„Neptūno“ siūloma dovana politikų nesužavėjo

Sportas, Svarbu

Didžiausias krepšinio klubo „Neptūnas“ dalininkas Klaipėdos savivaldybei siūlo priimti jo dovaną – tapti įstaigos dalininke ir dalyvauti jos valdyme. Tačiau politikai suabejojo, ar tokia dovana yra prasminga.

Klaipėdos savivaldybė, jei politikai priims siūloma dovaną, dalinai taps „Neptūno” savininke. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybė gavo didžiausio krepšinio klubo „Neptūnas“ dalininko Sigito Ambrazevičiaus prašymą priimti iš jo dovaną – vieną įstaigos dalininkų kapitalo dalį ir tapti dalininke. Krepšinio klubas „Neptūnas“ yra viešoji įstaiga, kurioje šiuo metu yra 20 dalininkų kapitalo dalių ir jos yra paskirstytos dalininkams. Daugiausia dalių – 10 – priklauso S. Ambrazevičiui, kuris vieną savo dalį pasiūlė padovanoti Klaipėdos savivaldybei. Jei miesto taryba sutiktų priimti tokią dovaną, ji turėtų 1/20 „Neptūno“ dalį, o tai reiškia, kad visuotiniame dalininkų susirinkime turėtų vieną balsą iš 20. Dovanojamos 1/20 „Neptūno“ dalies vertė yra 1200 eurų.

„Savivaldybė „Neptūnui“ kasmet skiria finansavimą ir jei taptų dalininke, galėtų dalyvauti valdyme – stebėti, balsuoti, teikti pasiūlymus. Šiuo metu valdymo organai yra visuotinis dalininkų surinkimas ir vadovas. Jei būtų poreikis įstaigoje sudaryti valdybą, apie ką yra diskutuojama, tai savivaldybė jau galėtų inicijuoti tokį procesą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Tačiau politikai neskubėjo pritarti, jog siūlomą dovaną reikėtų priimti išskėstomis rankomis.

„Sakote, kad laukiamas tokio sprendimo priimti siūlomą dovaną rezultatas yra dalyvauti įstaigos valdyme. O dalyvauti įstaigos valdyme su 1/20 dalies yra niekinis variantas. Ar yra kokie susitarimai ar ketinimai su „Neptūnu“ pasirašyti, kad įstaiga keis savo valdymo formą, kad atsiras valdyba ar stebėtojų taryba? Ar mes dovanojamam arkliui į dantis nežiūrime, priimame dovaną, o paskui žiūrėsime, ką daryti?“ – klausimų pažėrė Švietimo, kultūros ir sporto komiteto, kuriame šis klausimas buvo svarstomas ketvirtadienį, narė Judita Simonavičiūtė.

E. Simokaitis paaiškino, kad savivaldybė, tapdama dalininke, neprisiima jokių išankstinių įsipareigojimų dėl įstaigos finansavimo. „Atskirų susitarimų dabar jokių nėra. Tik tapus dalininkais galime inicijuoti keisti įstaigos valdymą“, – teigė E. Simokaitis.

Jo žodžiais, į „Neptūno“ valdybą, jei tokia būtų suformuota, būtų deleguojamas žmogus iš Klaipėdos savivaldybės administracijos.

„Pateiktoje finansinėje ataskaitoje matau, kad pusė visos „Neptūno“ gaunamos paramos yra savivaldybės skiriamas finansavimas. Labai nelogiška savivaldybei skiriant 50 proc. visų pajamų, gauti tik 1/20 valdymo. Jei skiriame pusę sumos, turėtume gauti ir ½ įstaigos dalies“, – samprotavo komiteto narė Nina Puteikienė.

Tačiau E. Simokaitis tvirtino, jog gautas pasiūlymas priimti 1/20 dalį ir sunku pasakyti, ar yra galimybė reikalauti daugiau.

„1200 eurų dovana nėra tikslas, jis turėtų būti padėti „Neptūnui“ tvarkytis su problemomis, kurios kyla metai iš metų. Padėti galime tik realiai dalyvaudami valdyme. Buvo galima pasirašyti ketinimų protokolą, kad siūlo dovaną, kad bus keičiami įstatai, kad dėl finansinių dalykų bus atsakyta į visus klausimus. Tikrai galėtume eiti link to, bet tik žinodami, kad ne šiaip sau pakėlėme ranką už tuos 1200 eurų, o realiai padėsime „Neptūnui“ tvarkytis. Pradėti nuo tokios 1/20 dalies ir nematyti kitų žingsnių, reiškia, neturėti ir nematyti jokios strategijos. Aš nežinau tokio sprendimo užkulisių, bet šiek tiek girdžiu ir man darosi neramu. Šitokiam sprendimui tikrai nepritarsiu“,- pasisakė J Simonavičiūtė.

N. Puteikienė administracijos taip pat prašė pateikti analizę, kas galėtų klubo laukti, jei savivaldybė pilna koja įžengtų į valdymą.

„Tikrai nesupaprastinkime šito klausimo, kad tik priimame dovaną ir viskas. Čia yra klausimas apie klubo ateitį. Visada skeptiškai kalbėjau apie „Neptūno“ finansavimą, tačiau tikrai reikia įvertinti jo indėlį į sveikatinimą“, – kalbėjo N. Puteikienė.

Galiausiai komitetas pritarė pateiktam sprendimo projektui apie dovanos priėmimą, tačiau įpareigojo Klaipėdos savivaldybės administraciją iki artimiausio miesto tarybos posėdžio pateikti su „Neptūnu“ suderintą ketinimų protokolą apie valdymo pakeitimus.

Finansų ir ekonomikos komitetas po ilgų diskusijų trečiadienį taip pat pritarė, kad dovaną reikia priimti. Galutinį sprendimą dar turi tarti miesto taryba.

2 Comments

  1. klp

    Kad pritraukti rėmėjus reikia kito mero, nes šis meras visus rėmėjus pritraukia tik prie džiazo…

    Reply
  2. Anonimas

    Faktas, kad reikia to finansavimo, nes tai Klaipėdos miesto ir vakarų regiono reprezentacinė komanda, kuri žaidžia aukščiausiame lygyje. Tai ne tik skatina sveikatinimą, norą sportuoti, bet tai geras būdas praleisti laiką arenoje, kur kuriamos geros emocijos. Visos savivaldybės remia savo miesto komandas, taip, kad nėra čia ką diskutuoti dėl to. Bet tas noras „padovanoti” 1/20 dalį yra juokingas, kai miestas šiam klubui skiria pusę klubo biudžeto.. Turint tą 1/20 dalį tavo balsas vistiek bus niekinis, manau teisingiausia būtų dalis paskirstyti pagal tai, kiek, kas įdeda į šį klubą. Kitas dalykas, turi būti skaidrumas ir aiškūs skaičiai. Su dabartiniais vadovais matom kur komanda nusirito per tuos paskutinius dvejus metus. Gaila, kad toks miestas kaip Klaipėda nesugeba pritraukti rėmėjų ir neturi galimybės kovoti dėl aukščiausių vietų. Norėtųsi, kad vėl sugrįžtų tie laikai, kai komanda buvo tvirta top3, arena būdavo sausakimša, o komanda galėdavo įkasti ir grandams ir kovoti dėl aukščiausių vietų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This