Klaipėdos teismas bausmes agurkiniams skaičiavo teisingai

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo penkis prokuroro skundus, pateiktus dėl Klaipėdos apygardos teismo nutarčių, kuriomis išaiškinta, kad penki vadinamojoje agurkinių nusikalstamo susivienijimo byloje nuteisti asmenys jau yra atlikę dalį jiems paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Prokuratūra nesutiko su tokia teismo išvada ir Apeliaciniam teismui pateiktuose skunduose teigė, kad nuteistųjų suėmimo laikas įskaitomas bendrai į paskirtą laisvės atėmimo bausmę, o ne į bausmės laiką, paskirtą atlikti kalėjime. Anot prokurorų, laisvės atėmimo bausmės, paskirtos atlikti kalėjime, laikas turi būti skaičiuojamas atskirai nuo tada, kada nuteistieji realiai perkeliami atlikti bausmę kalėjimo režimu. Pasak prokuroro, suėmimas nėra susijęs su teisingumo vykdymu.

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė prokuroro skundus kaip nepagrįstus. Teismas atkreipė dėmesį, kad kai laisvės atėmimo bausmė paskiriama atlikti kalėjime ir pataisos namuose, bausmė pradedama vykdyti pirmiausia kalėjimo, o vėliau – pataisos namų režimu. Taigi, griežčiausi nuteistojo laisvių suvaržymai taikomi iš karto po nuosprendžio paskelbimo,jį pradėjus vykdyti.

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad Klaipėdos teismas pagrįstai nurodė, jog suėmime esančio asmens teisės ir laisvės buvo varžomos taip pat kaip ir nuteistojo, kuris atlieka bausmę kalėjimo režimu, o atskirais atvejais jos buvo varžomos labiau.

Anot pranešimo spaudai, Apeliacinio teismo teisėjų kolegija padarė išvadą, kad Klaipėdos apygardos teismas pagrįstai nustatė, kad nuteistųjų suėmimo laikas pirmiausia turi būti įskaitomas į bausmės dalį, nustatytą atlikti kalėjime, o tik vėliau – į bausmės dalį, nustatytą atlikti pataisos namuose. Priešingas aiškinimas prieštarautų principams, kuriais siekiama teisingai įskaityti suėmimo laiką į paskirtą bausmę, nes suėmimo laikas būtų įskaitomas tik į tą bausmės dalį, kurią nustatyta atlikti švelnesniu režimu, t. y. pataisos namuose.

Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos teismas agurkiniams buvo per švelnus

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį pakeitė Klaipėdos apygardos teismo 2017 m. gruodį priimą nuosprendį, priimtą agurkinių nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje sunkiais ...
2020-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Trejus metus nagrinėtoje byloje – griežtas nuosprendis

Nuo 2014 -ųjų lapkričio Klaipėdos apygardos teisme nagrinėtoje organizuoto ginkluoto nusikalstamo susivienijimo narių byloje trečiadienį paskelbtas griežtas nuosprendis. Tiesa, jį ...
2017-12-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos teismas rašys verdiktą agurkiniams

Klaipėdos apygardos teisme baigta nagrinėti agurkinių grupuotės byla. Ketvirtadienį įvykusiame teismo posėdyje buvo baigti išklausyti likę paskutinieji kaltinamųjų žodžiai. Bylą nagrinėjanti apygardos ...
2017-12-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This