Savaitgalį Klaipėdoje

Renginiai, Svarbu

Balandžio 20-oji, šeštadienis

PRIE „AKROPOLIO“

9-16 val. Didžioji sodinukų mugė.

ŠV. KAZIMIERO BAŽNYČIOS SUSIRINKIMŲ SALĖ

Nuo 11 val. Anoniminių alkoholikų draugijos Klaipėdos grupių „Garstyčios sėkla” ir „Kablys” bendrą jubiliejaus renginys.
Susirinkimo tema – „12 žingsnių: taikoje su savimi, savo artimu ir Dievu”. 11–12 val. registracija. 12–13 val. atviras susirinkimas. 13.30-15 val. Klausimų – atsakymų sesija; pasidalinimai. Telefonai pasiteirauti: +370 645 03495; +370 642 05149.

LĖLIŲ TEATRAS (TURGAUS G. 9)

12 val. Šviesos ir materijų spektaklis „Tunelis“ – tai nepaprastas spektaklis, kuriuo siekiama susidraugauti su tamsa ir mėgautis šviesa lyg gardžiausiu desertu. Pradžioje gali pasirodyti, kad šviesą galima kontroliuoti, o tamsos – nepažinios, keliančios grėsmę – ne. Vis dėlto spektaklyje ši išankstinė nuostata akimirksniu apverčiama aukštyn kojomis – žiupsnelis drąsos ir bendrystės leidžia prisijaukinti tamsą ir išmokti ja mėgautis.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS PEMPININKŲ PADALINYS (TAIKOS PR. 81A) 

12 val. Sielos dizainas vyrams ir moterims. Užsiėmimas „Aš esu savo kūno šeimininkas“. 12 terapinių užsiėmimų ciklas „12 mūsų galios ratų“. Užsiėmimus ves Melanija Andrienko, sertifikuota psichoterapeutė ir koučerė iš Kijevo. Jos pagrindinis tikslas – parodyti dalyviams, kad gyvenimas gali būti gražus ir laimingas. Melanija žada pateikti įrankius, kurie pakeis gyvenimą į gerąją pusę, mokymų metu bus galima pajusti teigiamus nuotaikos pokyčius, atrasite džiugų emocijų bei jausmų. Vienas pagrindinių psichoterapeutės mokymų metodų – neurografika, kurios tikslas įveikti pasąmonės baimes ir įvairius įsitikinimus, pašalinti vidinius stabdžius, kuriuos žmogus nevalingai sau nusistatė. Piešimo procese galima išspręsti visą kompleksą psichologinių problemų, įskaitant įtampos mažinimą, atskleisti savo vidinį potencialą.

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS „KAUNO ATŽALYNO“ PADALINYS (KAUNO G. 49)

14 val. Šachmatų mėgėjų susitikimas.

KULTŪROS FABRIKAS (BANGŲ G. 5A)

18.30 val. Memel Comedy Co-Open mic 420.

RUMPIŠKĖS G. 6

19-20 val. Anoniminių alkoholikų grupės „Kablys“ susitikimas. Telefonai pasiteiravimui: +370 645 03495; +370 646 39793.

RENGINIŲ KOMBINATAS D29B (DUBYSOS G. 29B)

20 val. Grupės „Žemaitukai“ koncertas.

HERKUS KANTAS (NAUJOJI UOSTO G. 3)

20 val. NEŠOKIAI (bet afterparty bus).

KURPIAI (KURPIŲ G. 1A)

21 val. Lost In The Harbour koncertas.

HOFAS (DANĖS G. 8)

21 val. DRUGYS suburs visus PSYTRANCE mylėtojus po vienu dideliu ir spalvotu stogu. Net dvylikos valandų skrydyje, dviejose scenose gros dešimt kruopščiai atrinktų atlikėjų. Renginio metu bus galima pasigrožėti gyvomis pasakų būtybėmis, kurios renginį pavers dar labiau nepakartojamu ir įtraukiančiu. Renginys, kurį sunku pavadinti tiesiog renginiu, nes šioje erdvėje žiūrovus dekoruos kūno piešimo meistrai, įkvėps psichodelinio meno darbų galerija, energiją papildys magiškų gėrimų ritualais.

Balandžio 21-oji, sekmadienis

KULTŪROS FABRIKAS (BANGŲ G. 5A)

12 val. Klaipėdos jaunimo teatras: spektaklis vaikams „OPA! Operacija Perdirbtas Aš”.

ŽVEJŲ RŪMAI

12 val. Teatro „Be durų“ spektaklis „Smaragdo miesto burtininkas“.

19 val. Pantomimos spektaklio „Raudoni bateliai“ premjera.

DRAMOS TEATRAS

17 val. Spektaklis „Kai kurios erelių rūšys“.

KONCERTŲ SALĖ

18 val. DOMINO teatro komedija „Primadonos“.

PASTOVŪS RENGINIAI

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS MENO SKYRIUS (J. JANONIO G. 9)

Iki balandžio 27 d. Šarūno Šarkausko tapybos paroda „Terminalas/Judėjimas“. Paroda lankytojus panardins į spalvingą, geras emocijas žadinantį dailininko kūrybos pasaulį, kuriame gamtos motyvai subtiliai susipina su žmonių figūromis.

KKKC PARODŲ RŪMAI (DIDŽIOJI VANDENS G. 2)

Iki balandžio 28 d. Tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių Ukrainos menininkų darbų paroda „Kaip aš patekau į slėptuvę / How Did I Get To The Bomb Shelter?“.

Iki balandžio 28 d. Kristinos Ališauskaitės – Volungevičės tapybos paroda „Vandens veidas“. Kristinos Ališauskaitės – Volungevičė kūryba tikslingai stoja į priešingą – graiko Talio – pusę. Tikrovę ji regi ir mums parodo pirmiausia kaip vandenį. Jos vaizduojamas vanduo nėra tas kasdienis vamzdžiais tiekiamas į mūsų butus, naudojamas gaminti maistui, plauti indams ar skalbti drabužiams. Tai nėra ir „natūralus“ bangelių vos sujudinamas ežero paviršius ar net neužmatoma okeano platybė, kurioje galingos bangos pakyla ir vėl ištykšta, nepalikdamos pėdsako.

Iki balandžio 28 d. Fotografijų paroda: „Lietuvos Karinės jūrų pajėgos – NATO – 20 metų kartu!“. Paroda – skirta paminėti faktą, jog 2004 m. kovo 29 d. Lietuva su kitomis šešiomis Europos valstybėmis įstojo į Šiaurės Atlantos sutarties organizaciją – NATO. Parodos lankytojai susipažins su karinių laivų įrangos eksponatais bei nuotraukomis iš įvairių karinių mokymų jūroje bei sausumoje. Fotografijų autorius – lvn. Tomas Donauskas. Kuratorė – Simona Agota Martinkus. Fotografijų ir karinių objektų ekspoziciją papildys Klaipėdos kūrėjų – Karolio Pauliko ir Viktoro Gineičio vaizdo bei šviesos instaliacijos. Parodoje taip pat ypatingas dėmesys – interaktyviems edukaciniams užsiėmimams, pritaikytiems įvairaus amžiaus žmonėms. Lankytojai galės išmėginti išminavimo žaidimų seriją; arba artilerijos taikymosi ir ugnies paleidimo mechanizmus.

Iki balandžio 28 d. Reginos Šulskytės paroda „Dvidešimt septyni sugrįžimai“. Naujausią fotografijų seriją autorė skiria mamos atminimui. Skaičius 27 siejamas su tam tikrais R. Šulskytės mamos gyvenimo etapais: 27 – jos gimimo diena, mamai buvo 27 metai, kai gimė fotomenininkė. 27 žymi ir serijos kūrinių skaičių. Pasak parodos autorės, kiekvienoje jos fotografijoje sugrįžtama į praeitį, kad pratęsti nebepratęsiamą, kažką iš praeities, nors ir nežinia kaip. Šis procesas tampa savotišku išsigelbėjimu, meditacija, atsiradusių įtrūkių tikrovėje kompensacija. Tai – dialogas su savimi, išpažintis tekančiam laikui – pasitraukimas į naujų apmąstymų ir išgyvenimų teritoriją. Fotografijų seriją autorė kūrė beveik penkis metus.

DRAMOS TEATRAS

Iki balandžio 29 d. Italų kino režisieriaus ir fotografo paroda „Praygirl“

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS GIRULIŲ PADALINYS (ŠLAITO G. 6A)

Iki balandžio 30 d.  Elenos Litvinenko tapybos paroda „Pavasario įkvėpimas“.

KLAIPĖDOS GALERIJA (BAŽNYČIŲ G. 6) 

Iki gegužės 4 d. Grafikės Ingos Šmitienės personalinė paroda „Corrosio“. Atidarymo metu vyks imersyvus, gastronominis žaidimas „Likimo skonis“. Ekspozicijoje pristatomi grafikos ciklai, tyrinėjantys žmogaus dinamikos, jausmų ir laiko temas per figūrinės grafikos prizmę, akcentuojant „korozijos“ sąvoką kaip laiko tarp judesio ir sąstingio, dabarties ir prisiminimų metaforą.

IEVOS SIMONAITYTĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA (HERKAUS MANTO G. 25)

Iki gegužės 12 d. Vėtrės Antanavičiūtės fotografijų paroda „Lietaus vaikai“. Paroda skirta Pasaulinio autizmo supratimo mėnesiui ir dienai paminėti. Vėtrė Antanavičiūtė-Meškauskienė – baigė dizaino studijas Vilniaus dailės akademijoje (1992-1998 m.). Nuo 1995 m. yra Lietuvos Fotomenininkų sąjungos narė. Surengė personalinių parodų Lietuvoje, Suomijoje. Yra dalyvavusi grupinėse parodose, foto ir meno festivaliuose Vokietijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Japonijoje, Kinijoje, JAV. Įvairiuose tarptautiniuose konkursuose yra pelniusi aukso, sidabro, bronzos ir daugelį kitų apdovanojimų.

MAŽOSIOS LIETUVOS ISTORIJOS MUZIEJUS (DIDŽIOJI VANDENS G. 2)

Iki gegužės 31 d. Paroda „Penktasis Dievo įsakymas…“. Renginyje dalyvaus Lenkijos dailininkų sąjungos Poznanės skyriaus pirmininkas Mark Maksimovich, Lenkijos instituto Vilniuje direktorė Dorota Mamaj bei projektų koordinatorius Andrzej Kierulis.

PRANO DOMŠAIČIO GALERIJA (LIEPŲ G. 33)

Iki birželio 23 d. Parodos „Nuo Dürerio iki Rembrandto“ ir „Ar ji prisikels?“. Lankytojai turės išskirtinę galimybę išvysti XVI–XVIII a. Europos mokyklų atstovų, meistrų, tarp jų ir garsiojo Francisco Goyos, grafikos šedevrus. Parodų eksponatai buvo evakuoti iš Nacionalinio Bohdano ir Varvaros Chanenkų dailės muziejaus, tarp jų raižiniai, plieno ir vario graviūros, ofortai.

LNDM LAIKRODŽIŲ MUZIEJUS

Iki gruodžio 1 d. Paroda „Florentempus“. Tai Vilniaus paveikslų galerijoje vykusios parodos „Florentem“, sulaukusios didelio meno mylėtojų ir profesionalų susidomėjimo, tęsinys, pritaikytas specialiai Laikrodžių muziejaus lankytojams. Išskirtinė paroda atskleidžia žmogaus pastangas save suvokti per santykį su gamta, aiškina, kaip šis santykis keitėsi bėgant amžiams, kokį vaidmenį gamtiniai, ypač augaliniai motyvai atliko žmogui tyrinėjant pasaulį ir ieškant kūrybinio įkvėpimo.

KULTŪROS FABRIKAS (BANGŲ G. 5A)

Trečiadieniais-sekmadieniais 12-20 val. Virtualios realybės erdvė Hexa Cinema

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This