Daugumos klaipėdiečių automobiliai – tvarkingi

Transportas

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), tęsdamas tradiciją, šiemet vėl prisijungė prie Europos judumo savaitės ir rugsėjo 16–23 d. matavo teršalų kiekį automobilių išmetamosiose dujose Vilniaus, Kauno, Jonavos, Kėdainių, Klaipėdos ir Šiaulių regionuose. Per savaitę aplinkosaugininkai skelbia patikrinę 261 transporto priemonę.

Iš rugsėjo 19-ąją Klaipėdoje patikrintų 55 transporto priemonių, iš kurių 21 buvo su benzininiais ir 34 – su dyzeliniais varikliais, tik dvi viršijo nustatytas normas. Palmiros Mart nuotr.

Departamento aplinkosaugos pareigūnai kartu su Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojais vykdė kontrolinius anglies monoksido (CO) kiekio išmetamosiose dujose matavimus automobilių su benzininiais varikliais ir išmetamųjų dujų dūmingumo matavimus automobilių su dyzeliniais varikliais.

Iš rugsėjo 19-ąją Klaipėdoje patikrintų 55 transporto priemonių, iš kurių 21 buvo su benzininiais ir 34 – su dyzeliniais varikliais, tik dvi viršijo nustatytas normas.

„Gyventojų apklausos rodo, kad daugumai jų labai svarbu švarus oras, todėl siekėme atkreipti visuomenės dėmesį į automobilių skleidžiamą taršą. Iš 260 patikrintų vis dėlto 12 transporto priemonių viršijo teršalų normatyvus. Kiekvienas iš mūsų gali pradėti nuo savęs, pagal galimybes pasirinkti draugiškesnes aplinkai priemones, taip prisidedami prie taršos mažinimo”, – pranešime žiniasklaidai cituojama AAD direktorė Olga Vėbrienė.

Pasak vadovės, šia akcija aplinkosaugininkai siekė ne bausti, o atkreipti žmonių bei vairuotojų dėmesį į oro taršą, tačiau artimiausiu metu reidai bus kartojami ir tada pažeidėjai jau sulauks nuobaudų, kurios siekia iki kelių šimtų eurų.

1 Comment

  1. as

    Buvau sustabdytas pasitikrinti, ir noriu pagirti AAD pareigūnus kompetetingi ir maloniai bendraujantys jokios itampos.O tokiu reidu reiketu dažniau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

300 metų sulaukęs Imanuelis Kantas kviečia į svečius pas Herkų Kantą

Balandžio 22-ąją sukanka 300 metų nuo vieno ryškiausių žmonijos filosofinio paveldo kūrėjų – Imanuelio Kanto – gimimo. Kad ši data ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristato Algirdo Boso retrospektyvinę darbų parodą

Klaipėdos Prano Domšaičio galerija balandžio 19 d., penktadienį, 18 val., kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius į Algirdo Boso parodos „Pusiaukelė“ ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This