Būsimiems studentams – ateities universitetai

Švietimas

Šiuolaikinis studentas – ypač lankstus, puikiai išmanantis technologijas ir jaučiantis žinių, kurios būtų pripažintos visame pasaulyje, alkį.

Ne mažiau kaip 50 proc. studentų dalį studijų laikotarpio studijuos užsienyje.

Klaipėdos universitetas skelbia prisitaikantis prie sparčiai kintančio pasaulio ir kartu su dar penkiais ES universitetais jungiasi į Europos universitetų aljansą „EU-CONEXUS“ („Europos universitetas išmanių pakrančių miestų tvariai plėtrai“), kuris buria naują žingeidžių europiečių kartą.

„EU-CONEXUS“ sudaro šeši universitetai: Klaipėdos universitetas Lietuvoje, La Rošelio universitetas Prancūzijoje, Atėnų žemės ūkio universitetas Graikijoje, Valensijos Šv. Vincento kankinio katalikiškasis universitetas Ispanijoje, Zadaro universitetas Kroatijoje bei Bukarešto technikos ir civilinės inžinerijos universitetas Rumunijoje.

Universitetų aljansas jungia 41 223 studentus, 4643 darbuotojus, 33 fakultetus, 61 tyrimų institutus, 396 studijų programas.

Suvieniję jėgas, 6 Europos pakrantėse įsikūrę universitetai aktyviai bendradarbiauja siekdami, kad absolventai gautų „EU-CONEXUS“ diplomą. Partneriai jau kuria Europos aukštojo mokslo tarpuniversitetinį „miestelį“ bei diskutuoja apie novatoriškus miesto pakrančių tvarumo sprendimus ir produktus, numatydami verslo ir mokslo bendradarbiavimą.

Pasirinkę studijas Klaipėdos universitete studentai įsilies į visų šešių universitetų studentų, dėstytojų, darbuotojų srautą ir galės naudotis bendrais ištekliais. Jie gaus pačias geriausias ir naujausias žinias iš visų universitetų skirtingose Europos šalyse.

„Mes suvienijome savo stipriąsias puses, kad galėtume diegti naujoves pasaulyje, naudodami drąsias idėjas ir patirtimi grindžiamus sprendimus. Buriame naują kūrybingų, galinčių bendradarbiauti tarpvalstybiniu mastu europiečių kartą, pasiruošusią efektyviai spręsti Europai iškylančius iššūkius“, – pranešime pažymi Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Kodėl verta rinktis?
  • Bendras 6-ių universitetų diplomas;
  • Ne mažiau kaip 50 proc. studentų dalį studijų laikotarpio studijuos užsienyje;
  • Europos studento pažymėjimas;
  • Daugiau kaip 60-ties jungtinių mokslinių tyrimų institutų;
  • Patogi skaitmeninė mokymosi aplinka;
  • Tarptautiniai projektai;
  • Kasdienis darbas ir studijos daugiakultūrinėje aplinkoje;
  • Virtualios bibliotekos, švietimo išteklių naudojimas.

Siekiama, kad iki 2022 m. „EU-CONEXUS“ taptų pasauliniu aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų lyderiu išmaniųjų pakrančių miestų tvarios plėtros srityje.

Europos universitetai ateities universitetai

Europos universiteto tikslas yra įtraukti partnerius iš visų tipų aukštojo mokslo institucijų ir aprėpti plačią geografinę teritoriją visoje Europoje. Pagrindinis dėmesys skiriamas kompetencijai ir europinėms vertybėms. Kartu bus sprendžiamos aktualiausios problemos, su kuriomis šiandien susiduria Europa.

Miestai ir gyvenvietės pakrančių zonose tampa vis tankiau apgyvendintomis teritorijomis. Jie labai svarbūs prekybai, akvakultūrai ir žuvininkystei, energetikai ir turizmui. Tuo pačiu metu šios pakrantės, deja, yra labiausiai pažeidžiamos zonos klimato pokyčių padarinių atžvilgiu.

Pasak Klaipėdos universiteto rektoriaus prof. dr. A. Razbadausko, nors universitetai ir mokslinių tyrimų įstaigos visuomet vaidino pagrindinį vaidmenį skatinant mėlynąją ekonomiką ir mėlynąjį augimą, reikalingas naujas požiūris į studijų ir mokslinių tyrimų organizavimą, siekiant atspindėti problemų ir galimybių, būdingų pakrančių miestų aplinkoms, sudėtingumą.

„EU-CONEXUS” taip pat bus transnacionalinės sistemos, kuriančios inovatyvius pakrančių miestų tvarumo sprendimus ir produktus, centras. Jis rūpinsis startuoliais ir skatins industrijų, artimų institucijoms-partnerėms, bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos apie „EU-CONEXUS” aljansą, kurio dalimi yra Klaipėdos universitetas, rasite https://www.eu-conexus.eu/en/

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This