Klaipėdos miesto autobusuose – naujovės keleiviams

Svarbu, Transportas

Klaipėdos miesto ir priemiestiniais autobusais bus galima vežti gyvūnus, paspirtukus ir dviračius. Pritardami naujovėms, politikai pageidavo, jog autobusais galėtų važiuoti ir tie asmenys, kurie nešiojasi legaliai turimus šaunamuosius ginklus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiojo specialisto Vytauto Paukštės, dabar galiojančios Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo autobusais taisyklės koreguojamos, nes pasikeitė nacionaliniai teisės aktai bei Kelių transporto kodeksas.

V. Paukštės teigimu, taisyklėse dabar atsirado punktų, skatinančių žmonės judėti ekologiškai.

„Šiomis taisyklėmis siūlome leisti viešuoju transportu nemokamai vežtis paspirtukus, riedžius, riedlentes, kitas mikromobilumo transporto priemones“, – teigė V. Paukštė

Naujovė ir ta, jog įsigaliojus šioms taisyklėms, autobusais (miesto ir priemiestiniais) bus galima vežtis gyvūnus – didesnius specialiai jiems pritaikytoje taroje, o mažesnius bus leidžiama vežtis ir rankose. Beje, gyvūnui papildomo bilieto pirkti nereikės.

Iki šiol nei miesto, nei priemiestiniais autobusais nebuvo galima vežtis dviračių. Dabar tokia galimybė numatoma priemiestiniuose autobusuose, tačiau numatytos tam tikros sąlygos. Pavyzdžiui, dviračius leidžiama vežti transporto priemonėse, kurios pažymėtos specialiais dviračius leidžiančiais vežti ženklais ir kuriuose yra įrengtos specialiai tam skirtos vietos. Be to, numatoma, jog keleivis, kuris nori vežtis dviratį, į autobusą įlipa paskutinis.

„Tai kaip jam žinoti, ar autobuse bus vietos dviračiui, jei jis įlipa paskutinis?“ – Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje, kuriame trečiadienį buvo svarstomos naujos taisyklės, klausė miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ Teisės ir administravimo departamento vadovas Julius Paulikas pažadėjo, jog informacija apie tai, ar autobusas yra pritaikytas vežti dviračius ateityje bus skelbiama švieslentėse.

Politikams daug klausimų kilo dėl bagažo vežimo miesto ir priemiestiniais autobusais. Naujose taisyklėse nurodoma, jog miesto autobusais nemokamai galima vežtis vieną rankinį bagažą, kurio matmenų (aukštis, plotis, storis) bendra suma neviršija 120 cm. Jei ši suma viršijama, už bagažą reikia susimokėti – pirkti papildomą bilietą be nuolaidos. O jei bagažo matmenų bendra suma viršija 180 cm, tokį bagažą draudžiama vežtis.

KKT atstovas aiškino, jog didesni lagaminai autobusuose, kurie važiuoja iš oro uosto arba į jį, vežami ne salone, o bagažo skyriuje.

„Jei žmogus keliauja iš Vingio gatvės, jam reikia atvažiuoti iki stoties. Kaip jam atsivežti savo lagaminą?“ – klausė komiteto pirmininko pavaduotojas Vytis Radvila.

Politikai paprašė, jog taisyklės būtų pakoreguotos ir nurodyta, jog didesnį nei 180 cm bendrą matmenų dydžio bagažą galima vežtis, tačiau jis papildomai apmokestinamas.

„Kai kurie žmonės turi šaunamuosius ginklus, juos gali teisėtai nešiotis, nedemonstruojant. Ir jie su tuo ginklu negali įlipti į autobusą. Kodėl?“ – klausė A. Vaitkus.

KKT atstovas J. Paulikas tikino, jog šis draudimas nėra naujas ir anksčiau dėl jo skundų nesulaukta. Tačiau jei manoma, kad toks draudimas yra nepagrįstas, dėl jo galima diskutuoti.

Komiteto nariai sutarė, jog taisyklės turi būti pakoreguotos, jog punktas, draudžiantis į autobusą įlipti turint šaunamąjį ginklą, būtų išbrauktas.

Šioms taisyklės, kad jos įsigaliotų, dar turi pritarti miesto taryba.

7 Comments

  1. dana

    gal dar sugedusa masina galima kartu visiems ikelti i autobusa o tu anonome maziau pulk ant privatininku turbut buvai atleistas is darbo

    Reply
  2. Zenonas

    Dviratininkams, kaip tik pirmiems įlipti. Kaip jie apsuks dviratį ar pastatys prie lango. Be to su dviračiu nelipsi pro priekines duris. Mąstykite ir apgalvokite protingai

    Reply
  3. Anonimas

    Geriau patikrintu privatininkus, kodel vaziuoja girti darbo metu. Atlyginimus moka vokeliuose ir vairuotojai dirba po 2 pamainas.

    Reply
  4. Pritariu

    Tegul vežasi žmonės augintinius. O dėl ginkluotų baisoka, nes dabar Budulių daug daugiau nei protingų…
    Dviračius taip pat tegul leidžia vežtis, pvz iki jūros ir atgal.

    Reply
    • Antanas

      Dviratukas iki jūros , nereikėtų per visą miestą mintį .liuks . Greičiau spreskit ,nelaukti iki žiemos

  5. Vėtra

    Draudimas vežtis gyvūnus buvo kvailas. Seniai reikėjo jį panaikinti. Ginkluotų autobusuose tikrai nereikia. Bet, kuris prisipažins, kad vežasi pistoletą.

    Reply
    • Lina

      Ginklas tam,kad kai tavo šuniukas mane apšlapins ar kirmėliuočius įkąs- jį nudėčiau.Antanai,kam Jums dviratis autobusu atsivežtas prie jūros?Tik pagal pajūrį minti?Panom pasirodyti?MINK į priekį ir himną giedok- bus pigiau ir linksmiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This