Kviečia į viešą spaudos konferenciją apie jaunimo politinį raštingumą

Politika

Kitą pirmadienį, birželio 29 d., 10 val. miestiečiai kartu su žiniasklaidos atstovais yra kviečiami į viešą spaudos konferenciją.

Projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ platformos „Dialogai“ vykdytojai Klaipėdos universitetas (KU) gegužės mėnesį atliko jaunimo politinio raštingumo apklausą, kurios rezultatais pasidalins su visuomene.

Apklausoje dalyvavo per pusė tūkstančio 14-29 metų jaunimo. Tyrimo metu buvo siekiama ne tik išsiaiškinti jaunimo politinio raštingumo lygį, bet ir apskritai domėjimąsi politika, informacijos apie politiką šaltinius, žinias atskirose politikos srityse.

Pasak tyrimo koordinatorės, KU Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros lektorės, politologės Gabrielės Burbulytės-Tsiskarishvili, Klaipėdos miesto gyventojų pasyvumas tiek rinkimuose, tiek ir sprendžiant vietos reikalus yra vienas didžiausių Lietuvoje. Jaunimas yra dar pasyvesnis. Viena iš galimų pasyvumo priežasčių yra pernelyg menkas politinių procesų išmanymas. Todėl prieš imantis spręsti pasyvumo problemą, būtina sužinoti, koks yra politinių žinių lygis, kad būtų galima atrinkti tinkamas priemones problemos sprendimui.

Viešoje spaudos konferencijoje bus pristatyti apklausos rezultatai: kad raštingumas pusėtinas, tačiau labai varijuoja pagal politikos sritis. Vietos savivalda, deja, atsiduria politikos išmanymo dugne. Taip pat, kad pagrindinis jaunimo informacijos šaltinis yra ne socialiniai tinklai, nors pastarieji ir pradeda išstumti šeimą kaip politinės pasaulėžiūros formuotoją.

Konferencijoje dalyvaus platformos „Dialogai“ koordinatorius Artur Koltunov (KUSS) ir KU Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros vedėjas  dr. Jaroslav Dvorak.

Renginys vyks kavinėje „10 tiltų“ (Turgaus g. 19).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėdietė politologė: ministrei atsistatydinti būtų „etiška ir moralu“

Klaipėdos universiteto (KU) politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pažymi, kad dar nėra įrodyta, jog švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galėjo ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Politika

Kaip priimami sprendimai vietos savivaldoje?

„Tarybos narys nėra visų galų meistras, specialistas, to nereikėtų vaidinti niekam”, – antradienį dalyvaudamas diskusijoje apie tai, kaip priiminėjami sprendimai ...
2022-11-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Koks mero vaidmuo savivaldoje?

„Sėdi kabinetuose, dalyvauja įvairiuose renginiuose, gyventi nemaišo”, – taip į kausimą, ką veikia miesto meras, atsakė jauni Klaipėdos universiteto studentai, ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This