„Klaipėdos naftą“ pasiekė pirmasis istorijoje naftos krovinys iš JAV

Uostas ir jūra

Prie valstybės valdomos AB „Klaipėdos nafta“ krantinių penktadienio vakarą prisišvartavo tanklaivis „NS Captain”, atgabenęs 77 tūkst. t žaliavinės naftos krovinį iš JAV, skirtą Baltarusijos naftos produktų gamykloms.

Tanklaivis „NS Captain“ į Klaipėdą atplaukė iš Bomonto uosto (Teksaso valstija, JAV). Tai jau 8-asis šiemet tanklaivis su nafta, skirta Baltarusijai, kuri bus perpilta į geležinkelio cisternas ir transportuojama į Baltarusiją.

Prieš tai tanklaivis su Baltarusijai skirta nafta į Klaipėdos uostą buvo atplaukęs gegužės viduryje. 87 tūkstančių tonų naftos krovinys tuomet buvo atgabentas iš Saudo Arabijos. Ankstesniais šių metų mėnesiais KN buvo perkraunama tanklaiviais atgabenta norvegiška ir rusiška nafta, kuri iki Baltarusijos buvo gabenama geležinkeliu.

„Tokie įvykiai verti atskiro įrašo energetikos istorijos puslapiuose. Pirmasis naftos krovinys iš JAV puikiai iliustruoja, kad KN veiklos strategijos šūkis – jungiame energetikos rinkas – ne tik skambi deklaracija popieriuje, bet realios mūsų veiklos pavyzdys. Džiaugiamės, kad taip galime kurti naudą tiek mūsų bendrovei, tiek ir savo klientams”, – pranešime spaudai cituojamas Darius Šilenskis, KN generalinis direktorius.

Teigiama, kad KN terminalas tarp 13-kos pagrindinių Lietuvos, Latvijos ir Estijos terminalų yra antras pagal krovą ir užima apie 24 proc. rinkos. Per metus su esama infrastruktūra bei toliau užtikrindama ir kitų klientų srautus, KN gali perkrauti 3-4 mln. tonų žaliavinės naftos.

Artimiausioje įmonės investicinėje perspektyvoje – geležinkelio estakada ir daugiafunkcinė ištisinė krantinė. Baigus jos rekonstrukciją, KN vienu metu Klaipėdos naftos terminale galės priimti ir krauti 3 tanklaivius – iki šiol būdavo galimybė priimti tik du tanklaivius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

„KN Energies“ - geresni veiklos rezultatai

Neaudituotais duomenimis, 2023 m. „KN Energies“ (KN) įmonių grupė gavo 83,5 mln. eurų pajamų arba 7,3 proc. daugiau nei atitinkamai ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This