Klaipėdoje – 60 karo prievolininkų

Miestas

Pirmadienį Žemaitijos regione nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT) pradėjo daugiau kaip 260 karių iš visos Lietuvos. 60 karo prievolininkų atvyko į Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadovybei tiesiogiai pavaldžias kuopas Klaipėdoje.

Visi tarnybą pradedantys kariai tarnybą atlieka savanoriškai — apie 120 karių tarnybą pasirinko atlikti savo noru, o daugiau kaip 140 į šaukiamųjų sąrašą patekusių jaunuolių išreiškė norą tarnybą atlikti pirmumo tvarka.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir siekiant užtikrinti karo prievolininkų saugumą, vykdant išvykimą į paskirtus dalinius, laikomasi visų su COVID-19 prevencija susijusių reikalavimų.

Tai priešpaskutinis šių metų karo prievolininkų šaukimo atvykimas į karinius dalinius. Paskutinis šių metų šaukimas suplanuotas gruodžio 7 dieną į Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Karaliaus Mindaugo husarų batalioną Panevėžyje.

Tarnybos metu daliniuose jaunieji kariai įveiks bazinį kario kursą, kurio metu bus supažindinti su pagrindiniais karybos bei medicinos principais, taip pat ginklais bei daugeliu kitų kariuomenės aspektų, kuriuos vėliau gilins jau padalinio sudėtyje. Po tarnybos karo prievolininkai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą arba tapti Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais, o to nepadarę bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės aktyvųjį rezervą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Aptartas pasirengimas mobilizacijos pratyboms

Penktadienį Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje vyko brigados „Žemaitija“ organizuojamas renginys – Lietuvos kariuomenės veiksmų su civilinėmis institucijomis derinimas ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvoje - karinės pratybos

Sausio 15–18 d. Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose vyks Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Regionas

Kairių poligone vyks kariuomenės pratybos

Gegužės 23–25 d. Kairiuose esančiame Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone vyks Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ ...
2023-05-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This