Savivaldybei nepriimtini KLASCO planai

Miestas

,,Geležies rūdos krovą Klaipėdos miesto centre į gretimas krantines planuojanti perkelti AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) turi atlikti pilną poveikio aplinkai vertinimą (PAV). Pateikta informacija atrankai Klaipėdos miesto savivaldybei kelia nerimą, kad tarša nebus eliminuota, nes ruošiant dokumentą nėra atsižvelgta nei į galiojantį detalųjį planą, nei į miesto bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrųjų planų sprendinius”, –  rašoma Klaipėdos savivaldybės  išplatintame pranešime spaudai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jame nurodoma, jog tokią išvadą savivaldybė pateikė Aplinkos apsaugos agentūrai (AAA), išnagrinėjusi UAB „Nomine Consult“ parengtą AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ planuojamos ūkinės veiklos – geležies rūdos (IOP) krovos proceso ir sandėliavimo KLASCO nuomojamoje teritorijoje prie krantinių Nr. 10 ir 11, esančių Naujojo Uosto g. 23, informaciją atrankai dėl poveikio aplinkai vertinimo.

Klaipėdos savivaldybė pažymi, kad miesto centrinės dalies gyventojų skundai dėl oro taršos kietosiomis dalelėmis grindžiami didele tikimybe, kad šios taršos šaltinis yra birių produktų krova uosto teritorijoje, kurioje veikia KLASCO. Pastaroji visada neigė tokius kaltinimus. Kad įmonės pozicija nepasikeitė, atspindi ir pateiktas dokumentas, teigia savivaldybė.

KLASCO PAV atrankoje nurodomas geležies rūdos sandėliavimo būdas (atvirose aikštelėse), krovos procesui numatomos naudoti technologijos (atviru būdu) bei numatomos oro taršos mažinimo priemonės (vandens patrankos) ne tik kad neatitinka galiojančių teritorijų planavimo dokumentų sprendinių, bet „kelia labai pagrįstų abejonių dėl jų efektyvumo ir pakankamumo“, nes toks sandėliavimo būdas, technologija ir apsaugos priemonės ne pirmus metus taikomos prie dabar įmonės eksploatuojamų 7 – 9 krantinių.

Informacijoje atrankai dėl poveikio aplinkai vertinimo nurodyta, kad nuo 2019 m. vasario iki spalio mėn. iš viso vidutinė paros kietųjų dalelių koncentracija Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos teritorijoje buvo viršyta 7 kartus.

Negana to, planuojami 9 nauji atvirose aikštelėje sandėliuojami oro taršos šaltiniai, kurių metinė tarša į aplinkos orą kietosiomis dalelėmis sudaro beveik 900 kg/m. Pažymėtina, kad PAV atrankoje naujų priemonių taršai į aplinkos orą mažinti KLASCO nenumato.

,,Mes vertiname ne žodžius, ne viešųjų ryšių žavesį, o veiksmus. Deja, pateikti dokumentai optimizmo, kad bus atsižvelgta į teisėtus klaipėdiečių lūkesčius gyventi neteršiamoje aplinkoje, neprideda“, – pranešime pažymi Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Jo teigimu, lakaus krovinio patraukimas ,,truputį į šoną“ problemos iš esmės neišspręs, o kai kuriais atžvilgiais gal ją net pagilins.

Skelbiama, jog planuojant ūkinės veiklos perkėlimą į naujas krantines, esančias greta dabartinės vietos, neatsižvelgta į KLASCO nuomojamo uosto žemės sklypo Naujoji Uosto g. 23 detaliojo plano sprendinius. Be to, geležies rūdos krovos/sandėliavimo galimybė detaliojo plano sprendiniuose išvis nenumatyta.

Teigiama, esą pateiktoje informacijoje atrankai dėl poveikio aplinkai vertinimo nėra atsižvelgta ir į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bendrojo plano sprendinius, ir į Klaipėdos miesto bendrojo plano sprendinius, kuriuose nurodyta, jog birių ir naftos krovinių iškrovimo darbai turi būti vykdomi naudojant tik tokio tipo technologijas, kurios sumažina lakiųjų medžiagų patekimą į aplinką iki minimumo ir nesukelia diskomforto gyventojams, o miesto centrinėje dalyje taikyti griežtesnius taršos normatyvus uosto krovos veiklai.

Klaipėdos savivaldybės specialistai atkreipė dėmesį, kad siekiant tinkamai įvertinti KLASCO veiklos keliamą triukšmą, ,,yra reikalinga atlikti suminį ūkinės veiklos akustinio triukšmo sklaidos modeliavimą – ne tik nurodyti stacionarių akustinio triukšmo sklaidos matematinio modeliavimo rezultatus”.

3 Comments

  1. Vitės gyventojas

    Taip atrodo, kad viduramžiais gyventumėme. Nesugeba dirbti netaršiai, tuoj pat stabdyti tą šachtininkų UAB-o veiklą.

    Reply
  2. Vitės gyventoja

    Uždrausti miesto centre krauti geležies rūda ir kitus taršius krovinius. Visas centras jau tapo JUODAMIESTIS – JUODAUOSTIS!

    Reply
  3. xy

    Atimti leidimus ir dabartinėse krantinėse krauti tą š…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This