Lietuvos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos draugijai vadovaus klaipėdietis

Sveikata

Trijų metų kadencijai Lietuvos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos draugijos pirmininku išrinktas „Clinicus Klaipėda“ įkūrėjas, plastikos chirurgas dr. Rokas Bagdonas.

Nuo 2004 m. operuojantis ir draugijos nariu buvęs gydytojas sako, kad šios pareigos – didelis įsipareigojimas ir atsakomybė prieš kolegas medikus, pacientus, visą šalies bei tarptautinę plastinės chirurgijos profesionalų bendruomenę.

„Mūsų šalyje plastinė ir rekonstrukcinė chirurgija puikiai išvystyta ir teikiamos paslaugos atitinka aukštus reikalavimus. Būtent dėl to kasmet stebime didėjantį medicinos turistų susidomėjimą gydymosi galimybėmis mūsų šalyje“, – teigia Rokas Bagdonas.

Lietuvos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos draugija įsteigta 1991 metais, ji vienija beveik pusšimtį šios specialybės atstovų, rūpinasi jų kvalifikacijos kėlimu, šiuolaikinių gydymo metodų ir standartų diegimu, atstovavimu tarptautinėse organizacijose.

Draugijos pirmininku 2020-2023 m. kadencijai dr. R. Bagdonas išrinktas nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje, patvirtinta ir nauja Valdybos narių sudėtis.

„Labai svarbu tęsti pradėtus darbus, dalis jų – neatlygintini. Būtina išspręsti susikaupusias problemas, toliau burti, vienyti kolegas. Tik kartu galime sukurti ateitį šiai medicinos sričiai, užauginti naują plastikos chirurgų kartą Lietuvoje, – sako dr. R. Bagdonas.

Priimant į draugijos narius kandidatai praeina griežtą atranką, turi pateikti rekomendacijas, būti nepriekaištingos reputacijos ir aukštos kvalifikacijos.

Naujojo pirmininko teigimu, galima pasidžiaugti, kad šiandien draugijos nariai yra pripažinti savo srities specialistai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Mūsų šalyje plastinė ir rekonstrukcinė chirurgija puikiai išvystyta ir teikiamos paslaugos atitinka aukštus reikalavimus. Būtent dėl to kasmet stebime didėjantį medicinos turistų susidomėjimą gydymosi galimybėmis mūsų šalyje“, – teigia jis.

Dr. R. Bagdonas tikisi, kad per trejus metus draugijos vadovo kadenciją pavyks pasiekti naujų tikslų, dar labiau suvienyti kolegas.

„Šie metai mums visiems kupini iššūkių. Ypač situacija dėl Covid-19 grėsmės palietė medicinos srities darbuotojus. Kas mūsų nepalaužia – tik sustiprina, linkiu neprarasti optimizmo, entuziazmo, vilties ir žengti toliau savo pašaukimo keliu”, – sako draugijos pirmininkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senojo bravoro atgimimas: prasidėjo paskutinis etapas

Prieš septynerius metus ilgai apleistą senojo bravoro kompleksą, esantį tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių, įsigiję klaipėdiečiai medikai Agnė ir ...
2023-05-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Įgyvendintais pokyčiais džiaugiasi tūkstančiai pacientų

„Clinicus Klaipėda” pasitinka pirmąją sukaktį naujoje vietoje. Į rekonstruotas patalpas Šaulių gatvėje prieš 7 metus įkurta plastinės chirurgijos ir estetinės ...
2021-07-28
Skaityti daugiau

Verslas

Buvusiame Bohemijos bravore - apartamentai

Dešimtmečiais apleistoje buvusio Klaipėdos bravoro teritorijoje rekonstrukciniai darbai tęsiasi: spirito-alaus gamyklos sandėlio vietoje įrengti apartamentai. Dizainerė Dovilė Kraujutė sako, kad ...
2021-06-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This