Giruliuose atsiras apartamentai poilsiui

Miestas, Svarbu

Giruliuose numatoma rekonstruoti mokslo paskirties pastatus – juose bus įkurti poilsio apartamentai. Tikinama, kad dėl naujo projekto nebus nukirstas nė vienas medis.

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, kuriais numatoma Giruliuose, Turistų g. 1B esančiame sklype rekonstruoti tris pastatus bei statyti vieną naują.

Projektuotojų vizualizacija

Dabar šiame sklype, kurio plotas yra beveik 67 arai, stovi du mokslo paskirties pastatai bei vienas garažas.

„Tarybiniais laikais tuose pastatuose veikė lyg valstybės kontrolė. Juose yra įrengtas ir baseinas, ir poilsinės, ir administracinės patalpos. Šie pastatai jau ilgai stovi nenaudojami, o dabar jie bus rekonstruojami“, – teigė projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „Uostamiesčio projektas“ vadovė Snieguolė Stripinienė.

Sklypas priklauso keliems fiziniams asmenims.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog projektuojami trys poilsio paskirties pastatai, vienas – pagalbinio ūkio (dviračių saugykla).

„Projektuojamų namų architektūriniai sprendiniai derinami prie pirmojo 1936 m. sklype pastatyto trijų aukštų pastato, kuris buvo atviromis terasomis orientuotas į jūros pusę. Garažas toje vietoje numatomas rekonstruoti, didžiąją dalį nugriaunant, atsitraukiant nuo vizualinio pozonio teritorijos. Architektūriniai pastatų sprendiniai projektuojami kompleksiškai, siekiama išsaugoti esamos architektūrinės stilistikos vientisumą, betarpiškai megzti ryšį su teritoriją supančiu kraštovaizdžiu. Projektuojamos atviros terasos ir vitrininių langų stiklinimai vizualinių traukos taškų kryptimis. Numatoma šviesaus tinko ir vietomis medienos (apkalimo) plokštumų apdaila. Statomiems pastatams bus naudojamos tradicinės statybinės medžiagos: blokelių mūras laikančioms sienoms bei pertvaroms“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose (architektė Skaistė Vaivadaitė).

Numatoma, jog aukščiausias pastatas sklype bus trijų aukštų ir 12 metrų aukščio.

„Poilsio paskirtis reiškia, jog pastatuose bus įrengti poilsio apartamentai, kuriuose galima ir ilsėtis, ir gyventi. Tai nebus viešbučiai, nes jie statomi komercinės paskirties žemėje, o šis sklypas yra rekreacinio naudojimo paskirties, čia galima tik poilsio paskirties statyba. Užstatymo tankumas beveik išliks nepakitės, nes nors ir atsiras dar vienas naujas nedidelis apie 140 kv. m pastatas, tačiau didelė dalis jau esančio garažo bus nugriauta. Smagu, jog užsakovai siekia išsaugoti gamtą, ja džiaugtis, o ne užstatyti pastatais, kaip dažniausiai būna, kai siekiama kuo daugiau kvadratinių metrų“, – kalbėjo S. Stripinienė.

Šiuo metu sklypas yra valomas – išskirti nevertingi krūmokšniai ir tikinama, jog dėl rekonstrukcijos nebus nukirstas nė vienas vertingas medis.

Projektuotojų vizualizacija

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 20 d. adresu Turgaus a. 27, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis, tel. (8 46) 312458, arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus teikti galima iki rugpjūčio 20 d. raštu UAB „Uostamiesčio projektas“, Turgaus a. 27, Klaipėda; el. p. info@uparchitektai.lt

Viešas susirinkimas įvyks rugpjūčio 20 d. 15 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab. Klaipėdoje

Jei viešo susirinkimo metu nebus atšaukta ekstremalioji situacija, viešas susirinkimas vyks tuo pačiu laiku elektroninėje erdvėje, tiesioginės garso ir vaizdo transliacijos būdu Google Meet platformoje. Nuoroda: https://meet.google.com/rxo-tqjp-jsw

7 Comments

  1. Ops

    Kam ten kazka statyti jei miskas bus kertamas. Kazkas nori gyventi prie saudykliniu sastatu formavimo? Duokit tiem zaliesiems ramiai iškirti medžius

    Reply
  2. Vietinis

    Aferistai, jau visai nesivargina. Bus kotedzai, pasidarys gerus pinigus. Poilsio apartamentai 🙂 Aha, o aplinkui visi durneliai…

    Reply
  3. GintarasR

    Kaip dažnai nutinka – geri dalykai ateina su blogais. Šiuo atveju gerai, kad bus tvarkoma apleista ir nykstanti teritorija, kad į Girulius ateina investicijos. Tačiau blogai, kad projektas galimai yra pateikiamas kaip poilsio apartamentai vien tam, kad išvengti reikalavimų, taikomų gyvenamam būstui. Architektė, vystytojas, visos derinančios institucijos dabar vaidins, kad nežino ir niekada nežinojo, jog apartamentai bus išparduoti kaip butai, kuriuose nuolat gyvens klaipėdiečių šeimos. Giruliškiai nieko prieš – tegul gyvena žmonės, tačiau ar daugiabučių gyventojams užteks vos po vieną projektuojamą auto parkavimo vietą sklype, ar gyventojų mašinos nebus parkuojamos tam nepritaikytoje gatvėje; kur projekte numatytos daugiabučių žaidimo aikštelės vaikams ir t.t.

    Miesto planuotojai jau galėtų ir pristabdyti savo siekius Girulius versti vien miegamuoju rajonu, be jokių miesto teritorijos gyventojams būtinų paslaugų, įstaigų, verslo ir visuomeninės, rekreacinės paskirties teritorijų vystymo. Gyventojų kiekis numatomas smarkiai didinti, tačiau nei sporto aikštynų, nei prekybos, paslaugų, sveikatos priežiūros, viešojo maitinimo, pramogų ir poilsio objektų, nei kurortinio paveldo su miško parko takų sistemos ir mažosios architektūros, su ten buvusio ežero miške su sala atkūrimo neplanuojama, į jokius strateginius investicijų planus tai niekaip nepapuola. Vien deklaracijos, kad Giruliai kada nors bus vystomi kaip kurortinė teritorija, bet realiai viskas tik pliurpalai – nei dėmesio, nei investicijų miestas tam skirti nenori. Akivaizdu, kad romiai nusileidžiama geležinkelio reikalavimui nevystyti jokių kurortinių zonų pajūryje, nes ten visų rūšių tarša yra numatyta tik didinti.
    Bent normalų wc dviračių tako naudotojams įrengtų, juk prašėm ir kaip miesto bendrojo plano siūlymą teikėm – miestas atsisakė. Juk ne vietiniams, o svečiams jis labai reikalingas, bet jei ne – tai – ne. Visi svečiai galėsit ir toliau Girulių mišką labai oriai ir romantiškai tręšti, tik prašymas kiek toliau nuo Girulių pavažiuoti. Kalendoriaus 21 amžius, modernus ir smagus kurortas, poilsio zona visiems klaipėdiečiams, aktyvus poilsis, geotermija ir sveikatininmas – kurgi ne 🙂

    Reply
    • draugas

      nesuspėsi ir sumirksėti, kaip pradėjus statybas, KMSA dirikas savo įsakymu, pakeis paskirtį. Įrenginėti privalomuosius STR us baisūs nuostoliai, o čia BIZNIS klaipėdskai ir dar Giruliuose. Girulių bendruomenė gali pasitvirtinti savo teritorijos naudojimo reglamentą, savo mažą str ir pati rinkti „infrastruktūros” mokęstį. Tik miesto Taryba sugalvos begalę negalėjimų. Savivalda :).

    • Ar tiesa

      kad toks Gintaras R. greituoju būdu perrašes savo NT plėtros bizni statytiniams dabar yra pats didžiausias ,,kovotojas”-net keleto :D) Klaipėdos bendruomeniu atstovas?:D)

  4. Anonimas

    Negražūs namai, klaikios dėžutės, ir tiek. O už NEKERTAMUS MEDŽIUS. sakome „dėkui”.

    Reply
  5. Miela Stripiniene! Kadangi Jūs projektuojate, tai ir klausimas Jums: pasakykite garsiai ir visiems - ką Jūs tuose Giruliuose projektuojate?

    „Poilsio paskirtis reiškia, jog pastatuose bus įrengti poilsio apartamentai, kuriuose galima ir ilsėtis, ir gyventi”? Tai bus poilsio paskirties ar gyvenamosios paskirties pastatai? Tai visai ne tas pats. Ir normos (STRai) jų yra visai skirtingi. Gyventi ten negalima pagal Jūsų nurodytą „poilsio” būdą, tad kaip ten pasidarys galima gyventi? Ir kas yra tie „poilsio apartamentai”? Pagal ką tie apartamentai projektuojami? Kaip dušinės Palangoje Meilės alėjoje? Gal paklauskit užsakovo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This