Ar Klaipėdoje atsiras vieta „dragams“?

Transportas

Eglė Puidokaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-06

Komentarų: 2

Lietuvos policija kreipėsi į savivaldybių asociaciją dėl bendradarbiavimo siekiant užkirsti kelią nelegaliam lenktyniavimui miestų gatvėse, kadangi pastaruoju metu visoje šalyje buvo pastebėta, jog tokių nelegalių lenktynių daugėja. Policijos nuomone, būtų tikslinga savivaldybėse numatyti tokiam lenktyniavimui saugias vietas.

Ar tokia galėtų atsirasti Klaipėdoje – kol kas visiškai neaišku.

Mato Mačiulskio nuotr.

„Dragais“ vadinamos lenktynės Klaipėdoje paprastai rengiamos bent kelis kartus per mėnesį Kairių gatvėje, kelyje prie Naujosios perkėlos, taip pat, tikėtina, kad ir miesto centro gatvėmis bei Liepojos gatvėje, kur dar prieš kelis mėnesius dėl vairuotojo viršyto greičio buvo partrenktas žmogus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, tokiais atvejais policija tik atlieka savo pareigą – reaguoja į pranešimus apie nelegalių lenktynių vykdymą. Tačiau gana dažnai lenktynių vietose randami tiesiog stovintys automobiliai. Pareigūnas sutinka, kad tik baudimas neužtikrina efektyvaus problemos sprendimo.

„Iš tiesų mes esame orientuoti ieškoti kompromisų sudarant saugias ir legalias erdves lenktyniavimui, kuriose budėtų ir greitosios pagalbos ekipažas, ir gaisrinės ekipažas, būtų atitvarai nuo žiūrovų, tačiau už tokio pobūdžio lenktynių trasų sudarymą turėtų būti atsakingi šių lenktynių organizatoriai, kurie šiai dienai tik vykdo nelegalias lenktynes, bet už jų pasekmes neprisiima atsakomybės”, – sakė M. Džermeika.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus teigė, kad siūlymo įteisinti legalias lenktyniavimui skirtas vietas miesto valdžia nėra gavusi ir kol kas dar nėra svarstyta, ar mieste įmanoma sudaryti tokias galimybes.

2 Comments

  1. praktikantei

    Praktikantė galėtų plėsti akiratį:tuomet žinotų,kad Kairių gatvėje pastarąjį kartą nuskambėjusios nelegalios lenktynės buvo ne drag {traukos},o – drift {šonaslydžio}…

    Reply
    • Ne

      Šiaip tai drag, tik per lalūną svaigo, kad drift 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This