„Argus“ globoja Argą

Uostas ir jūra

Šeštadienį saugos tarnyba „Argus“ švenčia savo veiklos 25 metų sukaktį.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, „Argus“ saugos tarnybos vadovas buvo vienas pirmųjų verslo atstovų, kuris kreipėsi į muziejų, pasiūlydamas savo draugystę ir paramą.

„Gražu yra tai, kad delfino vardas sutapo su skambiu įmonės vardu ir ši draugystė trunka jau penkiolika metų. Saugos tarnyba buvo kartu su mumis ir per ekonomines krizes, ir mielai talkina mums masinių švenčių metu. Esame dėkingi už duoto žodžio laikymąsi ir manome, kad tai geras pavyzdys kitoms įmonėms. Saugos tarnyba „Argus“ atėjo pas mus ne prašydama reklamos, o nuoširdžiai norėdama prisijungti prie to, ką mes kuriame”, – muziejaus pranešime cituojama jos direktorė.

Skelbiama, kad delfinas Argas yra vienas vyriausių ir svarbiausių delfinariumo gyventojų, jam kiek daugiau nei 40 metų.

Jis atlieka sudėtingiausius ir svarbiausius pasirodymo elementus, dažniausiai dalyvauja jėgos reikalaujančiose pasirodymų dalyse, kurios jam labai patinka: šuoliai, krepšinio elementai, sudėtingesni suktukai, piruetai. Argas diktuoja taisykles, kurių laikosi kiti delfinai. Kaip tikras vadas – užsispyręs, stiprus, drąsus, tačiau atsargiai žiūri į naujus žmones ar daiktus.

Pasak delfinariumo gyvūnų priežiūros skyriaus vedėjo ir trenerio Mindaugo Lukošiaus, Argas yra tikras krepšinio aistruolis.

„Jei Argui neleisi dalyvauti krepšinio pasirodyme, jis būtinai parodys savo nepasitenkinimą, – pasakoja jau 18 metų treniruojantis gyvūnus Mindaugas. –
Delfinai yra socialūs gyvūnai ir jų elgesį lemia tarpusavio santykiai: draugystė, pykčiai, konfliktai. Pavyzdžiui, poravimosi metu patinėliui treniruotės yra visiškai neįdomios, jis nori plaukioti šalia išsirinktos delfinų patelės. Jei norėčiau, kad patinas Argas atliktų tam tikrą pasirodymo elementą, o jo draugės nebūtų šalia, man niekas nepavyktų”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This