Nusižiūrėjo Amerikoje: Klaipėdoje projektuojamas naujas paslaugų centras

Svarbu, Verslas

Šiauliečiai Klaipėdoje statys paslaugų centrą, kurio vizija – suteikti galimybę žmonėms būtiniausias paslaugas gauti kuo arčiau namų. Tačiau verslininkai apgailestavo, jog Klaipėdoje itin sudėtinga gauti leidimą naujai statybai.

Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, kuriuose nurodoma, jog Pajūrio g. 51 esančiame sklype projektuojamas naujas paslaugų paskirties pastatas. Jį projektuoja MB „Lavos projektai“ (architektas Kristijonas Murauskas), o užsakovė ir statytoja yra akcinė bendrovė „Šiaulių viešbutis“, kuri valdo didžiausią viešbutį Šiauliuose.

„Kas yra buvęs Amerikoje, iškart supras apie ką kalbu. Kiekvienas naujai statomas ar pastatytas nuosavų ar daugiabučių namų kvartalas susiduria su ta pačia problema – šalia namų nėra nei skalbyklos, nei valyklos, nei kirpyklos. Todėl ir statome tokį vieno aukšto pastatą, kuriame bus 5-6 atskiros patalpos teikti skirtingas paslaugas. Šis paslaugų centras turėtų aptarnauti Tauralaukį. Juk dabar žmonės iš jo valyklos turi ieškoti mieste, o nuvažiuoti iki centro ir laiko atima, ir degalai kainuoja. Mes pastatysime paslaugų centrą, o patalpas išnuomosime tiems, kas norės teikti paslaugas. Tai gali būti valykla, skalbykla, kirpykla, batų taisykla, gal kokia optika ar mažas knygynas, o gal ir pašto skyrius. Tikrai nebus jokių balių, festivalių, naktinių klubų ar maisto prekių parduotuvės. Visuomenei reikia tokių nedidelių paslaugų centrų, kuriose būtų teikiamos reikalingiausios paslaugos, Juk visuomenė sensta, žmonėms darosi sudėtinga įveikti didelius atstumus tam, kad, pavyzdžiui, apsikirptų. Tokia mūsų vizija“, – aiškino bendrovės „Šiaulių viešbutis“ direktorė Janina Paulauskas.

Ji pasakojo, kad sklypą, kuriame planuojama statyti paslaugų centrą, bendrovė įsigijo prieš kelerius metus, jo paskirtį reikėjo pakeisti į komercinę, tačiau ilgiausiai dabar trunka gauti pastato statybų leidimą.

„Klaipėdoje yra nepaprastai sunku su statybose leidimais. Tikiu, kad taip sakau ne tik aš. Ta biurokratinė mašina jau daug metų sukasi ir niekas negali jos sunaikinti. Labai vargstame, dedame daug pastangų, kad gautume statybos leidimą. Duok Dieve, kad šiemet jau pabaigtume visas procedūras ir kitais metais galėtume pradėti statyti“, – vylėsi J. Paulauskas.

Pašnekovė tvirtino, jog paslaugų centro statybos tikrai nebus brangios. Be to, jau ir ne viena įmonė siūlosi pastatyti šį objektą.

Projektuotojų vizualizacija

„Paslaugų paskirties pastatas suprojektuotas taip, kad atitiktų visus poreikius, šiuolaikinės architektūros tendencijas, estetiką. Į pastatą patenkama per atskirus įėjimus iš pietinio fasado pusės. Techninis aptarnavimas vykdomas iš šiaurinio fasado pusės“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Juose taip pat dėstoma, jog sklype bus įrengta ir 30 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, kuri bus išasfaltuota bei išklota trinkelėmis.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 17 d. J. Zauerveino g. 5, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 8 iki 17 val., iš anksto susitarus tel. 8 61919201, arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus galima teikti iki rugpjūčio 17 d. raštu MB „Lavos projektai”, J. Basanavičiaus g. 144, Šiauliai, arba el. p. kristijonas@lavaprojects.lt

Viešas susirinkimas vyks rugpjūčio mėn. 17 d. 16 val. Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje.

16 Comments

  1. šiek tiek žinantis

    Kai per visą laiką šiame sklype pradžioje planuoji degalinę, paskui sandėlius, o dabar n-tąjį variantą, t.y. jau paslaugų pastatą, nenuostabu, jog viskas užtrunka

    Reply
  2. Anonimas

    Statybos gerai, bet tokioje vietoje daryti smulkiam verslui ir dažnam vartotojų lankymui skirtas patalpas , kur is visu pusių greitkelis su 90 km/val – nesaugu ir neprotinga, tiesiog gaudykle nelaimėms.
    Toks objektas tinkamas ne viaduko vidury. Bet cia tik eilinio miestiečio Tauralaukiecio nuomone.

    Reply
  3. Ant Klaipėdos "dedantiems" komentatoriams

    akivaizdu, kad esate ne klaipėdiečiai ir tik nesenai pradėję domėtis Klaipėdoje įvykusiais pokyčiais per nepriklausomybės metus. Todėl jums Klaipėda – tik benzino kolonėlė pakeliui į Kauną, Vilnių. O aš myliu savo miestą Klaipėdą, kuris kasmet vis gražėja ją mylinčių žmonių, t.t. ir architektų, pastangomis.

    Reply
  4. Anonimas

    Iš tiesų Klaipėdoje tragedija kaip visus tuos metus nepriklausomos Lietuvos, atsieit, dirba mūsų savivaldybė. Mieste 3 gatvės. Jei kokia šventė – nepadeda nei aplinkeliai. Visur, kur be pažvelgtume, netikras atstovavimas piliečiams. Matosi tik „atsifutbolinimas”.

    Reply
  5. ezys

    >>>Ezy.
    tai zinoma, kad nera 😀 https://lt.wikipedia.org/wiki/Senieji_Kauno_kunigaik%C5%A1%C4%8Di%C5%B3_r%C5%ABmai ir laisves alejos rekonstrukcija ivyko laiku, o Merkurijaus pastas nugriautas ir iskart naujas pastatytas 😀 https://lt.wikipedia.org/wiki/Merkurijus_(prekybos_centras) taip pat Kauno stadionas jau pastatytas https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/kaunas-geguze-jau-turejo-didziuotis-moderniu-stadionu-bet-dabar-svajone-nutolo-bent-porai-metu-56-1310886
    Tad klausimas, ko verta jusu nuomone? Klausimas retorinis 😉
    >>>Architektas.
    O kaip baigiasi teismai, ar laimite juos ar ne? Kazkaip neteko apie tai skaityti, arba praleidau, arba niekas apie tai neraso… o gal nelaimit? 😉

    Reply
    • ezy

      Turiu nuvilti, pastatas Muitinės g. jau senokai sutvarkytas, Merkurijus apie gerą puskilometrį nuo Rotušės aikštės, o ir jo projektas patvirtintas, statybos netrukus, stadionas kelis nuo jos, naujo rangovo paieškos baigtos, taigi, statybos tęsiamos bus… Wikipedia-patikimiausias vykstančių procesų šaltinis? ?Bet taip nesidomėti kas kituose miestuose vyksta gali tik mažaraštis ezys ?belieka komentaruose kliedėti, kad Klaipėdoj nei vienas projektas nevėluoja?

    • Architektas

      Lyst į teismus yra labai liūdnas reikalas. 1 administracinis teismas – 3-4men, po to eina sprendimo apskundimas, tai apeliaciją – 3-4men. Ten 100proc. pralaimės nes sėdi teisėjai persipynę su savivalda. O tada kiek tik aukščiausias administracinis teismas kur eilės 1.5metų. Tai visumoj 2.5 metų. Kuris verslas lystų į tokį savęs žlugdymą? Lieka kanalai, kanaliukai… Ir taip toliau… Bet ne visiems tas yra prieinama. Žodžiu rizika… Normaliai taip netūrėtų būt – tai faktas!

  6. klaipėdietė

    Todėl Klaipėda ir yra tokia apleista, apgriuvusi. Biurokratai, derinantys statybos leidimus nesuinteresuoti paskatinti statytojus greičiau ištaisyti trūkumus, kad leidimas būtų gautas ir projektas prasidėtu. Visas biurokratinė sistema užurpuota po 30 metų sėdinčių ir sovietmečio modeliu besivadovaujančiais valdininkais. Graudu. Nėra vilčių, kad greitu laiku tai pasikeis.

    Reply
    • Kristina

      O bandėt kada statybos leidimą gauti? Projektuoji pagal teisės aktus ir gauni. O jei samdosi pigiausius projektuotojus, tai ir lieka skųstis, kad kažkas kitas kaltas.

  7. ezys

    gal butu galima suzinoti, kodel sunku gauti statybos leidima, kas cia turima omenyje? Manyciau, kad arba atitinki reikalavimus, arba neatitinki, o jei atitinki ir negauni leidimo, tai jau cia nusikaltimas… tad ar savininkai nori statyti objekta, kokio statyti negalima, ar reikalavimu per daug prikurta (ir ar savivaldybe juos kuria), ar savivaldybe neduoda leidimo statybai nes nenori (kuo man sunku patiketi).

    Reply
    • Architektas

      Ežiuk, patikėk, Klp sav. Biurokratinis aparatas lygus nusikalstamai veikai. Jei yra pasakyta ne derint to ar ano projekto, jiems niekas nebaisu. Teismai už piliečių pinigus, laikas jiems nė motais. Architektai yra skirstomi į „ne tuos architektus pasirinko” ir „pasirinkti tuos architektus”.
      Klp rajonas klesti tik dėl Klp miesto biurokratijos. Daug verslininkų neapsikentę persikėlė į kitą plento pusę, o kartu su jais ir per N tūkstančių Klaipėdėčių.
      Apie senamiestį tai grūdų net pagalvot, kai miesto naikintojas (vyr. miesto architektas), į KPD kėdę sėdo. Jau ir taip tam KPD bobų šaršalyne tik griuvo viskas, ir niekas nesistate… Dabar bus dar blogiau.
      Žodžiu po kol kas Klp miestui nieko gero nešviečia.
      O žurnalistai taip pat turi menką išprūsimą, viešint sugebat, atsirinkti kas tinkama o kas ne negalit, apklausų kompetentingų neklausia. Straipsnis nei už nei prieš, jokių pasvarstymų pliusų ir minusų. Tik perrašinėja aiškinraštį. Nederintoju irgi ne spaudžiat į kampą. Su ta biurokratiją siūlau ir jums pakovot – tada Ežiuk patikės.

    • Ezy

      Net ir tu turi pastebėti, kad Klaipėdoj negerai. Mažesni miesteliai tvarkosi gerokai gerokai sparčiau, nei Klaipėda, ką ten apie Vilnių ar Kauną bekalbėt. Tik nenusišnekėk apie Kauno Rotušės aikštėj griuvenas stūksiančias, nes jų ten nėra. Kažkada juk buvo kalbos, kad jei ne Vilniuje, tai Klaipėdoj gyvent norėčiau. Tokių kalbų nebėra, ir kažin ar greit beišgirsim. Apie Senamiestį kukliai patylėkim. Klaipėda perfrazuojant net nebetapo benzino kolonėle vilniečiams kauniečiams į Palangą važiuojantiems-pralekia ją su vėjeliu. Liūdna.

    • ezys

      >>>Ezy.
      Vedat i google 1. „Senieji kunigaiksciu rumai”; 2. „Kauno stadionas”; 3. „Merkurijaus pastatas” ir kita karta patylit apie tai ko nezinot 😉

    • ezy

      Vedi į googlą? ??Tundra tu tundra ?apgailėtinas tu savo žiniomis, ezy?

    • Anonimas

      Ezys nedarė jokio statybu projekto arba yra 30 m valdančiųjų sąrašo , kuriems suteiktas leidimas projektuoti ir kurie daro pagal vyriausiojo reikalavimus , atstovas.
      Klaipeda naikina ne klaipėdiečiai, o prigimtiniai vilniečiai, kurių mentalitetas užaugo ir grūdinosi sovietmeciu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This