Palangos „Ramybės“ galerijoje – trijų kūrėjų parodos

Regionas

Tęsdama vasaros parodų sezoną „Ramybės“ galerija Palangoje ketvirtadienį, liepos 16 dieną, 18 val. kviečia į dailininkių Aurelijos Althoffer ir Kunigundos Dineikaitės bei juvelyro Darijaus Gerliko parodų atidarymą.

Vilniaus Dailės akademijoje tapybos studijas baigusi ir nuo 2006-ųjų Prancūzijoje gyvenanti tapytoja Aurelija Althoffer po 15 metų pertraukos  grįžta į Lietuvą „Ramybės“ galerijoje pristatomu ciklu „Kelionė“, kuriame peizažai persipina su nuotaikomis, išgyvenimais, pajutimais ir skirtingomis situacijomis.

„Tapyboje man labai svarbi istorija,  suabejojimas ir abejojimas – paslaptis. Todėl mano darbuose dažnai vyrauja lakoniškos spalvos ir nuotaika. Tapyba flirtuoja su fotografija ir mano vaizduote, pajautimais ir išgyvenimai“, – sako dailininkė.

Vilniaus dailės akademijoje ir Sasekso universitete tapybą studijavusios  Kunigundos Dineikaitės tapyboje vaizdų fragmentai prisikelia kartu su nuojauta, psichologine įtampa ar pauze, atmintimi buvusio laiko, kurį dailininkė  nuolatos permąsto atsirinkdama vaizdus tapomiems paveikslams.

Pasak K. Dineikaitės, savo kūryboje ji nuolatos kelia klausimą: koks yra pasaulio santykis su žmogumi ir koks žmogaus atspindys yra spalvoje, koks tapytojos gestas yra pokalbyje su tapyba?

Juvelyras, dizaineris, Vilniaus dailės akademijos docentas Darijus Gerlikas, juvelyro profesiją įgijęs Italijoje, savo kūryboje perpinantis Florencijos mokyklos ir senosios Vilniaus auksakalystės  tradicijas, pristato jubiliejinę kūrybos parodą „Transformacija“.

D.Gerlikas sako, jog transformacija – tai jo požiūris į pasaulį, tai, kas vyksta, globalizaciją, iššūkius ir tai, kas išlieka per amžius. Tai noras būti ir kurti grožį. O į Palangą juvelyras atveža šių metų kūrinius. Paroda prasideda nuo klasikinės florentietiškos sagės, kuri sukurta grįžus iš Italijos prieš 18 metų, toliau – naujausi darbai, sukurti karantino laikotarpiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - dvi naujos parodos

KKKC Parodų rūmuose nuo rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 11 d., veiks dvi naujos parodos – jungtinė Kunigundos Dineikaitės ir ...
2022-08-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - penkios naujos parodos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai penktadienio vakarą vienu metu atidarė net penkias naujas parodas. Kaip teigė patys organizatoriai ...
2022-08-19
Skaityti daugiau

Regionas

„Ramybės" galerijoje - keturios naujos parodos

Ilgojo Žolinės savaitgalio išvakarėse „Ramybės“ galerija ir vila „Ramybė“ rengia net keturių parodų atidarymus: ketvirtadienį, rugpjūčio 11-ąją., 18 val. bus ...
2022-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This