Siuntos gali vėluoti

Verslas

Lietuvos paštas informuoja, kad kasdien sulaukiama vis daugiau oficialių pranešimų iš užsienio paštų apie galimus veiklos sutrikimus – dėl Covid-19 pandemijos antros bangos daugelis šalių susiduria su sunkumais, kurie tiesiogiai liečia pašto veiklą: auga siuntų kiekiai, o darbuotojų pajėgumai mažėja, dėl to galimi siuntų pristatymo vėlavimai.

Palmiros Mart nuotr.

Nors kol kas Lietuvos paštas nefiksuoja žymių vėlavimų, klientai, planuojantys siųsti ar gauti iš užsienio, skatinami nedelsti ir siuntomis pasirūpinti jau dabar.

„Pranešimai iš užsienio paštų yra įspėjimas, kad anksčiau ar vėliau vėlavimai pasieks ir Lietuvą. Pavasarį, užklupus pirmajai koronaviruso bangai, situacija dramatiškai pasikeitė vos per kelias dienas, – pranešime cituojamas Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų padalinio direktorius Norbertas Žioba. – Žinoma, dabar situacija kiek kitokia – jau turime patirties, žinome, kaip valdyti procesus. Tačiau daugeliu atveju tai yra force majeure jėgos, kurių kontrolė priklauso ne nuo mūsų. Būtent todėl rekomenduojame gyventojams užsienio siuntomis pasirūpinti kuo anksčiau – artėja didžiosios metų šventės, kelionės apribotos, tad tikėtina, kad daug kas savo linkėjimus artimiesiems užsienyje bandys perduoti siuntomis.“

Pasak N. Žiobos, koronavirusas sukelia grandinę sutrikimų visame siuntos kelionės procese. Pirmiausia, daug kas priklauso nuo Covid-19 situacijos konkrečioje šalyje: kiek daug pašto personalo serga, kiek darbuotojų yra izoliacijoje, kiek trumpėja jų darbo laikas ir pan. Kitas svarbus aspektas – oro transporto pasiūlos mažėjimas.

Pavyzdžiui, pavasarį dėl pasaulinės pandemijos buvo atšaukta daugiau nei 80 proc. skrydžių, todėl tarptautinių siuntų pristatymo laikas buvo dvigubai ilgesnis, o į kai kurias šalis ir dar daugiau. Šiuo metu sutrikimai transporto grandinėse yra ženklūs, situacija žymiai sudėtingesnė nei praeitais metais, tačiau dar nėra tokia prasta kaip buvo pavasarį.

Dabartinėmis sąlygomis Europos kryptimis siunta keliauja maždaug dvi savaites, į tolimesnes šalis, kaip, pavyzdžiui, JAV, Australija, tris – keturias. Tačiau labai svarbu suprasti, kad šie terminai tokie yra dabar, tačiau po savaitės situacija gali visiškai pasikeisti.

Šiuo metu apie sutrikimus ir galimus siuntų vėlavimus yra pranešę šių šalių paštai: Danijos (vid. siuntos kelionės trukmė – 8 dienos); Latvijos – 8 d.; Izraelio – 20 d., Airijos –10 d.; Ispanijos – 18 d.; Belgijos VKT – 9 d.; Italijos – 12 d.; Graikijos – 13 d.; Prancūzijos –12 d.; Lenkijos – 7 d.; Čekijos – 11 d.; Slovėnijos – 9 d.

Detalesnę informaciją apie siuntų keliavimo laiką ir kitą aktualią informaciją, susijusią su Covid-19, galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos pašte pirmos dienos datos spaudu žymės naują ženklą

Penktadienį Lietuvos paštas išleidžia menininko Arvydo S. Každailio kurtą pašto ženklą Lietuvos jūrinės istorijos tema. Pašto ženklo nominalas – 1,4 ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This