Klaipėdos savivaldybė dėl tekstilės konteinerių nuleido rankas

Miestas, Svarbu

Nors nemažai klaipėdiečių laukia, kada mieste vėl atsiras specialūs atliekų konteineriai tekstilei, kol kas atsisakyta ieškoti būdų, kaip civilizuotai tvarkyti žmonių išmetamus drabužius, nes padėti nenorėjo prekybos centrai.

Ne vienerius metus Klaipėdoje stovėję šie tekstilės atliekų surinkimo konteineriai jau yra istorija.

„Atvira Klaipėda“ dar šiemet birželį rašė, jog ne vienerius metus tekstilės atliekų konteinerius Klaipėdoje nemokamai prižiūrėjusi bendrovė „Dėvėdra“ visus juos išvežė iš miesto. Tuomet Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vedėja Rasa Jievaitienė teigė, kad sulaukė kito pasiūlymo iš vienos bendrovės, kuri Klaipėdoje nori pastatyti tekstilės atliekų surinkimo konteinerius ir juos prižiūrėti – ištuštinti, išvežti ir pan. Svarstyta, jog tokie tekstilės atliekų konteineriai galėtų būti statomi prie prekybos centrų, o ne kiekviename kieme, nes tokiomis atliekomis žmonės atsikrato pakankamai retai.

„Atvira Klaipėda“ šiomis dienomis sulaukė skaitytojo Bronislavo laiško, kuriame teigiama, jog „patikimi šaltiniai Klaipėdos savivaldybėje kužda, kad dar šiais metais mieste išvysime dingusius tekstilės surinkimo konteinerius“.

R. Jievaitienė apgailestavo, kad tokia informacija yra laužta iš piršto. „Sutartį dėl tekstilės atliekų surinkimo ir tvarkymo pasirašytų KRATC. Tačiau KRATC apklausė prekybos centrus ir tik trys pageidavo, kad prie jų būtų pastatyti tekstilės atliekų surinkimo konteineriai. O dėl trijų vietų kurti visos sistemos tikrai neapsimoka, tad šioje srityje kol kas nėra jokių naujienų“, – teigė Aplinkosaugos skyriaus vedėja.

Aplinkos ministerija yra nurodžiusi, jog tekstilės atliekomis gali būti atsikratoma arba specialiuose konteineriuose, arba didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse. Pastarosios Klaipėdoje yra trijose vietose: Šiaurės prospekte, Tilžės ir Plieno gatvėse.

„Mes laukiame, kol bus patvirtintas valstybinis atliekų tvarkymo planas, įsigaliosiantis kitais metais. Jame turėtų būti nurodytos aiškesnės gairės, kaip tvarkyti tekstilės atliekas. Problema visoje Lietuvoje yra ta, kad nėra galutinio atliekų tvarkytojo. Surinkti tekstilės atliekas nesudėtinga. Bet nesinorėtų, kad jos būtų sudeginamos, siekiamybė yra, kad būtų antrinis jų panaudojimas, o tokios sistemos Lietuvoje dar nėra“, – aiškino R. Jievaitienė.

4 Comments

  1. M. W.

    Blogai, kad nėra tokių konteinerių, nes yra žmonių, kurie tikrai dar geros kokybės rūbus, avalynę išmeta, ypač vaikiškus, nes vaikai nespėja jų sumedžioti, o išauga…

    Reply
  2. Anonimas

    Bam ir Klaipėda tampa provincija toliau

    Reply
  3. Atsakinga

    Nesąmonė, kad kiemuose žmonės neneša – kiek esu bandžiusi – ir Baltijos prospekte ir prie Bigo kieme ir prie Jono klanelio ir manto gatvės kieme – labai dažnai būdavo užkimšti daiktais (na, nebent kas ten čiukšles sumeta. vadinasi žmonės naudojasi.

    Reply
  4. T

    Seniai metu į konteinerius ir vargo nematau, nežadu kažkur vežti ar nešti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This