Moksleiviai tapo situacijos įkaitais: nebespėja į popamokinę veiklą

Svarbu, Švietimas

Pandemijos sukeltus nepatogumus pajuto ir neformaliojo ugdymo įstaigas lankantys klaipėdiečiai. Dalis moksleivių nespėja į vadinamuosius būrelius, nes pamokos mokyklose rytais prasideda vėliau, tad ir popiet baigiasi vėliau.

Ne visi moksleiviai šį rugsėjį spėja į užsiėmimus Dailės mokykloje, nes jie prasideda 14.30 val., o pamokos įprastoje mokykloje baigiasi 15.30 val. Palmiros Mart nuotr.

Miesto tarybos narė Vaida Raugelė kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovus, kad jie išsiaiškintų situaciją Klaipėdos A. Brako dailės mokykloje.

„Į mane kreipėsi vaikų tėveliai, kurie šiais metais sudarė mokymosi sutartis su A. Brako dailės mokykla. Vaikai laukė mokymosi pradžios, tėvai supirko visas būtinas priemones, tačiau jau visą rugsėjį praktiškai negali lankyti užsiėmimų dėl nesuderinamo laiko su pagrindinės mokyklos – progimnazijos pamokų tvarkaraščiu. Tokia situacija susidarė pagrindinėms mokykloms pavėlinus pamokų pradžios laiką viena valanda. Po pamokų penktokas iš mokyklos grįžta 15.30 val. ar net 16.30 val. (šešios pamokos baigiasi 15.05 val., kas antrą savaitę būna ir po 7 pamokas, kurios baigiasi 16 val.). Tuo tarpu A. Brako dailės mokykloje užsiėmimai visada prasideda 14.30 val. Yra pasirinkimas arba nedalyvauti paskutinėse pamokose progimnazijoje, arba į dailės užsiėmimus ateiti jau jiems baigiantis (baigiasi 16.15 val.). Klausimas: kelioms penktoms klasėms Klaipėdos mokyklose pamokos visada baigiasi iki 13.30-14 val.? Dėl tokios situacijos tėvai kreipėsi į Dailės mokyklos atsakingus asmenis, tačiau buvo kategoriškai atsakyta, kad užsiėmimų tvarkaraštis keičiamas nebus ir pasiūlyta nutraukti Sutartį“, – teigia V. Raugelė Klaipėdos savivaldybės administracijai adresuotame rašte.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog kai kuriems moksleiviams pamokos mokyklose šiemet prasideda vėliau nei įprastai vien tam, kad pavyktų geriau atskirti mokinių srautus. Tai daroma dėl koronaviruso grėsmės ir moksleivių saugumo.

„Dailės mokykla visiškai nesuinteresuota vaikų mokymusi pas juos. Prašau išspręsti šią situaciją ir užtikrinti galimybę mūsų miesto vaikams, pasirinkusiems mokymąsi Dailės mokykloje – ten ir mokytis. Keista, kad tuo nesuinteresuota pati Dailės mokykla. Klausimas: kodėl? Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad mokyklos procesas turi būti pritaikytas prie mokinių poreikių, o ne administracijos patogumų ar nenoro organizuoti procesą taip, kad ir vaikai, ir tėvai didžiuotųsi mokykla bei formuotų tik gerus atsiliepimus. O ne priešingai, kaip yra nutikę šiuo atveju“, – pabrėžė V. Raugelė.

Klaipėdos A. Brako dailės mokyklos direktorė Violeta Beresneviečienė „Atvirai Klaipėdai“ teigė, jog situacija pasikeis nuo spalio 1-osios.

„Problemą jau aptarėme Švietimo skyriuje, pateikėme projektą dėl mokymosi pradžios nukėlimo valanda vėliau, perdėliojame tvarkaraščius. Visa tai įsigalios nuo spalio 1 dienos“, – teigė vadovė.

Ji pabrėžė, kad A. Brako dailės mokyklą lanko moksleiviai iš 36 miesto ugdymo įstaigų, tad labai sunku sudaryti tokius tvarkaraščius, jog visiems būtų patogu.

„Šiemet turime be galo daug mokinių. Galime kaltinti situaciją, koronavirusą, jog taip atsitiko. Blogai ir tai, jog kai kurios mokyklos iki begalybės išilgino pertraukas tarp pamokų, todėl jos labai vėlai ir baigiasi. Mes buvome pasiruošę įprastiems mokslo metams ir nespėjome labai greitai reaguoti į tai, jog vaikai iš kai kurių mokyklų nespėja pas mus į pamokas. Tvarkaraščius nuo spalio 1-osios pakeisime, kad daugumai būtų patogu, tačiau visiems tikrai taip nebus, nes tokia situacija“, – tvirtino V. Beresnevičienė.

Anot jo, higienos normos leidžia pamokas organizuoti tik iki 20 valandos, tad labai vėlinti jų pradžios negalima. „Jau ir dabar, kai pamokos prasidės ne 14.30 val., o 15.30 val. turėsime pamokas šiek tiek trumpinti, trumpinti ir pertraukas, kad suspėtume iki 20 val.“, – aiškino V. Beresnevičienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This