Spręsti kvapų klausimus „Grigeo Klaipėda“ kviečia „racionalia diskusija”

Verslas

Reaguodama į Klaipėdos gyventojų skundus dėl mieste suaktyvėjusių kvapų, „Grigeo Klaipėda“ kviečia bendruomenės atstovus į susitikimą. Jo metu bus aptartos įmonės pasitelktos naujos kvapų mažinimo priemonės, planai bei atsakyta į kitus aktualius klausimus.

„Kvapų situacija Klaipėdoje yra ilgametė ir kompleksinė problema, tad miestiečių aktyvumas ir noras ją spręsti yra tikrai suprantamas ir sveikintinas. Kaip ir sakėme anksčiau – esame pasiruošę pristatyti planus ir atsakyti į klausimus, susijusius su „Grigeo Klaipėda“ įmonės veikla, todėl kviečiame bendruomenės atstovus prie apvalaus stalo racionaliai diskusijai, siekiant aptarti galimus sprendimus ir rasti abi puses tenkinantį kompromisą“, – pranešime žiniasklaidai sako „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas.

Jo teigimu, įmonė jau ėmėsi naujų priemonių kvapų problemai spręsti. Viena iš jų – praėjusią savaitę Nemuno g. 2 pradėtas naudoti papildomas kvapų neutralizavimo įrenginys.

„Rugpjūčio 5d. pradėjome naudoti „AirBorn“ sistemą, kuria purškiant probiotikus, sukuriama dulksnos uždanga, neutralizuojanti ne tik išsiskiriančius kvapus, bet ir jų sukėlėjus. Pirminius kvapų sumažėjimo rezultatus Klaipėdos gyventojai  jau turėjo pajusti – pagerėjusi situacija Birutės, Minijos gatvėse“, – sako T. Eikinas.

Taip pat „Grigeo Klaipėda“ vadovas informavo apie prieš savaitę pasirašytą sutartį dėl Dumpiuose esančio komposto išvežimo.

„Jau atlikome komposto transportavimui reikalingus kelio remonto darbus, tad šiandien pradedama vežti pirmoji komposto partija. Iš viso antram panaudojimui bus išvežta daugiau kaip 30 000 tonų komposto“, – teigia „Grigeo Klaipėda“ vadovas.

Susitikimas su Klaipėdos miesto bendruomenių atstovais įvyks rugpjūčio 13 dieną „Grigeo Klaipėda“ bendrovėje adresu Nemuno g. 2, Klaipėdoje. Susitikimo metu planuojama pristatyti įmonės veiklos procesus, nuotekų taršos mažinimo bei kovos su kvapais sprendimus bei aptarti tvaresnės „Grigeo Klaipėda“ kaimynystės mieste strategiją.

6 Comments

  1. Vidmantas

    Kokia gali būti diskusija su Grigeo vadovu, jeigu dar nėra atlyginta žala padaryta gamtai, manau pirma prisipažinkite ir atlyginkite žala padarytai gamtai, o ne toliau garsiai kalbėkite, kad nieko nežinojote.

    Reply
  2. Klaipedietis

    Grigeo, apie kokią diskusiją galima kalbėti kai tiek metų miestiečiai buvo nachališkai nuodijami ir tai slepiama…Tegu įmonės savininkai prisiima piniges atsakomybes prieš miestą ir tegu baigia mus nuodyti, o tam kad atlyginti daugelio metų miestiečių sveikatos žalojimą tegu juos įpareigoja per 1 metus į miestiečių gerbūvį investuoti kokius 5-10 mln Eur pvz įrengti vaikų žaidimo ir rekreacijos aikšteles, parkus ir panašiai !!!

    Reply
  3. Klp

    Kokia diskusija? Seniai aišku, kad pramonė turi būti iškelta iš miesto centro.

    Reply
  4. RK

    Direktoriau, tu gal mažiau galvok, kad visi aplinkui tokie kvaili, jis matai įrangą naują naudoja, juk airbon sistemą turėjai jau seniai nusipirkęs, nes juk nuorindavai liniją kuri pastoviai smirdėdavo. O dabar matai pristatai tą patį daiktą kaip naujus vartus. Pirma liepi pilti daugiau chemijos, paskui sakai naudokime mažiau, nes šeštadienį mitingas, kad kvapas būtų mažesnis, tu man pasakyk ką nori čia apgauti?

    Reply
  5. Čia ne diskutuoti

    reikia o dirbti tą kas būtina. Dabar vėl galvoja kad suda pamals, sukviestiems žmonems niekus papilstys ir sau pliusa užsidės kad ,,visuomenei pristatyta”?

    Reply
  6. Karolis

    Susitikimas su gyventojais nurodyta tik diena t.y. rugpjūčio 13 d. Gal AK galėtų padėti sužinoti ir kurią valandą…?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Grigeo Klaipėda“ byloje - dar du prašymai

Šiaulių apygardos teismas penktadienį apklausė du papildomai pašauktus į teisiamąjį posėdį naujus liudytojus AB „Grigeo Klaipėda“ Kuršių marių taršos byloje. ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This