Naujų COVID-19 atvejų skaičius stabilizuojasi?

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per praėjusią parą, pirmadienį, Lietuvoje patvirtinti 1 169 nauji COVID-19 infekcijos atvejai. Sekmadienį jų buvo 1192.

251 iš naujų atvejų registruoti Kauno, 211 – Vilniaus, 205 – Šiaulių, 171 –  Klaipėdos, 114 – Alytaus, 87 – Panevėžio apskrityse. Dar 45 infekcijos atvejai patvirtinti Marijampolės, 42 – Telšių, 26 Tauragės ir du Utenos apskrityse. 15 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Dėl daugėjančių susirgimo atvejų Klaipėdos Vydūno gimnazijoje nuo antradienio pradinukams įvestas nuotolinis mokymas. Čia iš 12 pradinukų klasių jau 7 klasės buvo izoliacijoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

NVSC kaip protrūkius įvardina Gargždų ligoninę, Klaipėdos Respublikinės ligoninės Slaugos ir palaikomo gydymo skyrių, Skuodo Pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Naujausiais Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, per paskutines septynias dienas Klaipėdoje buvo diagnozuotas 884 susirgimai šia infekcija. Vien per paskutinę parą užfiksuotas 101 naujas susirgimo atvejis. Uostamiestyje antradienį koronavirusine infekcija sirgo 3 122 žmonės, ją išsigydė 661. 

Viruso pėdsakai buvo aptikti 18,5% atliktų tyrimų – per parą šis rodiklis šoktelėjo 0,3 procentinio punkto. Šalies mastu jis siekia 16,3 proc.

Paskutinių 14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų Klaipėdoje ir toliau gerokai viršija šalies vidurkį – atitinkamai 1144,1 ir 808,4.

Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje per parą ištirti 939 mėginiai. 216 iš jų rasta koronaviruso pėdsakų. UAB „Diagnostika laboratorija” (Klaipėdos „Antėja”) ištyrė 353 mėginius, iš jų 71 parodė esant COVID-19. Mėginius tyrė ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės laboratorija – čia virusas rastas 11 iš tirtų 40. Klaipėdos vaikų ligoninės laboratorija tyrė tik du mėginius, abiejų jų rezultatai buvo neigiami.

17 koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirė. 4 mirties atvejai registruoti Klaipėdoje. Asmenys priklausė 70-79-erių metų amžiaus grupei. Iš viso infekcija jau nusinešė 409 Lietuvos gyventojų gyvybes, iš jų 31 buvo klaipėdiečiai. 

Be to, vakarykštę parą registruoti 9 mirties atvejai (3 iš jų – Klaipėdos apskrityje), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Iki šiol Klaipėdos mieste yra 13 tokių mirties atvejų. 

Tuo metu Kretingos rajono savivaldybė skelbia skubiai ieškanti medicinos personalo dirbti Kretingos ligoninėje. COVID-19 liga segančius pacientus gydančioje Kretingos ligoninėje trūksta mažiausiai 4 slaugytojų ir 2 slaugytojų padėjėjų. Į darbą būtų priimami ir studentai.

Su COVID-19 sergančiais pacientais dirbsiantiems Kretingos ligoninėje slaugytojams bus mokamas 1200 Eur (suma nurodyta su 100 proc. priedu), o slaugytojų padėjėjams – 940 Eur (suma nurodyta su 100 proc. priedu) atlyginimas per mėnesį atskaičius mokesčius. Personalas bus aprūpintas visomis apsaugos priemonėmis.

Kontaktinis asmuo: Kretingos rajono savivaldybės gydytoja Zita Abelkienė, tel. 8 612 48 810, el. p. zita.abelkiene@kretinga.lt.

7 Comments

  1. Fui

    Pas mus žmonės dėvi kaukės. Net eidami į bendrą koridoriu dedasi kaukė. Bet matosi kad kai kas ateidami pas kaimynus į svečius, kaukių nedevi. Todėl bendram koridory ir yra baisu be kaukės eiti.

    Reply
  2. to ka yrui

    apie tavo keliamą

    Reply
    • Ufonautas

      Psichozę tik tu ir keli…

  3. KasYra

    Įdomu, kodėl iki šios dienos Vydūno mokykla nebuvo minima tarp Klaipėdos miesto protrūkių? Kažin kiek dar tokių užslėptų įstaigų-židinių yra? Jeigu jau pereita į nuotolinį mokymąsi ir pradinukams, reiškia atvejų tikrai ten nemažai, bet kažkodėl viešai nebuvo skelbiama. Kam tai yra naudinga, slėpti atvejus? Darbovietės slepia, liepia sergantiems sakyti, jog su niekuo nekontaktavo arba paminėti tik minimalius kontaktus, kad tik neizoliuotų visos įmonės (kalba eina apie privatų verslą), nes neliks kam dirbti. Ir visiems yra dzin, kad taip platinamas virusas. Apie tai ir nesužino niekas, kol neišsiplečia židinys.

    Reply
    • klausimas kas yrui

      ką tas viešinimas pakeis tik baimę ir psichozę didina…

    • To: klausimas kas yrui

      Apie kokią psichozę gerbiamasi/-oji tauški?

    • KasYra

      Na, kai gyveni kaimynystėje tokio židinio, kur dauguma kaimynų vaikų lanko šią įstaigą, kur kasdien prasilenki laiptinėje su tokiais kaimynais ir pan.(aišku dauguma laiptinėse nedėvi kaukių, bent jau dėvinčių neteko sutikti), tai nėra ramu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This