Rekonstruotame „Vaidilos“ pastate – ir kino teatras, ir muziejus

Miestas, Svarbu

Naujieji buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastato savininkai nori jį kuo greičiau rekonstruoti ir paversti įspūdingu objektu – projektiniai sprendiniai ketvirtadienį buvo pristatyti Klaipėdos savivaldybėje.

Šiuo metu tvarkoma aikštė prie „Vaidilos” pastato, o jo rekonstrukcija turėtų prasidėti kitais metais. Virginijos Spurytės nuotr.

Žiniasklaida birželį skelbė, jog privatus asmuo pardavė buvusio Klaipėdos kino teatro „Vaidila“ pastatą kietojo biokuro gamyba užsiimančiai įmonei „Kietasis biokuras“. Naujasis savininkas nekomentavo, už kiek įsigijo Paryžiaus Komunos gatvėje 4 esantį 1971 metų statybos 4 aukštų 1,9 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto kino teatro pastatą. Anksčiau skelbimų portale „Aruodas.lt“ jis buvo parduodamas už 800 tūkst. eurų.

„Planuojamas labai gražus visuomeninės paskirties objektas su konferencijų sale, kino teatru, kavine ir vienu geriausiu pabaltyje, o gal net ir plačiau senovinių motociklų ir automobilių muziejumi. Žinant, kaip dabar atrodo tas pastatas, labai džiaugiamės investuotojų planais ir žadame visokeriopą paramą“, – po pasitarimo, kuriame pristatyti „Vaidilos“ pastato rekonstrukcijos projektiniai sprendiniai, teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Konferencijų centras planuojamas 300 vietų, kino teatras – iki 150 vietų. Greta pastato, Paryžiaus Komunos gatvėje bus sutvarkyta ir automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje bus 60 vietų.

Anot A. Dobranskio, investuotojai nori jau šiais metais ar kitų pradžioje gauti statybas leidžiantį dokumentą. „Norai yra kuo greičiau, bet jau dabar matome, kad dėl aukštingumo reikės koreguoti detalųjį planą. Savivaldybė tikai padės viskuo, kuo galės, tikiuosi, kad investuotojai tai suprato, nes objektas tikrai planuojamas įspūdingas. Kol kas tai dar tik pati pradžia, lauksime rekonstrukcijos projektinių pasiūlymų“, – tvirtino A. Dobranskis.

„Vaidila“ pavadintas tuomet naujasis kino teatras pirmąjį filmą parodė 1971 m. birželio 16 dieną. Tai buvo tarybinė juosta apie dailiojo čiuožimo žvaigždes „Žydrasis ledas“.

A. Dobranskis pasidžiaugė, jog ši miesto teritorija prie Taikos prospekto ir Paryžiaus Komunos gatvių sankryžos labai pasikeis. „Savivaldybė investuoja į „Vaidilos“ aikštės sutvarkymą, taip pat bus sutvarkytas ir pėsčiųjų takas palei Taikos prospektą, o dar ir Futbolo mokyklos konversija bei daugiabučių ir kiemų kompleksinis sutvarkymas. Todėl džiugu, kad prie pokyčių prisideda ir privatūs investuotojai“, – teigė A. Dobranskis.

Klaipėdos savivaldybė šiemet išrinko rangovą – Panevėžio statybos trestą, kuris pradėjo aikštės prie „Vaidilos“ tvarkymo darbus. Juos numatoma baigti kitų metų pavasarį. Bus rekonstruoti pėsčiųjų takai, šaligatviai, sovietmečiu įrengtas fontanas, nutiesti dviračių takai, lauko scena, vaikų žaidimų aikštelė, sutvarkyti želdiniai. Bendra projekto vertė – apie 1,803 mln. eurų.

8 Comments

  1. C7

    Kažkaip galvojau kad tam buvusiam dujų fabrike bus mašinų muziejus. Čia dar vienas?

    Reply
  2. Sigita

    O tai kokioje erdvėje daryt konferencijas? Juk bus uždara patalpa ir prie ko čia ar gyvenamas, ar negyvenamas rajonas ??? Tai gal miške getiau tarp keturių pušų 😉

    Reply
  3. ežiui

    prielaida: noriu investuoti į konferencijų komplekso patalpų nuomos biznį- ką man siūlo Klaipėda? Špygą su visokiais makaronais apie kada nors būsiantį žemės aukcioną. Ką daro verslas – ieško kažko parduodamo rinkoje objekto , rado ten kur rado ir susiderėjo iš naujo rengia detalius ir t.t. ir lipdo pats. Jei reikia sugeneruoti dar ir grąžą bankams , pučiami statomi kvadratai, žmonės puolą, erzelis, laiko sąnaudos ir galiausiai dar savivaldybė sukurpia kokią razinką pvz. – padaryk + tiltą ar sankryžą su šviesoforais. Gyvų pavyzdžių visa Dangės pakrantė. Tikrai nemokau verslo ką jam daryti su pinigais. Kalbu apie miesto pasirengimą, pasiūlymus investuoti tvariai abiem pusėm ir racionaliausiai, efektyviausiai ir max trumpą laikotarpį pinigus investuoti. Miestas ne miškas, mielas ežy

    Reply
  4. ezys

    Valio! dabar tik sekmes didziausios 🙂 O del publikos, tai ji su laiku turetu keistis, kylant nekilnojamo turto vertei del sutvarkytos aplinkos ir nauju objektu.

    Reply
  5. Anonimas

    Viskas lux,bet publika šio rajono atgrąso…nuo minčių čia leist laisvalaikį…

    Reply
  6. Smagu girdėti

    Puiku, tikiuosi, kad sumažės benamių, rajonas taps patrauklus, o šauniam verslininkui atsipirks investijos

    Reply
    • nebūčiau

      toks tikras ir abejoju šioje vietoje dėl pasirinktų funkcijų – auto, moto muziejus, konferencijų salė. Ką tai bendro turi su aplinkiniu gyvenamuoju rajonu ir gyventojų reikmėmis? Kas čia taip veršis į tokią ir dar gyvenamąją aplinką konferencijų daryti? Dobranski ar ne per ankstyvi džiūgavimai? Nors tokių objektų miestui tikrai labai reikia ir tokiam multifunkciniam kompleksui paruoštų sklypų savivaldybė neturi ir net nesuvokia kad jai reikia juos įsigyti, o ką turėjo ištaškė. Kol valdžios džiaugsis procesu , o ne rezultatu taip ir eksperimentuos kožnas pavaduotojas – 1.5metų išsilavinimo urbanistas. Buvo Budinas, dabar Dobranskis ir patarėjai.

    • ezys

      >>>Nebuciau.
      Ne savivaldybe (ar bent jau ne tokiu detalumu, kaip jus kalbate) sprendzia, ka privaciam pastate galima ar negalima daryti, o pastato savininkas. Savininko problema ir rupestis ar jo verslas bus pelningas, ar ne, o miestui svarbu, kad pastatas butu stuvarkytas. Kiekviena karta kai nauja prekybos centra stato, komentarose visi rekia, kad kam, nereikia, kas ten eis, o pastato, eilese laukti reikia… tad gal pabukim siek tiek kuklesni ir nemanykim, kad geriau zinom uz zmogu, ka jam su JO pinigais daryti 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Išlaidos savivaldybės viešiesiems ryšiams didėja 300 procentų“

Tokią repliką metė liberalas Saulius Budinas trečiadienį vykusio miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu, kai opozicijos atstovams nepavyko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This