Klaipėdos apylinkės teismas kviečia telefonu gauti nemokamą teisinę konsultaciją

Konsultacijos

Artėjant pagrindinio šalies įstatymo – Lietuvos Konstitucijos – dienai ir tradiciškai Europos Sąjungos valstybėse minimai Europos teisės dienai, šalies teismų darbuotojai kartu su Lietuvos advokatais ir antstoliais spalio 23 dieną teiks nemokamas teisines konsultacijas jau tradicine tapusios iniciatyvos „Lietuvos teismai: Jūs klausiate – mes atsakome!“ metu.

Vadovaujantis paskutinėmis su COVID-19 plitimu susijusiomis rekomendacijomis ir kad būtų apsaugoti ne tik konsultacijas teikiantys Lietuvos teismų darbuotojai, bet ir besikreipiantys pagalbos žmonės, nemokamos teisinės konsultacijos bus teikiamos nuotoliniu būdu – Lietuvos teismų nurodytais telefonais.

Ne vienus metus organizuojamos nemokamos teisinės konsultacijos „Lietuvos teismai: Jūs klausiate – mes atsakome!“ sulaukia didelio gyventojų aktyvumo. Jų metu profesionalūs teisininkai pataria, kaip apginti savo teises, kokių dokumentų reikia teismui, ką daro teisėjas, antstolis ar advokatas.

„Šiemet norėtumėme visuomenei suteikti profesionalų informaciją ne tik apie ginčus, kylančius dėl darbo santykių, turto paveldėjimo, santuokos nutraukimo ar šiuo metu sparčiai populiarėjančią mediaciją, kuri yra vienas iš taikaus ginčų sprendimo būdų, bet ir apie per Lietuvos teismų viešųjų elektroninių paslaugų portalą e.teismas.lt teikiamas paslaugas“, – sako renginį inicijuojančios Nacionalinės teismų administracijos (NTA) direktorė Natalija Kaminskienė.

Praėjusiais metais portale e.teismas.lt užsiregistravo daugiau kaip 14 tūkstančių naujų vartotojų, o 2019 m. pabaigoje šio portalo paslaugų vartotojų skaičius siekė daugiau kaip 68 tūkstančius. Per praėjusius metus naudojantis portalu e.teismas.lt buvo pasirašyta daugiau nei 3,7 mln. elektroninių procesinių dokumentų. Be to, šiais metais karantino laikotarpiu daugiau kaip 86 proc. visų civilinių ir administracinių bylų buvo pateikta per portalą e.teismas.lt.

„Norime Lietuvos gyventojus plačiau supažindinti su Lietuvos teismų viešųjų elektroninių paslaugų e.teismas.lt teikiamomis paslaugomis ir dar labiau paskatinti jomis naudotis. Portale e.teismas.lt galima teikti ir per kelias valandas gauti teismo dokumentus, susipažinti su byla ir sekti jos eigą, gauti teismo leidimą parduoti ar įkeisti nekilnojamąjį turtą, dalyvauti teisminėje mediacijoje ar dalyvauti teismo posėdyje nuotoliniu būdu“, – pažymi NTA vadovė N. Kaminskienė.

Nemokamos teisinės konsultacijos „Lietuvos teismai: Jūs klausiate – mes atsakome!“ vyks spalio 23 dieną nuo 9.00 iki 15.00 val. Numatoma, kad vienos konsultacijos telefonu laikas truktų iki 15 min. Be išankstinės registracijos nurodytais telefonais Lietuvos gyventojai galės skambinti ir jiems bus suteikiama informacija pagal teismų kompetenciją. Esant poreikiui, skambinančiajam bus rekomenduojama kreiptis į renginio partnerius – Lietuvos antstolius ir advokatus.

Klaipėdos apylinkės teisme spalio 23 d. nuo 9.00 val. iki 15.00 val. į visuomenei rūpimus teisinius klausimus atsakys teisėjų padėjėjai telefono numeriu 8 60 820035.

2 Comments

  1. Zita

    Laba diena. Kur galiu kreiptis dėl bendrijos pirmininko savavaliavimo, šantažo , daromos spaudimo ir pan.

    Reply
  2. Jurga

    Sveiki kaip susigrąžinti permoka iš anstoliu ? Jau du mėn negražina sako perdavėm kreditoriams tikrinti jūsų bylą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sugėrovą sunkiai sužalojęs vyras siunčiamas už grotų

Klaipėdos apylinkės teismas praneša realia laisvės atėmimo bausme nuteisęs klaipėdietį, kuris, būdamas girtas, sunkiai sužalojo žmogų. Byloje nustatyta, jog kaltinamasis ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Agresyvus šuo paplonino šeimininkės piniginę

Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietę nuteisė už tai, kad dėl neatsargumo jos šuo nesunkiai sužalojo žmogų. Teismas konfiskavo agresyvų gyvūną bei ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

ELTA

Prokuratūra siūlys pratęsti suėmimą kūdikį pro langą Klaipėdoje išmetusiam vyrui

Ketvirtadienį vyksiančiame Klaipėdos apylinkės teismo posėdyje bus sprendžiama, ar tenkinti prokuratūros siūlymą pratęsti suėmimą per langą uostamiestyje kūdikį išmetusiam vyrui. ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This