Kiekvienais metais receptų paieškos suintensyvėja kalėdiniu laikotarpiu ir piką pasiekia gruodžio mėnesį. Apžvelgiant Google trends duomenis, šių metų receptų paieškų tendencijose pastebima naujovė: kovo – balandžio mėnesiais receptų paieškos prilygo intensyviausiam kalėdiniam laikotarpiui.
Panašumų tarp pavasario ir šventinio laikotarpio paieškų galima atrasti ir tarp smarkiai išaugusio susidomėjimo saldumynais. Kovo mėnesio duomenimis, lietuvių susidomėjimas cinamoninių bandelių receptais pasiekė rekordines aukštumas. Tokio susidomėjimo šiuo skanumynu nebuvo matyti net per didžiąsias metų šventes.
„Susidomėjimą kepiniais karantino metu atspindi net 10 kartų išaugęs kepimo miltelių pardavimas. Tokių rekordinių paklausos augimų pasitaiko itin retai. Panašu, kad žmonės turėdami daugiau laiko atsigręžia į savitų kulinarinių atradimų paieškas, o gal tiesiog prisiruošia pagaminti tradicinių šeimos receptų gaminius, kuriuos dėl laiko stokos vis nukeldavo vėlesniam laikui ”, – pranešime spaudai pažymi „Express market” atstovė Rasa Adomaitienė.
Vienas netikėčiausias skirtumas tarp pavasario ir šventinio laikotarpio receptų paieškų, jog kovo – balandžio mėnesiais žmonės intensyviai domėjosi picų receptais. Nors picerijos net ir karantino metu siūlė pristatymo į namus paslaugas, lietuviai rinkosi picą pasigaminti namuose.
„Kovo – balandžio mėnesiais picų paplotėlių pardavimas augo net keturis kartus. Taip pat augo picų priedų: daržovių, pievagrybių pardavimai ”, – teigė pašnekovė, pridurdama, kad daugelio prekių paklausa stabiliai išlaiko savo sezoniškumą: pavyzdžiui, rudenį, prieš Vėlines stebima sparčiai auganti žvakių paklausa, o vėstant orams padidėja poreikis arbatoms.
Stebint įvairių maisto produktų paklausą, aiškiai stebima tendencija, kad lietuviai pradeda rinktis sveikesnius produktus.
„Lyginant su ankstesniais laikotarpiais matosi tendencija, jog vis daugiau žmonių perka sviestą, skirtingai nei anksčiau, kuomet populiariausias pasirinkimas buvo margarinas. Taip pat iki 20 proc. išaugo vaisių ir daržovių pardavimai”, – situaciją apžvelgė R. Adomaitienė.
0 Comments