Šilutės plente – eismo ribojimų pabaiga

Miestas, Svarbu

Išbandymų ir kantrybės keliu ilgiau nei pusmetį buvęs Šilutės plentas nuo rytojaus, trečiadienio, vėl bus visiškai atvertas eismui, todėl vairuotojams nebereikės laiko gaišti spūstyse. Tačiau ypač atsargiems reikės būti naujai suformuotoje Šilutės plento ir Kauno gatvės sankryžoje.

400 metrų Šilutės plento ruožas bus rekonstruotas už daugiau nei 2 mln. eurų. „Klaipėdos keleivinio transporto” nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad eismas Šilutės plentu bus visiškai atidarytas trečiadienį priešpiet. Taip pažadėjo Šilutės plento ruožą nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki geležinkelio pervažos rekonstruojančios bendrovės „YIT Lietuva“ atstovai.

Šilutės plento ruožas nuo buvusio Tilžės žiedo iki geležinkelio pervažos buvo uždarytas nuo kovo vidurio. Iš pradžių nebuvo galima važiuoti Šilutės plento puse pietų kryptimi, o visas eismas buvo nukreipiamas kitomis trimis juostomis, vėliau uždarytas ruožas buvo suremontuotas ir atvertas, bet tada uždarytas eismas šiaurės kryptimi.

„Dabar abejose Šilutės plento pusėse jau bus galima važiuoti trimis juostomis. Planas yra eismą paleisti rytoj, trečiadienį, priešpiet, nes dar liko sudėti laikinus kelio ženklus. Tačiau pati rekonstrukcija dar nėra baigta, todėl darbo dienomis rangovai dar gali atsitverti darbų zonas. Tačiau bet kokiu atveju eismo pralaidumas dabar jau tikrai bus tikrai geresnis“, – pabrėžė V. Švedas.

Jis vairuotojams rekomendavo atkreipti dėmesį į naujai suformuotą keturšalę Šilutės plento ir Kauno gatvės sankryžą. Ji turi būti reguliuojama šviesoforais, bet juos planuojama įjungti tik spalio pabaigoje, tad dar reikės vadovautis kelio ženklais. „Jie informuos, kuris kelias yra pagrindinis, o kuris šalutinis. Todėl vairuotojai turėtų pasižiūrėti į ženklus. Suprantame, kad piko metu tikrai bus sudėtinga iš Kauno gatvės pasukti į kairę, į Šilutės plentą, ar iš jo į kairę, į Kauno gatvę. Vairuotojų prašome būti ypač atsargiems ir atidiems, kad nebūtų skaudžių įvykių. Atnaujinti eismą Šilutės plentu, nors jis dar ir nebaigtas, nuspręsta, nes manome, kad vis tiek didžioji dalis automobilių važiuoja tiesiai, o ne bando pasukti į kairę“, – kalbėjo V. Švedas.

Klaipėdos savivaldybė 2,29 mln. eurų vertės sutartį dėl Šilutės plento ruožo nuo Paryžiaus Komunos g. iki geležinkelio pervažos rekonstrukcijos su UAB „YIT Lietuva“ pasirašė šiemet sausį. Rekonstruojamo ruožo ilgis – beveik 400 metrų.

Numatyta, jog rekonstruotame ruože bus įrengta po 3 eismo juostas kiekviena kryptimi. Dėl esamų įvažiavimų ir sankryžų, abiejose pusėse suprojektuota papildoma eismo juosta įvažiavimui ir išvažiavimui iš gretimų teritorijų.

Esminis pasikeitimas – Šilutės pl. ir Kauno g. sankryža taps keturšale, reguliuojama šviesoforais. Taip pat bus įrengta neregių vedimo sistema abiejose kelio pusėse, įrengtas naujas apšvietimas su LED tipo šviestuvais.

Visi rekonstrukcijos darbai turėtų būti baigti 2021 m. gegužę.

4 Comments

  1. 2 Klp

    Užsikrušk tu savo tuo VT. Jei su mašina į darbą važiuoji bent dviese – jau išeina pigiau, nekalbant jau apie patoguma.

    Reply
    • klp

      Tai dar būtu gerai, kad visi bent jau po 2 važinėtu. Daugumoj mašinų sedi po vieną žmogų tai ir nesitebėk, kad visur kamščiai.

  2. Sigitas

    Alle koks idiotas projektavo Tilžės g. ir Taikos pr.? Centrinė gysla ir tik viena juista automobiliams.

    Reply
    • klp

      Labai gerai, kad Taikos pr. tik 2 juostos automobliams. Į centrą reikia vžaiuoti su VT. Beje Taikos pr. dubliuoja Šilutės pl. ir Minijos g. Kodėl nevažioji per ten?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This