Lietuvos laivai dalyvaus tarptautinėse pratybose Baltijos jūroje

Uostas ir jūra

Birželio 6-ąją Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Skalvis“ (M53) ir patrulinis laivas „Aukštaitis“ (P14) išplauks į Baltijos jūrą dalyvauti svarbiausiose šiemet tarptautinėse pratybose „Baltijos operacija 2020“ („BALTOPS 2020“).

Tarptautiniuose mokymuose šie Lietuvos laivų įgulos vykdys pratybose numatytas užduotis nuo birželio 7 iki 16 d.

Baltijos jūroje numatytose pratybos vyks Danijos, Lenkijos, Švedijos ir Vokietijos teritoriniuose vandenyse bei išskirtinėse ekonominėse zonose.

Pratybose dalyvaus kariniai laivai ir orlaiviai iš septyniolikos NATO priklausančių šalių (Kanada, Danija, Estija, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Italija, Latvija, Lietuva, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Ispanija, Turkija, Jungtinė Karalystė ir JAV) ir dviejų aljansui nepriklausančių valstybių – Suomijos ir Švedijos. Iš viso pratybose dalyvaus daugiau kaip 3 tūkstančiai karių, kurie pratybų užduotims atlikti panaudos 28 įvairaus tipo laivus bei 29 orlaivius.

Kmdr. Audrius Venckūnas vadovaus jungtiniam priešmininiam užduoties junginiui (angl. Task Group), kurį sudarys NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-oji grupė (angl. Standing NATO Mine Countermeasures Group One, SNMCMG1), Nyderlandų ir Vokietijos priešmininiai laivai bei mišrus Minų kovos junginys. O kmdr. Andrius Širvys vadovaus Baltijos šalių karinių laivų junginiui (BALTRON), prie kurio pratybų metu bus prijungti Vokietijos ir Lenkijos kariniai laivai.

Priešmininis laivas „Skalvis“(M53) pratybose dalyvaus kaip junginio vadavietė. Patrulinis laivas „Aukštaitis“(P14) pratybose veiks Danijos vadovaujamo štabo kovinių laivų grupėje.

Pratybų metu bus atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Siekiant užtikrinti dalyvaujančio karinio personalo saugą ir sveikatą pratybos „Baltijos operacija 2020“ („BALTOPS 2020“) šiemet vyks tik jūroje, atsisakant pratybų pradžios įvadinių renginių uostuose, kur vykdavo vadovaujančio personalo ir štabų planavimo konferencijos, mokymai uoste.

Tarptautinės pratybos „Baltijos operacija 2020“ (BALTOPS 2020), kurioms vadovauja JAV karinis jūrų laivynas, šiemet jau yra 49-osios nuo jų organizavimo pradžios 1972 m. Lietuvos karinės jūrų pajėgos jose dalyvauja nuo 1993 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Laiškas žmogui, galinčiam išsaugoti švarų vandenį...

Labas, mano mielas žmogau, aš tavęs nepažįstu ir ar mums teks susipažinti nežinau, tačiau aš noriu tavęs paklausti: kaip tu ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl nuseko jūra?

Šiomis dienoms prie jūros lankęsi žmonės pastebėjo, jog mūsų paplūdimiai tapo gerokai platesni. Nors kažkam gali pasirodyti, kad jūra nuseko ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This