Klaipėda prašys kariškių pagalbos gydyti COVID-19 liga sergančius pacientus

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdos ligoninėse vietų guldyti COVID-19 liga sergančius pacientus dar yra, bet jų sparčiai mažėja, todėl bus ieškoma būdų, kaip ir kur guldyti koronavirusu užsikrėtusius pacientus, kuriems reikia stacionaraus gydymo.

Klaipėdos ligoninėse šiuo metu gydoma apie 150 koronavirusu sergančių pacientų. V. Balkūno nuotr.

Žiniasklaida antradienį paskelbė, jog Klaipėdos universitetinėje ligoninėje šiuo metu gydomi 119 COVID-19 liga sergančių pacientų, tad užimtos jau beveik visos vietos. Infekuoti pacientai jau nukreipiami ir į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Joje galima paguldyti 25 koronavirusu užsikrėtusius ligonius, o jau gydomi 22. „Kovidinių“ pacientų yra ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje.

Todėl antradienį vykusiame miesto valdžios ir sveikatos priežiūros įstaigų vadovų pasitarime sutarta įpareigoti Klaipėdos savivaldybės administraciją ieškoti papildomų galimybių ir resursų, kaip gydyti „kovidinius“ pacientus, kuriuos būtina hospitalizuoti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tvirtino, jog realiausias scenarijus yra prie ligoninių statyti laikinas kareiviškas palapines.

„Vilnius skelbiasi, jog lyg laikiną ligoninę įkurs „Litexpo“ parodų rūmuose, bet tai gana utopinė mintis. Gal kažkam atrodo, kad mes tokią laikiną ligoninę galėtume įkurti Klaipėdos arenoje, bet tai sunkiai įsivaizduojama. Lovas galime pastatyti, o iš kur gausime deguonį, kitą įrangą, personalą? Todėl logiška būtų prie ligoninių statyti kareiviškas palapines, kad jose paguldytus pacientus galėtų prižiūrėti ligoninių personalas“, – kalbėjo G. Neniškis.

Anot jo, ketvirtadienį vyks Klaipėdos operacijų štabo pasitarimas, į kurį bus kviečiami ir Lietuvos kariuomenės atstovai.

„Pasikalbėsime, pasitarsime ir tikimės, kad rasime sprendimų. Galima pasidžiaugti, jog naujų susirgimų kreivė Klaipėdoje pastarosiomis dienomis leidžiasi žemyn, bet reikia būti viskam pasiruošus“, – konstatavo G. Neniškis.

13 Comments

  1. Edita

    Bet universitetine ligonine labai didele, negi tikrai nera vietu, kad reikes palapinese gydyti?? Gal nepakankamai pasitelkami rajonai?? Ar nenori stabdyti kai kuriu planiniu skyriu??

    Reply
  2. Ertufjvd

    Penis tau i sikna fasistine parsidavele Lietuvos.busi nušauta anksciau ar veliau uz genocidinius straipsnius

    Reply
  3. Anonimas

    Kad Neniškis gudrus, ne naujiena. Gali sugalvoti dar ne tokių”bajeriukų”. Gali….

    Reply
  4. Kritikams

    Kiek buvo prašyta gyventojų saugotis, neignoruoti taisyklių,nešioti kaukes. Niekam buvo neįdomu. Reikėjo švęsti…. Dabar gelbėkite. Sugalvokite, gudročiai, kaip gelbėti prieš kritikuojant. Eikit savanoriauti, trūksta laisvų rankų ligoniams prižiūrėti. Pasitvirtina situacija,kad tiek kurie labiausiai rėkė,kad kaukės -nesąmonė.dabar labausiai rėkia netilpę į ligoninę.

    Reply
    • Rasa

      Visiškai pritariu, jog tie, kurie yra persirgę ir turi imunitetą, turėtų būti pilietiški ir eiti savanoriauti.

  5. Klaipeda

    Visi greiti kritikuoti. Siūlikite tobulus variantus tiems valdžios atstovams, kurie visame pasaulyje „neišmanėliai”. Tada ir kritikuoti nereikės. O visus skeptikus ir kritikus labai savanorystė nemokamai gydo ekstremaliuose situacijose.

    Reply
  6. T

    Turėjo nuo gegužės mėn pasiruošti. Rezultatai ant akių, apgailėtini veikėjai. Kai Janušoniai, Grubliauskai, Neniskiai diriguoja miestui, nieko gero nelauk.

    Reply
    • Tiesa

      Sutinku

  7. P

    O tai orams atvėsus, ligoniai irgi palapinėse, lauke gulės? Su „buržuikom” šildysit palapinę?

    Reply
  8. Neniškiui ir Co

    Taip taip ir toliau pirmyn į darželius, mokyklas, prekybcentrius…palapinių nebeužteks…

    Reply
    • Anonimas

      Viską uždaryti ,nes dabar darželiai pilni vaikų ,mokyklos dirba ,parduotuvės dirba – koks čia karantinas

  9. Stepas

    Ponas Neniskis ilgai vadovavo kkt.tai buvo reto proto bokstas.Jo pavaduotojas matyt praejo jo mokykla.Klausimas.kada atitversite autobusu vairuotojus nuo bacilu?Vilnius atitvertas nuo pavasario iki siol Kaunas atitvere daugiau nei pries menesi Siauliai taip pat.Klaipeda ne.nes valdo proto bokstai,jiems nusispjaut i vairuotojo ir jo seimos sveikata

    Reply
  10. Faktas

    Gudrus Neniškis, jeigu neužteks deguonies išpjaus palapinėje skylę ir štai …deguonis …šaunuolis šmaikštuolis Neniškis…daug tokių gudruočių sėdi savivaldybėje

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This