Dėl plintančio koronaviruso – griežtesnė kontrolė

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje esantys prekybos centrai, kavinės, kitos paslaugų teikimo vietos kasdien sulauks tikrintojų. Tokie reidai bus rengiami siekiant kontroliuoti, ar šiose vietose nesudaromos galimybės plisti koronavirusui.

Tikrintojai lankysis ir parduotuvėse, ir kavinėse. Palmiros Mart nuotr.

Tokie tikrinimai pradedami vykdant Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimą. „Viešojo maitinimo įstaigų, prekybos, paslaugų teikimo, laisvalaikio ir pramogų vietų patikrinimai vyko ir per karantiną, kai jis buvo sušvelnintas. Skirtumas tas, kad tąkart tikrinimus rengė Visuomenės sveikatos centro specialistai, o dabar tai pavesta savivaldybei ir Maisto ir veterinarijos tarnybai“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Anot jo, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos ir Sveikatos apsaugos skyriaus specialistai į reidus vyks kasdien.

„Tikrinsime kavines, barus, parduotuves, turgavietes, prekybos centrus, lankysimės renginiuose, kitose laisvalaikio ir pramogų vietose. Tiek mūsų savivaldybės specialistai, tiek Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai atvykti gali bet kuriuo metu, apie patikrinimus iš anksto įspėjama nebus. Reidų metu kontroliuosime, ar visur, kur privaloma yra dėvimos veido kaukės, ar laikomasi saugių atstumų, ar naudojamos dezinfekcinės priemonės. Žodžiu, bus tikrinami jau bendraisiais tapę reikalavimai, kurie mums visiems jau yra įaugę. Tikimės, kad visos įstaigos ir jų darbuotojai yra sąmoningi, reikalavimus žino ir jų laikosi. Labai norime, kad visi suprastų, jog situacija vis dar yra rimta, kada koronavirusas dar nesitraukia. Tikrai nesinori eiti drastišku keliu ir skirti baudas, kurios yra didelės“, – kalbėjo A. Dobranskis.

Jei pažeidimų bus nustatyta, juos padariusiems gali būti skiriama piniginė bauda, kurios dydis fiziniams asmenims yra nuo 500 iki 1500 Eur, o juridiniams asmenims – 1500-6000 Eur. Apie patikrinimų rezultatus periodiškai, kartą per savaitę, bus informuojama Sveikatos apsaugos ministerija.

„Karantino pradžioje gaudavome labai daug pranešimų, kad ne visos įstaigos laikosi griežtų reikalavimų. Pranešimų apie pažeidimus, jog kas nors nesilaiko saugumo reikalavimų, gauname ir dabar. Tie pažeidimai yra smulkūs. Galima sakyti, jog dabar situacija yra žymiai geresnė nei buvo pavasarį, kai viskas prasidėjo. Nusiskundimų visada buvo ir bus, nes prekybos centrų ir kavinių Klaipėdoje yra daug“, – teigė A. Dobranskis.

Jis pabrėžė, jog per reidus bus kontroliuojamos tik įstaigos ir jų darbuotojai, o ne vartotojai, lankytojai.

„Būtent įstaigos ir jų darbuotojai ir patys turi laikytis saugumo reikalavimų, ir užtikrinti, kad jų laikytųsi lankytojai. Todėl tikrinsime ne klientus, o paslaugų teikėjus“, – tvirtino pašnekovas.

Per praėjusią parą Lietuvoje užregistruota 18 naujų koronaviruso atvejų, kurių vienas – Klaipėdos apskrities gyventojui, grįžusiam iš Nyderlandų.

3 Comments

  1. pilietis

    Niekšai ir įteisinyti reketyrai. Mieste betvarkė visose sferose, gamta teršiama dideliais mastais (Grigeo, uosto reikalai, ‘smarvė mieste, šviežias’ naftos išsiliejimas), daugiabučių kiemai netvarkyti, senamiestis toliau griūna, o jie verslininkus terorizuos. Kokie atliekų ir gamtos teršimo mastai nuo tos masės kaukių. Korupcija stambiausiu mastu

    Reply
    • Bevarde

      Būtent, bausti tik blusas, didieji išsipirkę jau

  2. Nx

    Pas save savivaldybeje darykite reidus.. ir reguliuokite gyvenima
    Kaip apmaudu ir apgailetina

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This