Viačeslavui Titovui dalyvauti Seimo rinkimuose neleista

Politika

Denis Kišinevskij
2020-09-04

Komentarų: 2

Klaipėdos Marių rinkimų apygardos komisija pareiškė, jog Viačeslavui Titovui neleista balotiruotis rinkimuose į Seimą – kandidatas nesurinko būtino rinkėjų parašų skaičiaus.

Nors ši priežastis Lietuvoje gana įprasta, su protokolu susipažinęs buvęs kandidatas V. Titovas sukritikavo komisijos narių sprendimą kaip nepagrįstą.

„Nepasakyčiau, jog toks rinkiminės komisijos sprendimas man buvo netikėtas. Tai jau ne pirmas atvejis, kai Lietuvoje neatsižvelgiama į rinkėjų nuomonę ir valią. Šiandieninis atsisakymas pripažinti parašus – tai dar vienas Lietuvos politinės sistemos neteisingumo demonstravimas. Reikalavimai rinkti parašus Klaipėdoje buvo pateikti tik vienam kandidatui į Lietuvos Seimą – Viačeslavui Titovui. Iš kitų kandidatų to reikalaujama nebuvo. Matyt, labai bijo Viačeslavo Titovo, kaip ir kitų nesisteminių politikų, pasirodymo Lietuvos Seime. Tad neverta net kalbėti apie lygiavertes kandidatų dalyvavimo sąlygas, kaip ir apie rinkimų demokratiškumą Lietuvoje”, –  savo „Facebook” paskyroje parašė V. Titovas.

Priminsime, kad V. Titovas planavo balotiruotis į Seimą kaip pats save išsikėlęs kandidatas, kurį parėmė neparlamentinė „Kovotojų už Lietuvą sąjunga” (buv. „Lietuvos laisvės sąjunga”- vert. pst.), tačiau jis į partijos sąrašus įtrauktas nebuvo ir nėra šios partijos narys.

Einant į rinkimus savarankiškai ir norint tapti vienmandatininku, būtina surinkti ne mažiau 1000 tos rinkimų apygardos rinkėjų parašų.

Marių rinkimų apygardos komisijos duomenimis, V. Titovas pateikė 1212 parašų, iš kurių 314 pripažinti netinkamais.

„Mums iš tiesų buvo pateikti 1212 parašai – 1199  popieriniame variante ir 13 elektroniniame, tačiau tinkamais pripažintas 841 parašas. 341 parašą teko atmesti. Pirma, dalis pasirašiusiųjų už Titovą negyvena Marių apygardoje, kiti nepateikė visų būtinų duomenų, kurių reikalauja įstatymas, treti lapus užpildė su klaidomis. Visgi pagrindinė priežastis yra ta, kad didžiuoji dalis pasirašiusiųjų nėra Marių apygardos rinkėjai. Pasirašinėjo net žmonės iš kitų miestų, tad bet kuriuo atveju jų parašai negali būti pripažinti tinkamais”, – žurnalistui sakė Marių rinkimų apygardos pirmininkas Viktoras Greičius.

Priminsime, kad Seimo rinkimai numatyti šių metų spalio 11 d.

2 Comments

  1. rinkėjas

    dar ko..dar tik ir trūko tokių…gražuolis,išmok lietuviškai pirma,gėda

    Reply
  2. qwe

    Kandidatuoja lai jis ir Tomasevskis savo rodinoij bilieta i viena puse nupirksim net biznio klaseij….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar teisūs liberalų ir konservatorių rėmėjai, priekaištaujantys saugumui?

Rinkimų politinė kampanija į savivaldybių tarybas prasideda spalio 7 d. Patys rinkimai vyks 2023 m. kovo 5 d. Iš tikrųjų, ...
2022-10-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Rodyklės politika - pseudopatriotų pasididžiavimas

Ne kartą rašiau ir vėl sugrįžtu prie tos pačios temos – didvyrių šmeižimo. Lietuvos žmonės vienaip ar kitaip dalyvauja „Teisingos ...
2022-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This