Atidarė vienintelę Lietuvoje nefrito pirtį

Verslas

Kretingos rajone įsikūrusiame komplekse „Atostogų parkas“ atidaryta pirmoji Lietuvoje viešai prieinama nefrito pirtis.

Jos įrengimui panaudotos tik išskirtinės natūralios medžiagos: Uralo kalnuose susiformavęs natūralus nefrito akmuo ir Kanados taigos miškuose augantis raudonasis Kanados kedras.

Anot pranešimo spaudai, šioje pirtyje garas susidaro vandeniui patekus ant įkaitusių nefrito akmenų. Su garu į orą esą patenka ir naudingosios nefrito savybės.

„Ši pirtis apjungia dviejų senovės civilizacijų išmintį. Nefritas Rytų medicinoje laikomas jaunystės ir sveikatos akmeniu, naudojamas organizmo valymui, sergant daugeliu ligų, pavyzdžiui, inkstų, skrandžio, šlapimo takų ir t.t. Taip pat jis padeda išvengti inkstų akmenligės ir skatina inkstų akmenų pasišalinimą iš organizmo, valo nuo toksinų, reguliuoja adrenalino kiekį, balansuoja vandens, druskų ir rūgščių pusiausvyrą organizme, gydančiai veikia ląstelių ir griaučių veiklą. Be to, nefrito akmenys pasižymi specifinėmis fizikinėmis savybėmis: labai ilgai įkaista iki itin aukštos temperatūros, tačiau labai ilgai išlaiko šilumą, dovanodamas tokios pirties lankytojams ypatingus pojūčius“, – pranešime cituojamas „Atostogų parko“ direktorius ir pirties sumanytojas Ričardas Jovaiša.

Pirties gultams ir sienoms įrengti raudonasis Kanados kedras taip pat pasirinktas neatsitiktinai. Pasak R. Jovaišos, lėtai augantis ir natūraliai įgavęs atsparumą, vakarų raudonasis kedras yra vienas ilgaamžiškiausių šiaurės Amerikos minkštųjų medžių ir yra itin atsparus aplinkos poveikiui.

„Atlaso švelnumo vienalytė, smulkiagrūdė Kanados kedro medienos faktūra yra maloni liesti, o sodraus gintaro, raudonojo cinamono ir ochros rudumo atspalviai sukuria jaukią, raminančią atmosferą. Be to, ši mediena pasižymi žmogaus sveikatai palankiomis savybėmis: įkaitus pirtyje į orą pasklinda išraiškingi natūralūs kedro eterinių aliejų kvapai, turintys dezinfekcinių, antimikrobinių, odą maitinančių savybių ir raminančiai veikia organizmą”, – teigia R. Jovaiša.

Naujoji „Nefrito“ pirtis pasižymi dideliu 60 – 70 % drėgnumu ir 50° – 60° temperatūra.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kultūros ir meno žmonių į pirtį neįleis: persis šoferiai ir meras*

Didžiules pastangas reformuoti (sunaikinti) kultūrinį gyvenimą Klaipėdoje dėjusi jos valdžia pasiekė savo: pagaliau renginių sumažėjo perpus, o Lietuvos žiniasklaida uostamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Atleido pirties direktorių ir kreipėsi į prokuratūrą

Klaipėdoje prasidėjus septintiesiems komunizmo statybos metams tuometinė miesto valdžia turėjo nemenkų rūpesčių su gana svarbiu tais laikais objektu – viešąja ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Dėl pirties – grasinimai teismu

„Aš noriu šventę švęst“ – tikriausiai tokiu moto vadovaudavosi ir pokarinės Klaipėdos valdžia spalio mėnesiais, kai stengėsi, kad bent jau ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This