23-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kas kaltas, kad ką tik baigtame rekonstruoti tremtiniams skirtame Kančių skvere kai kuriose vietose jau patamsėjo čia paklotas šviesus granitas.

***

Policija skelbia apie baigtą sukčiavimo bylą, kurioje įtarimai pareikšti vyrui, žmonėms negrąžinusiam dideles pasiskolintų pinigų sumas bei apie savaitgalį nustatytas pietiniame miesto pakraštyje surengtas nelegalias lenktynes, už kurias bus nubausti 49 vairuotojai.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad nuo gegužės 29-osios iki pirmadienio ryto Klaipėdoje nebuvo nė vieno naujo susirgimo koronavirusu. Šalyje per sekmadienį patvirtinti trys nauji COVID-19 atvejai, naujų pasveikusiųjų nebuvo, o mirusiais nuo infekcijos laikomi 70 žmonių.

***

Klaipėdos universiteto absolventė Ieva, beveik dešimtmetį gyvenanti Italijoje, pasakoja ne tik apie COVID-19 pandemijos padarinius šioje šalyje, bet ir dalinasi patarimais turistams, mat pati Romoje dirba gide.

***

„Komisija konstatavo, jog direktorius jokio šiurkštaus pažeidimo nepadarė. Meras, atsižvelgdamas į komisijos išvadas, gimnazijos direktoriui skyrė įspėjimą, bet jis tuo pačiu įspėtas, kad jei per metus dar kartą bus padarytas toks pat pažeidimas, tuomet jau bus svarstomas atleidimas iš darbo“, – Vytauto Didžiojo gimnazijoje vykdytą jos vadovybės neteisėtą rinkliavą iš moksleivių už automobilių stovėjimą komentavo komisijos  pirmininkas vicemeras Arvydas Cesiulis.

***

Pagal naujus Sveikatos apsaugos ministro sprendimus, į Lietuvą grįžtantiems asmenims nebeimami tepinėliai dėl koronaviruso, o savivaldybės nebeturi rūpintis jų pervežimu namo ar į kitas saviizoliacijos vietas, paskelbtas ir sąrašas šalių, iš kurių grįžę asmenys nebeprivalo saviizoliuotis.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog vasaros sezono uostamiesčio paplūdimiuose pradžią skelbs tik birželio 12-ąją bei informuoja grįžtanti prie įprasto gyventojų aptarnavimo miesto savivaldybėje.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija sureagavo į situaciją, kai dėl Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu jo pirmininko Aido Kaveckio bei vicemero Arūno Barbšio užduotų klausimų ir pareiškimų „Klaipėdos šventės“ vadovo Romando Žiubrio atžvilgiu Alina Velykienė kreipėsi į merą dėl konservatorių elgesio įvertinimo.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Viktorija rašo, jog Tarptautinę vaikų gynimo dieną prie Klaipėdos vaikų ligoninės pasirodė gydytojai klounai, kurie per atstumą linksimo mažuosius ligoniukus ir jų tėvelius.

Birželio 2-oji

Kodėl Klaipėdos savivaldybė delsia perimti iš Uosto direkcijos kai kurias sutartas krantines, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos kriminalistai praneša teismui perdavę kokaino platinimo bei savavaldžiavimo bylą, o FNTT informuoja apie vykdomą tyrimą dėl nuo valstybės nuslėptų mokesčių, prekiaujant brangiais automobiliais iš užsienio. Tuo metu Dituvoje rasta, įtariama, narkotikų perdozavęs negyvas 37 metų vyras.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad pirmąją vasaros dieną Klaipėdoje nebuvo nė vieno naujo susirgimo koronavirusu. Šalyje per pirmadienį patvirtinti keturi nauji COVID-19 atvejai – vienu daugiau nei sekmadienį. Per parą pasveiko 13 žmonių ir tokių jau yra 1249. Tarp pasveikusiųjų klaipėdiečių šįkart nėra – mieste vis dar serga 47 asmenys. Tuo metu Klaipėdos hospise vis dar yra keturi sergantieji šia infekcija.

***

Lietuvos antidopingo agentūra antradienį savo socialiniame tinkle pranešė dešimčiai metų diskvalifikavusi Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą ir žinomą trenerį klaipėdietį Bronislavą Vyšniauską, o „Atvira Klaipėda” primena ir jam teismo skirtą nuosprendį.

***

Nors nustatyta tvarka leidžia kasmet išrinkti tris kultūros magistrus, šiemet Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisijos, magistrus rinkusios slaptu balsavimu, narių balsai taip išsisklaidė, jog pavyko išrinkti tik vieną magistrą – juo tapo fotožurnalistas, kultūros istorikas ir kraštotyrininkas Bernardas Aleknavičius.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pradedanti fontano prie Žvejo paminklo atnaujinimo darbus, o „Klaipėdos keleivinis transportas” informuoja, jog vėl jau galima  įsigyti bilietų ir maršrutiniuose taksi.

***

Uostamiestyje pietinės miesto dalies „Kaimynų kaimynu“ išrinktas Sulupės seniūnaitis, policijos rėmėjas Saulius Liekis, o šiaurinės uostamiesčio dalies titulo laimėtoju tapo Paupių bendruomenės narys Sigitas Stankūnas.

***

Klaipėdos ROTARY klubas ADITĖ perdavė tradicinio bendruomenės renginio „Moterų forumas” metu surinktas paramos akcijos lėšas emocinės paramos tarnybai suaugusiesiems „Vilties linija”.

***

Vengrijos oro bendrovė „Wizz Air“ antradienį atnaujino reguliarius skrydžius iš Palangos į Dortmundą. Tai pirmasis skrydis iš Palangos oro uosto nuo kovo antros pusės, kai Lietuva paskelbė karantiną ir uždarė sienas dėl koronaviruso.

***

Vėlų antradienio vakarą policija kreipėsi pagalbos į visuomenę dėl neva pagrobtos merginos, tačiau paaiškėjo, jog tai būta tik šeiminio konflikto, už kurį vyrui vis tiek teks atsakyti baudžiamąja tvarka.

Birželio 3-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas primena nesibaigiantį teismų maratoną dėl klaipėdiečio verslininko Rimanto Cibausko tvoros.

***

Statistikos departamentas pranešė, jog per karantiną Klaipėdoje ir Neringoje ėmė mažėti algos.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog trečiadienį vykusiame Seimo antikorupcijos komisijos posėdyje nepavyko išsiaiškinti, ar Uosto direkcijos vadovo konkursas buvo vykdytas skaidriai, tad šis klausimas atidėtas dar savaitei. Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Seime pranešė, kad trečiadienį vykusiame Kaimo reikalų komiteto posėdyje vienbalsiai buvo pritarta Klaipėdos rajone išrinktos parlamentarės Rasos Petrauskienės siūlymui organizuoti  uostamiestyje išvažiuojamąjį posėdį taršos klausiamais.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad antradienį po gana ilgokos pertraukos mieste vėl fiksuotas vienas susirgimas koronavirusu: jis nustatytas KUL darbuotojui, kuris darbe nebuvo daugiau nei 2,5 mėn. Šalyje per antradienį patvirtinti tik du nauji COVID-19 atvejai. Per parą pasveiko 11 žmonių (du iš jų – Klaipėdoje) ir tokių jau yra 1260. Šalyje šiuo metu serga 344 žmonės, 46 iš jų yra klaipėdiečiai.

***

Paaiškėjo, kad ir apeliacinis nuteistojo Bronislavo Vyšniausko skundas bus nagrinėjamas neviešame teismo posėdyje, kaip ir bylą nagrinėjant pirmos instancijos teisme. Tuo metu Klaipėdos apylinkės teismas švelniomis bausmėmis nuteisė du kokaino platintojus, o Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė trijų bendrų iš Šilutės plėšimų ir vagysčių bylą.

***

Kodėl iki šiol savo veiklos nepradėjo kino teatrai ir kokių nuostolių jie patyrė per karantiną, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Kitais mokslo metais jau mokysime plaukti kitus antrokus. Klaipėdoje nėra tokių galimybių, kad galėtume iškart mokyti plaukti ir antrokus, ir trečiokus. Baseine rytais nėra tiek takelių, neturime sutarčių tokiam vaikų skaičiui ir panašiai“, – apie tai, kad dėl karantino šiųmečiai antrokai liko be plaukimo pamokų, „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė. Tuo metu Klaipėdos universitetui ir vėl nepavyko aukcione parduoti jam nebereikalingų pastatų.

***

UAB „Mestilla“, iš perdirbto aliejaus žadanti gaminti biodegalus, išplatino pranešimą, kuriame dėsto savo argumentus bei informuoja apie investicijas į kvapų mažinimą.

***

Šalyje sušvelninus karantino sąlygas Klaipėdos dramos teatras pranešė vėl kviečiantis žiūrovus į spektaklius salėse ir rengiasi pristatyti premjerą.

***

Trečiadienį pirmo kurso Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Jūrų transporto logistikos technologai išplaukė į dviejų dienų pažintinę uosto ir laivybos praktiką burlaiviu „Brabander”.

***

Klaipėdos savivaldybė pritarė dviem iniciatyvoms, kurios atvers galimybes kitaip praleisti laisvalaikį: Šiauriniame rage bus įrengta įvairiems renginiams skirta scena, o priešais „Meridianą” per vasarą vyks „Šiltų vakarų“ festivalis.

Birželio 4-oji

Koks likimas laukia Trilapio g. esančios Klaipėdos viešosios pirties, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose ketvirtadienį paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje garbaus amžiaus senjorė Modesta Balsienė kaltinta neteisėtai skolinusi pinigus fiziniams asmenims.

***

Pranešta, kad Lietuvos jūrų muziejaus kurėnas „Sud 1″ po daugiau nei pusės metų remonto trečiadienį Drevernos uostelyje buvo nuleistas į vandenį.

***

AB „Klaipėdos nafta“ praneša baigusi kasmetinę procedūrą – Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo pajėgumų skirstymą naujiems dujų metams. Tuo metu Uosto direkcija informuoja apie čia pradėtą taikyti naują darbuotojų skatinimo sistemą.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad per trečiadienį mieste nebuvo diagnozuotas nė vienas susirgimo koronavirusu atvejis. Šalyje per trečiadienį patvirtinti trys nauji COVID-19 atvejai – vienu daugiau nei antradienį. Per parą pasveiko 13 žmonių (du iš jų – Klaipėdoje) ir tokių jau yra 1273. Mirusiais nuo šios infekcijos jau laikomas 71 žmogus (16 iš jų – uostamiestyje).

***

„Dabar Klaipėdoje civilizuotai atsikratyti tekstilės atliekomis ir galima didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse, nes ten vis dar stovi tekstilės konteineriai. Laukiame, kol bus parengtas valstybinis atliekų tvarkymo planas kitiems metams ir tada bus aišku, ar atsiras naujų reikalavimų. Dabar patys galime pastatyti tuos tekstilės atliekų surinkimo konteinerius, to mums padaryti niekas neuždraus, bet tai nėra reikalavimas“, – Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė sakė kol kas nežinanti, ar atsiras naujas tekstilės atliekų surinkėjas mieste.

***

Rusiškojo „Atviros Klaipėdos” projekto žurnalistas pakalbino gyvūnų prieglaudos „Būk mano draugas” vadovę Galiną Kučinskienę.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia apie lengvatas lauko kavinėms bei informuoja, jog jau išrinktas Baltijos pr. – Šilutės pl. žiedinės sankryžos rangovas, kuriuo tapo „Kauno tiltai“.

***

Klaipėdoje, Giruliuose, įsikūrusios „Miško mokyklos“ direktorė Dovilė Urbanavičienė pasakoja apie lauko ugdymo įstaigos specifiką ir pranašumus.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog ketvirtadienio vakare Valdovų rūmuose vykusiuose Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose Atviros visuomenės piliečio apdovanojimas atiteko klaipėdietei Ligitai Girskienei.

Birželio 5-oji

Kas gali pretenduoti į dvi laisvas Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiųjų patarėjų pareigas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Taip pat ji pranešė, jog naujuoju Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vedėju tapo ilgametis uostamiesčio vyriausiasis architektas Almantas Mureika.

***

Įkandin ketvirtadienio vakarą gautos Nacionaliniuose lygybės ir įvairovės apdovanojimuose Atviros visuomenės piliečio nominacijos, Klaipėdos miesto tarybos narei, aktyviai kovotojai už ekologiją Ligitai Girskienei bus įteikta ir Aplinkos ministerijos Česlovo Kudabos premija.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė, kad per ketvirtadienį mieste buvo diagnozuoti du nauji susirgimai koronavirusu – tokia situacija buvo fiksuota jau senokai. Šalyje per ketvirtadienį patvirtinti septyni nauji COVID-19 atvejai. Per parą pasveiko 29 žmonės – penki iš jų Klaipėdoje. Šalyje šiuo metu serga 312 žmonių, tarp kurių yra 43 klaipėdiečiai.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia pratęsianti 2019-aisiais pradėtą Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš dalies finansuojamo kultūros ar meno srities projektą „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėmis”.

***

Uosto direkcija pranešė apie Malkų įlankoje išgelbėtus rudagalvių kirų jauniklius.

***

„Grigeo Klaipėda“ penktadienį pasirašė sutartį su AB „Klaipėdos vanduo“ dėl nuotekų valymo veiklos atnaujinimo ir skelbia atnaujinanti gamyklos darbą. Kreipimąsi į visuomenę dėl esą nepagrįsto puolimo išplatino ir bendrovės profsąjunga. Tuo metu kelios visuomenininkės paskelbė kitokią nuomonę apie minėtą bendrovę.

***

Penktus metus iš eilės vykdomo projekto „Investors‘ Spotlight“ kokybės ženklai įteikti aštuonioms inžinerinės ir IT pakraipos studijų programoms. Tarp laimėtojų – trys Klaipėdos universiteto studijų programos: chemijos inžinerijos, informatikos inžinerijos ir elektros inžinerijos bakalauro programos.

***

Pranešta, kad birželio 6-ąją Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Skalvis“ (M53) ir patrulinis laivas „Aukštaitis“ (P14) išplauks į Baltijos jūrą dalyvauti svarbiausiose šiemet tarptautinėse pratybose „Baltijos operacija 2020“ („BALTOPS 2020“).

Birželio 6-oji

„Dviračiais gali būti važinėjama tik tokiais gatvių šoniniais takais, kurie yra priemiesčiuose ir kurių paviršius nėra aukštesnis, kaip pačios gatvės paviršius. O ir tuo atveju tik tada, jeigu naudojimas nebūtų įsakmiai draudžiamas tam tikromis draudimo iškabomis. Tačiau tuose takuose pėsti publika dviratininku negali būti trukdoma. Dviratininkas, matydamas pėsčią, ateinantį iš anksto iš tako privalo pasitraukti, o jei tai nebūtų galima, nuo dviračio nulipti ir pėsčią einantį praleisti“, – „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskope“ cituojama ištrauka iš tarpukario leidinio „Vakarai” apie taisykles, kurių privalėjo uostamiestyje laikytis dviratininkai.

***

„Klaipėdos nafta“ skelbia, jog prie jos krantinių penktadienio vakarą prisišvartavo tanklaivis „NS Captain”, atgabenęs 77 tūkst. t žaliavinės naftos krovinį iš JAV, skirtą Baltarusijos naftos produktų gamykloms.

***

Per penktadienį Lietuvoje patvirtinta 11 naujų COVID-19 atvejų – keturiais daugiau nei ketvirtadienį. Klaipėdoje sergančių žmonių skaičius išliko toks pat – infekcijos dar yra neišsigydę 43 klaipėdiečiai. Šalyje iš viso šiuo metu serga 304 žmonės. Per parą pasveiko 19 žmonių – tokių jau yra 1321.

***

„Žiūrėdama į šių labai jaunų žmonių, kai kuriais atvejais – dar vaikų – veidus prisiminiau kitokias, prieš daug daug metų beveik tuo pačiu metų laiku Kaune vykusias eitynes, kurių niekas nefilmavo ir per televizorių nerodė. Teisingiau, jas slapta filmavo tuometiniai KGB atstovai, kad po to anų laikų jaunus žmones, šiuolaikinių eitynių bendraamžius, galėtų grūsti į kalėjimus ir kitaip laužyti jų likimus”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Eglė rašo, jog nei miesto valdžia, nei policija kol kas nežino, ar Klaipėdoje atsiras vieta vadinamiesiems „dragams”.

Birželio 7-oji

„Atviros Klaipėda” pirmojoje šiais metais projekto „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėmis” dalyje –  pasakojimas, kaip keitėsi miesto Teatro aikštė su jos simboliu tapusiu teatru.

Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos (AdM archyvo) ir Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Pranešta, kad per šeštadienį Lietuvoje patvirtinti devyni naujų COVID-19 atvejai. Iki šiol tokia diagnozė buvo patvirtina 1714 žmonių. Per parą pasveiko septyni žmonės – tokių jau yra 1328.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This