„Neptūno” dovana savivaldybei – išsigelbėjimas nuo bankroto?

Sportas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės siekis tapti krepšinio klubo „Neptūnas“ dalininke yra vienas būdų išgelbėti istorinę komandą nuo neteisingų sprendimų ir bankroto. Tokia priežastis buvo įvardyta ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstoma, ar priimti dovaną – vieną „Neptūno“ klubo dalį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šis sprendimo projektas atsidaro po birželį vykusio tuomečių visų frakcijų vadovų susitikimo su „Neptūno“ savininkais ir diskusijos, ką daryti su klubu, ar „Neptūnas“ toliau tęsia savo veiklą. Birželį buvo panašu į tai, kad „Neptūnas“ ruošiasi baigti savo veiklą dėl rimtų finansinių problemų. Ir tuo metu buvusių frakcijų vadovai sutarė, kad „Neptūną“ gelbėti reikia, bet kubas tokioje situacijoje atsidūrė dėl tam tikrų vidinių sprendimų. Todėl ir buvo toks džentelmeniškas susitarimas, kad miestas padės, bet miestas nori skaidrumo ir gauti informaciją, kas vyksta klube, nori priimti sprendimus, kad nebūtų padaryti netinkami veiksmai“, – atskleidė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Iš Klaipėdos savivaldybės „Neptūnui“ paremti šiemet buvo skirta rekordiškai didelė suma – 944 tūkst. eurų, o tai yra daugiau nei pusė viso klubo biudžeto šį sezoną.

Po to minimo pasitarimo Klaipėdos savivaldybė ir sulaukė didžiausio „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus pasiūlymo priimti dovaną – vieną viešosios įstaigos „Neptūno krepšinio klubas“ dalį, kurių iš viso yra 20. Sulaukusi tokio prašymo, Klaipėdos savivaldybės administracija ir parengė miesto tarybos sprendimo projektą, kuriuo politikai turėtų išreikšti sutikimą priimti dovaną.

„O tikslas priimti tokią dovaną yra tapti „Neptūno“ dalininkais, iš vidaus matyti įstaigos veiklą, dalyvauti sprendimų priėmime“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis

Tačiau politikai abejojo, ar Klaipėdos savivaldybei pakaks vienos iš 20 esamų įstaigos dalių, kad ji galėtų dalyvauti valdyme.

„Dabar pagrindinis klausimas yra stebėti ar valdyti, Stebėjimui yra kitos formos, o valdymui viena dalis yra niekinė“, – teigė miesto tarybos narė Judita Simonavičiūtė.

E. Simokaitis tvirtino, kad savivaldybės tikslas yra dalyvauti įstaigos procesuose, o ne perimti jos valdymą.

„Mūsų tikslas yra dėti pastangas, kad visi procesai būtų skaidrūs, kad suprastume, jog iš miesto biudžeto skiriami pinigai yra tinkamai panaudojami“, – aiškino E. Simokaitis.

Miesto tarybos narys Arūnas Andziulis pastebėjo, jog gaudama tokį finansavimą iš savivaldybės, „Neptūno“ komanda turėtų demonstruoti geresnius rezultatus. Tad politikas klausė, kokios kontrolės imsis Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, kad investuoti pinigai būtų geriau panaudoti.

„Reikia pripažinti, kad tiems, kad dalyvavo tame pasitarime birželį, tokie klubo rezultatai nėra didelė paslaptis, nes pagal tą biudžetą, kokį klubas gali skirti žaidėjams, tokį rezultatą ir turime. O tokia situacija susidarė dėl praėjusio laikotarpio klaidų, kurioms dar nėra teismų sprendimų. Tai ir bandome atlikti atitinkamus veiksmus, tapti dalininkais, kad užkirstume kelią tokioms klaidoms“, – tikino G. Neniškis.

Tačiau didžioji dali politikų konstatavo, jog sprendimo projektas yra tinkamai neišdiskutuotas, jis net nesvarstytas Sporto taryboje.

„Dar yra aibė klausimų, todėl reikalinga diskusija. Mes turime suvokti, ko mes einame į tą valdymą, o svarbiausia – kaip mūsų sprendimas atrodo sporto bendruomenėje, kai skatiname privačių klubų veiklą, o dabar darome atvirkščiai“, – kalbėjo miesto tarybos narė Vaida Raugelė.

„Mūsų garbės ir prestižo reikalas yra neleisti „Neptūnui“ nuskęsti. Savininkas nori padovanoti mums vieną dalį ir tai yra labai geras ženklas, nes eilę metų skirdavome pinigus neturėdami jokių sąsajų, o dabar tampame dalininkais, o tai yra skaidrumo, aiškumo, kur pinigai vaikšto, instrumentas. Mums būtina pritarti, jei norime skaidriai kontroliuoti, kur pinigai nueina. Jei gerbiame klubą, tapkime dalininkais, o jais tapę galėsime pakeisti įstatus, suformuoti valdybą ir kitaip rūpintis“, – ryžtingai nusiteikęs buvo politikas Aidas Kaveckis.

Tačiau politikai savo balsų dauguma nusprendė klausimą atidėti, diskutuoti, o sprendimą priimti po mėnesio.

8 Comments

  1. Anonimas

    Kaip Neptūno fanui man gaila matyti tai kas daroma su šiuo klubu. Klubas, kuris žaidė Eurolygoje, LKL buvo tapęs stipriu top3 klubu, o šiandien esantis LKL tik 8 – oje vietoje, demonstruojantis anti-krepšinį.. Prie senų savininkų, bent matėm rezultatus, taip, senieji savininkai paliko skylę biudžete, bet net neabejoju, kad jie būtų grąžinę skolas ir toliau būtų galėję kelti Neptūno lygį (nors vargu ar bebuvo įmanoma dar aukščiau kilti). O dabartiniai savininkai tai pajuokos objektai, garsėjantys tik skandalais. Savivaldybė skiria daugiau nei 50% biudžeto ir už tai nori numesti 1/20 dalį.. Jūs turbūt juokaujat?? Tai yra pasityčiojimas.. Žaidžiami nešvarūs čia žaidimai. Kodėl 1, o ne 10 dalių nori perduoti? Juk pagrindinis rėmėjas ir yra savivaldybė. O ką kiti suneša turėdami 20 dalių? Taip viskas neskaidriai čia atrodo.. Dabar skundžiasi, kad užklupo krizė ir t.t., bet visus užklupo, kodėl kiti mažesni miesteliai sugebėjo ne tik, kad išlaikyti buvusį lygį, bet dar labiau sustiprėti.. Kai pažiūri kas tas dalis turi ir koks biudžetas surenkamas, tai iškyla klausimas, tai kiek reikia remti klubą, kad gautum tą 1 dalį? Reikia nepamiršti, kad Švyturio arena eilę metų buvo viena lankomiausių arenų Lietuvoje ir sirgaliai didelę dalį sumos į biudžetą sunešdavo. Tai kuo prisideda rėmėjai ar tie, kurie turi klubo dalių, maisto talonėliais?

    Reply
  2. Nu

    Vagiu saika

    Reply
  3. Šou

    Visos komandos LKL turi skolų, visos sprendžia savo problemas, Neptūnas taip pat stengiasi išspręsti, reikia jam padėti, o nedaryti namų šeimininkių, kurioms šis rūpestis neskauda, šou …

    Reply
    • Anonimas

      Džentelmenų šou tos namų šeimininkės ir užbaigė. Bravo! Gal pagaliau baigsis neskaidrūs žaidimėliai.

    • Anonimas

      Tai visiems padėkim, kas problemų turi.

  4. ???

    Žuvėdra buvo garsi pasauliniu lygiu, ją reikėjo saugot, meras nesugebėjo išsaugot, o čia tai eilinis mero populistinis piaras.

    Reply
  5. Geda su tokia komanda

    Kam reikalinga antireprezentatine komanda? Tiek gauna pinigu is savivaldybes, o rezultatai gedingi, nezinia kam nukeliauja tie pinigai.

    Reply
  6. Tinklininkas

    Kodėl niekas nenori pasidomėti privačios organizacijos finansavimo iš biudžeto sutartimis? Jose savivaldybė gali be vargo išdėstyti kokius klubo dokumentus ir kaip dažnai nori matyti, kokius atsakymus ir į kokius klausimus nori girdėti. Nejaugi milijonas be jokių sutarčių privačiai struktūrai permetamas? Kitas keistokas dalykas, ar minėtas „blogas sprendimas” – klubo (VŠĮ) įstatuose prirašyta begalė gamybinių ir prekybinių verslų, kuriuose klubas gali dalyvauti, o klubo savininkai yra rimti ir savo versluose labai sėkmingi žmonės. Ir niekam nekilo minčių klubui steigti verslo įmones kaip socialinius verslus, kurių pelnas visas nukreipiamas ne dividendams, o klubo veiklai finansuoti. Kitas būdas klubą paremti „Silkę perki -Neptūną remi!” – paleiskit į rinką Neptūno silkės pakuotę su aiškia žinute, kad 0,5 euro, ar kiek ten įmanoma nuo jos eina Neptūno finansavimui, įdėkit į reklamos kampaniją truputį ir su malonumu visi pirksim, o jūs kiekvieną mėnesį savo publiką informuosit kiek tokiu būdu surinkot, kad žmonės matytų ir pasidźiaugtų ir vienas kitą taip elgtis paskatintų. Galų gale, jūs bent finansavimo akciją platformoj susimetam.lt jau padėt? Na, ne-tai-ne… Savivaldos spenį nusigriebt lengviausia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This