Subyrėjo Klaipėdos mero komanda (papildyta)

Politika, Svarbu

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komanda miesto taryboje smarkiai aptirpo. Keturi frakcijos „Už Klaipėdą“ nariai pranešė įkuriantys naują frakciją, tačiau iš valdančiosios daugumos nepasitraukia.

Frakcija „Už Klaipėdą” nuo kadencijos pradžios jau sumažėjo beveik perpus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Politikė Elida Mantulova ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje paviešino pranešimą apie naujos frakcijos sudarymą. „Pareiškiame, kad miesto tarybos nariai Elida Mantulova, Vytis Radvila, Judita Simonavičiūtė ir Vaida Raugelė jungiasi į frakciją „Už ateities Klaipėdą“. Ji darbą tęs įgyvendindama koalicijos programą“, – informavo E. Mantulova. Ji ir paskirta naujos frakcijos pirmininke, o jos pavaduotoju tapo V. Radvila.

Visi šie keturi politikai į miesto tarybą buvo išrinkti kaip visuomeninio rinkimų komiteto „V. Grubliauskas ir komanda“ nariai, tad jie priklausė ir valdančiąją daugumą suformavusiai frakcijai „Už Klaipėdą“.

Keturiems politikams iš jos pasitraukus, frakcijoje „Už Klaipėdą“ liko Vytautas Grubliauskas, Arvydas Cesiulis, Artūras Razbadauskas, Rimantas Taraškevičius. Šiai frakcijai taip pat priklauso ir Laima Juknienė bei Alvidas Šimkus, tačiau jie į miesto tarybą buvo išrinkti kaip Lietuvos centro partijos atstovai.

Frakcijai„ Už Klaipėdą” pastaruoju metu pirmininkavo V. Radvila, o metus nuo kadencijos pradžios – V. Raugelė.

Pernai rudenį frakciją „Už Klaipėdą“ paliko konservatoriumi tapęs Audrius Petrošius, kuris į miesto tarybą taip pat buvo išrinktas kaip rinkimų komiteto „V. Grubliauskas ir komanda“ narys.

„Darbas tęsiasi toliau. Sėkmės“, – taip į buvusių bendražygių naujos frakcijos įkūrimą miesto tarybos posėdyje reagavo Klaipėdos meras V. Grubliauskas.

Papildyta:

„Kadencijos pradžioje susibūrėme tam, kad įgyvendintume atsakingai kartu rengtą ir tarybos kadencijai patvirtintą ambicingą programą miestui. Deja, bet paskutinį pusmetį buvome priversti spręsti politizuotas mūsų partnerių iniciatyvas, susidūrėme su nenoru girdėti kitas ir įvairias nuomones, siekiant aukščiausios kokybės ir veržlumo įgyvendinant koalicinę programą bei valdant miestą“, – pranešime spaudai cituojami naujos frakcijos nariai.

Jame pabrėžiama, kad frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ prioritetinis uždavinys – kuo greičiau suderinti ir patvirtinti naują miesto bendrąjį planą, o taip pat įgyvendinti Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijoje „Klaipėda2030“ numatytas pramoninių miesto teritorijų konversijos bei kitas priemones, padedančias užtikrinti ateities gerovę miestiečiams. Kitas svarbus uždavinys yra modernizuoti Klaipėdos universitetinę ligoninę. Siekiant atgaivinti senamiestį, keliamas tikslas renovuoti senamiesčio statinių fasadus bei senamiesčio grindinį, sutvarkyti ir atgaivinti senojo turgaus infrastruktūrą bei įveiklinti Danės upę.

„Frakcija sieks deramo dėmesio esamų verslo subjektų bei potencialių investuotojų iniciatyvoms, nevaržomos galimybės gyventojams patiems spręsti dėl savo gyvenamosios aplinkos, t. y. padėti gyventojams įgyvendinti jų pačių pasirinktus projektus“, – teigiama pranešime spaudai.

51 Comments

  1. Simona

    Jūs man pasakykit, ant kurio debesėlio sėdi pasislėpę tie angeliukai, kurie nusileidę padarys tvarką. Tiems, kurie mano kad jaunimas padarys tvarką, atsisukit į savo sūnų ar dukrą ir pagalvokit- ar patikėtumėt jam ar jai mero postą ? Pamastykit rašydami komentarus, nes kai kurie rašinėliai primena stebuklų šalį.

    Reply
  2. TRAUKŪNAS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  3. Klaipedietis

    To buvo galima ir tikėtis, kažkaip sakyčiau ilgai E.Mantulova iškentė su Meru bendroje koalicijoje…

    Reply
  4. na

    taip ir turėjo būti. Tos komandos niekas nejungia. Taraškevičius – jam politka pabodusi, bet svarbu išlaikyti įtaką KUL, Grubliauskui- svarbiausia kontroliuoti valdžią ir iš to gauti visokios naudos, Razbadauskas blaškosi tarp ligoninės ir universiteto, Cesiuliui rūpi kaip išlikti vicemeru šioje kadencijoje iki pensijos. Kita grupė – Simonavičiūtė, Mantulova, Raugele ir Radvila – patyrę verslininkai ir vadybininkai, kutie nusibodo abiejų vicemerų nekompetencija, perspektyvų ir strategijos nebuvimas, konservatorių (Kaveckas ir Co) kvailiojimai. Skilimas neišvengiamas

    Reply
    • Tiksliai, bet

      Simonavičiūtė – verslininkė? Kiek darbo vietų per savo karjerą sukūrė? kiek pamenu, visada dėjosi svarbia persona savivaldybėje. Buvo ikšėjusi – į amerikiečių kompanija „Peninox”, kuri į Klaipėdą taip ir neatėjo, tik plakatui jėgų užteko. Ir viskas. Net AK nuotraukoje susiglaudusi su Taraškum sėdi. O ko dabar revoliucioniere tapo, galime nuspėti – sunku gyventi iš pensijos.

  5. Niliūnas

    Gerai varot! Apie viską. O juk rašinys apie subyrėjusią koalicija. bet telpa viskas ir Kongas ir Janušonis ir Kaveckis… Tik apie subyrėjimą nieko! Manau , kad šių komentarų autoriai galėtų drąsiai eiti į Tarybą ir geriau nei dabartjniai „tuo daiktų kriaušes vartytų”

    Reply
    • Kleckas

      Nieko sau. Kaip pirštu į akį arba kitą vietą.

    • Anonimas

      O Kaziulininkai atsibudo!

  6. ???

    Jaunimo reikia, bet nevagiančio, sąžiningo, o ne tokių, kurie vagia šimtus tūkstančių, kyšius dėžėmis ima, dėžėmis, pilnomis eurų. Vien jaunimo paleisti negalima, jie neturi stabdžių, žinoma ne visi, bet jų daug. Kieno pavardės minimos korupcijos ir kitose bylose? Kam pakilo ranka pasinaudoti pandemija ir” uždirbti” pusę milijono. Žūlikauja net ” okfordų ” universitetus baigę. Jaunas, bet dar nereiškia, kad doras, politikoje matau daug nedorų jaunų žmonių, kurie yra labai godūs.

    Reply
    • kaip matėme

      teisėtvarka apklausė ir Verygą tik va kažkodėl tai visi nutylėjo kaip nereikšmingą faktą. Manote kažkoks jaunuolis vienas čia aferas stumia? Nejuokinite.

    • Pritariu

      Rėkiama: reikia jaunimo, reikia jaunimo. …Jaunimas ateina jau išmokęs norėti prabangiai gyventi čia ir dabar. Nebijo nieko, neturi stabdžių.. Reikia mikso.

  7. jau niekas nesitikėjome

    kad Kavecis bus toks silpnas politikas, tad iš čia ir silpna valadančioji dauguma

    Reply
    • Tokia tiesa

      Kokie jie politikai?.. Tik atsitiktiniai asmenys atsidūrę politikoje rinkėjų neraštingumo dėka. Ir taip jau 30 metų.

  8. Kitas klausimas

    Man įdomiau, kodėl subyrėjo? Ir jei subyrėjo, kodėl nesitraukia iš daugumos? Čia taip tvarkingai elgiasi?

    Reply
    • Anonimas

      Ka darys konservatoriu jaunuoliai su Barbsiu ir Kaveckiu kai subyres?

  9. Va

    Nesakykit, Grubliauskis keičiasi, nebekomentuoja kiekvieno pasisakymo, dėl to Tarybos posėdžiai net sutrumpėjo, o Jūs sakot – blogas meras ?

    Reply
  10. Jurgita

    o kas jį parenka į tą kėdę? Patys darot patys reikia koks blogas! Tai nerinkite!

    Reply
    • Rinkejas

      Tai ir nerinkom. Išrinko tie, kurie interneto neturi o kompiuterį tik per LRT Žinias mate

  11. didžiausia šios Klaipėdos valdžios bėda

    konservatoriai ir jų vedliai Kaveckis su Barbšiu. Negeba nei supranta kas vyksta, bet bando vaidinti kažką suprantančius…

    Reply
    • Tai, kad atvirkščiai

      Tik jie ir judina supuvusių grubliauskinių pamatus. Ačiū Kaveckiui.

    • Ar kiekvienas is gatves tinkamas i vicemerus?

      Konservatoriai judintojai, o gal, virpintojai, dar geriau skamba. Buna ir darbe tokiu judintoju…oro virpintoju. Miesto valdymui reikia mastyti, dar ir gebejimu tureti valdyti procesus. Cia sakini vos surezga. Tikras konservatorius.

  12. Nuomonė

    Spėkit mįslę : ” Kas galimai labiausiai iš naujai susirūpinusios frakcijos ” susirūpinęs” miesto ligonine ir vadovo kėde”? Jaunimui duokit kelia, jaunimo šlovė -gauti daug ir iš karto. Masiulis, Navickas ir kiti. Senieji imdavo trimis pirštais, jaunimas nekantrus-nori seikėti rieškučiomis, žinoma sau.

    Reply
    • Geriau jaunatviškas miestas nei tokių senolių

      Tai žinoma, laikykim tuos senolius, kol kojom priekin išneš… jie gi nepakeičiami…

  13. Nekylėlių taryba per amžius

    Grubliauskas, Taraškevičius, Simonavičiūtė, Cesiulis, Gentvilas ir co. neabejotina miesto gėda, visiški nevykėliai. Brangūs pencinykai eikit kuo greičiau lauk.

    Reply
    • Kažkas nepadoraus

      Beraštis , nemoka lietuviškai rašyti, bet rašo… Proto „pencinykas”…

    • Pencinykas

      Dudoriau čia tu?

  14. Teisingai, kad gėda

    Gėda , kad aklas meras nemato Janušonio blogo darbo…. labai gėda visam miestui, gėda , kad meras nemato spūsčių miesto gatvėse… nesupranta trimitininkas, kad negalima vienu metu remontuoti kelių magistralinių gatvių… gėda

    Reply
  15. Fui

    Kuo Jums mielieji neįtinka mūsų meras? Jis tiek padarė miestui ir miestiečiams gero, kad nei vienas tiek nėra padaręs. Klaipeda iki ger. Grubliausko atėjimo buvo skurdi ir su vargus. O dabar esame vos ne pavyzdys ir didžiausiems Lietuvos miestams. Ir ko dar žmonės nori, kad amžinai jiems neįtinka?! Gėda!

    Reply
    • rimute

      ????

    • Aidas

      Mums jis labai itinka.

    • Nu kur jau

      Todėl, kad meras yra lopas, miesto gėda. Taškas.

    • Pavyzdys

      Pavyzdys kaip miestas gali skęsti smarvėje ir masinėje emigracijoje. Viskas kas prie šito mero sukurta yra visiškas šūdas, vos padaroma tuoj reikia rekonstrukcijos, pavyzdys kaip galima nustekent miestą. Apgailetinas meras.

    • Užkniso

      Kai pradės matyti Janušonio vadovavimą, kai įjungęs loginį mąstymą ir nedarys tokios betvarkes pusei miesto iškart nu tada ir pradėsim gerbt jį patį kaip merą. kol jis užsimerkęs sėdi, tol bus blogas vadovavimas..

  16. Xxx

    Kiek galima juoktis is miestieciu, tie patys laksto is vienos partijos i kita, ar jums nenusibodo, simonaviciute taraskevicius pencininkai,eikit pailseti jau jus tiek metu sedit, nenusibodo?

    Reply
    • Na

      Galima juoktis tiek, kiek leidžia patys miestiečiai

    • Jaunius

      Nusibodo ir labai, duokit kelią jauniems!

    • Andrius

      Kaziuk, isgerk raminancios arbateles.

  17. to prokuroras

    tai kodėl vis renkate?..

    Reply
    • prokuroras

      Mintyje turėta akla visuomenė. Asmeniškai pats paskutiniuose rinkimuose nedalyvavau , pamatęs kokie individai buvo sąrašų priekyje.

    • Rinkejas

      Nepažistu ne vieno, kas balsuotu už sita šutve.

  18. Grazvydas

    Tai koservatoriai dabar didziausia frakcija kolicijoje.7konservai,grubliauskiniai 4,atskalunai4,centristai 2.Nu dabar Aidas jus visus pasogdins.Nebegalesit vogti ir gudrauti.Jei panores susijungs su valscium ir sedesit ant atsarginiu suoliuko su puteikiene.Duok dieve,kad taip ir butu.Saunuolis Aidai Kavecki,tu moki tvarkytis.

    Reply
    • Saunuoliams Kaziukams

      A ne patsai Kaveckis teistas ir yra?

    • moka moka

      sau Kaveckis ir turto mokesčio lengvatas pasiūlė 🙂

  19. prokuroras

    Būtų labai modernu, jeigu tarybos nariu būtų leidžiama eiti tiktai vieną ar dvi kadencijas, kaip kad yra Šveicarijoje. Dabar gi, metų metus renkame vis tuos pačius latentinis ar tiesioginius baudžiamųjų bylų figūrantus ir/arba makaronų kabintojus. Vargšė Klaipėda ir miestiečiai.

    Reply
  20. Pirmyn

    mest lauk tuos konservatorius!!!!

    Reply
  21. Patriotas

    Kad tik Klaipėdai būtų geriau !

    Reply
  22. Nustebęs

    Tai kas čia dabar atsitiko Vytukas su Vaidute susipyko? Pasaulio pabaiga, tiek metų kartu buvo, pora kaip tvora.

    Reply
  23. PILIETIS

    Galite kurti ką norite, bet ar turite žmonių pasitikėjimą?

    Reply
  24. Joris

    Vaje, apokalipsė nuo Klaipėdos prasidėjo. Kaip beišgyvensim? Jei rimtai, tai miestą naikinantis Kongavirusas sunaikino, kaip joks kitas Žemėje. Šiaip visi tie kongai, mantulovos, radvilos galėtų susirinkt žaislus ir bėgt iš čia, ir kuo toliau… Dar budinus prigriebkit. Na bet taip nesisekti miestui…

    Reply
    • to Joriui

      o konservatorius „šventuoius“ palikti? Išsidavei kas esi, apgailėtina beretė…

    • Anonimas

      budinų prisigriebti jau nepavyks. Jį jau grubliauskis išsirinko antikorupcijos komiteto pirmininku. Apkalbamas kyšių ėmikas už „pagalbas” tikrins ar vagia Grubliausko šaika ir kiek. Gudrus tas mūsų meras, neatimsi, bet „tikrinimai vyks” laikinai, tik pora mėnesių, iki Seimo

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This