Vidurvasarį nekilnojamojo turto sandorių rinkoje – teigiami pokyčiai

Verslas

Liepos mėnesį nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje įvyko teigiamų pokyčių – bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius jau buvo didesnis ne tik už ankstesnio mėnesio, bet ir praėjusių metų to paties mėnesio skaičius.

Nors bendras šių metų rezultatas vis dar atsilieka nuo pernai per sausį-liepą fiksuotų skaičių, tačiau tas atotrūkis kas mėnesį vis mažėja, – pranešime žiniasklaidai pažymi Registrų centras.

„Per liepos mėnesį visoje šalyje įregistruota daugiau kaip 12 tūkst. NT sandorių. Šis skaičius yra beveik penktadaliu didesnis nei šių metų birželį fiksuotas rezultatas ir beveik dešimtadaliu didesnis nei 2019 metų liepą. Galima teigti, kad rinka pamažu sugrįžo į sau įprastas vėžes, – sako Registrų centro Duomenų sprendimų ir analizės departamento vadovo pareigas laikinai einantis Paulius Rudzkis. – Vis dėlto, karantino laikotarpiu fiksuotas įregistruotų sandorių skaičiaus sumažėjimas lemia tai, kad bendras šių metų rezultatas vis dar yra mažesnis nei analogišku laikotarpiu praėjusiais metais”.

Per septynis šių metų mėnesius Lietuvoje įregistruotų NT pirkimo-pardavimo sandorių skaičius siekė 65,6 tūkst. ir buvo 9 proc. mažesnis nei pernai sausio-liepos mėnesiais (72,2 tūkst.).

Vien tik per liepą įregistruota daugiau kaip 12,2 tūkst. NT sandorių – 9 proc. daugiau nei 2019 metų liepą ir net 23,5 proc. daugiau nei šių metų birželį.

Šiemet visoje šalyje įregistruota per 17 tūkst. butų pardavimų – 15 proc. mažiau nei praėjusių metų sausio-liepos mėnesiais. Vien tik per liepą įregistruota apie 2,9 tūkst. butų savininkų pasikeitimų, arba 1 proc. mažiau nei 2019-ųjų liepą, tačiau 38 proc. daugiau nei šiemet birželį.

Per šiuos metus visoje šalyje taip pat įregistruota 6,4 tūkst. individualių gyvenamųjų namų pardavimų – 2 proc. mažiau nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Vien tik per liepą įregistruota per 1,3 tūkst. gyvenamųjų namų pardavimų – penktadaliu daugiau nei praėjusių metų liepos mėnesį ir net 30 proc. daugiau nei šių metų birželį.

Per sausį-liepą visoje šalyje taip pat įregistruota ir 32,2 tūkst. žemės sklypų savininkų pasikeitimų – 7 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu (34,8 tūkst.). Vien tik per liepos mėnesį įregistruota beveik 6 tūkst. sklypų sandorių – dešimtadaliu daugiau nei 2019 metų liepą ir beveik penktadaliu daugiau nei šių metų birželį.

Detaliau su NT sandorių rinkos dinamika galima susipažinti čia.

Papildoma informacija

Tirdamas Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos aktyvumą, Registrų centras apibendrina nekilnojamojo turto sandorių duomenis, kuriems priskiriamas pirkimas iš fizinių ar juridinių asmenų, varžytynėse, lizingu ar išsimokėtinai ir kt., nepriskiriami – valstybinės žemės pirkimo sandoriai.

Vertindamas būsto rinkos duomenis, Registrų centras skiria būsto objektus į gyvenamuosius pastatus (vieno, dviejų, trijų ir daugiau butų pastatus ir pastatus įvairioms socialinėms grupėms) ir gyvenamąsias patalpas (butus, patalpas įvairioms socialinėms grupėms ir gyvenamąsias patalpas).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Kovas neišjudino NT rinkos

Atėjęs pavasaris atnešė šiltesnius orus, bet daugiau gyvybės į pastaruoju metu gerokai aprimusią šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinką neįpūtė. ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Nekilnojamojo turto sandorių rinka metus pradėjo vangiai

Šalies nekilnojamojo turto (NT) sandorių rinkoje bendras per mėnesį įregistruotų sandorių skaičius sausį buvo mažiausias per pastaruosius keletą metų, o ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This