Prieš priesaikos ceremoniją – pergalė vadovo konkurse

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryboje prieš kelias dienas debiutavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Aušra Zarambienė netrukus gali pasitraukti iš naujųjų savo pareigų, nes yra laimėjusi konkursą dirbti vieno iš uostamiesčio darželių direktore.

A. Zarambienė lapkričio 26 dieną debiutavo Klaipėdos miesto taryboje.

A. Zarambienė miesto tarybos narės priesaikos žodžius ištarė praėjusį ketvirtadienį. Miesto taryboje ji pakeitė į Seimą išrinktą Ligitą Girskienę. A. Zarambienė yra Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovė bei lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ auklėtoja.

Tačiau netrukus jai gali tekti palikti miesto tarybą, nes šios pareigos bus nesuderinamos su naujuoju darbu. A. Zarambienė lapkričio 24 dieną laimėjo konkursą užimti vieno iš uostamiesčio darželio direktorės pareigas, bet darbo sutartis dar nėra pasirašyta.

„Realiai apie tai, kad įvyks konkursas, sužinojau iki jo likus trims paroms, nes viskas buvo labai neaišku – ir karantinas, ir kitokie reikalai. Kai Vyriausiajai rinkimų komisijai patvirtinau, kad neatsisakau mandato, dar tikrai buvo neaišku, kada vyks konkursas į direktorės pareigas. Jis įvyko lapkričio 24-osios popietę ir nutiko stebuklas, kad tą konkursą laimėjau. Tačiau dabar dar užtruks visokios procedūros, tikrinimai, tad dar net neaišku, kada galėsiu pasirašyti darbo sutartį, ar galėsiu ją pasirašyti. Todėl ir su frakcijos nariais tariausi, kaip elgtis. Visi nusprendėme, kad turiu prisiekti ir tapti miesto tarybos nare. O kai jau bus viskas aišku dėl tos direktorės vietos, tada reikės iš naujo galvoti, kurias pareigas rinktis. Bet daugiau procentų, kad pasirinksiu vadovauti ugdymo įtaigai, nes to siekiau ne vienerius metus“, – neslėpė A. Zarambienė.

Savivaldybės įmonių, biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai negali būti tos savivaldybės tarybos nariais – tai draudžia teisės aktai.

Jei A. Zarambienė taps ikimokyklinės ugdymo įstaigos direktore ir atsisakys miesto tarybos narės mandato, ją turėtų pakeisti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Antanas Kontautas. Klaipėdos universiteto Jūrų tyrimų instituto darbuotojas spalį vykusiuose Seimo rinkimuose buvo „valstiečių“ kandidatas Danės viemandatėje apygardoje, tačiau nepateko net į antrą rinkimų turą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Politika

Prisiekė naujas Klaipėdos miesto tarybos narys

Nuo ketvirtadienio Klaipėdos miesto tarybos valdančioji dauguma turi naują narį – priesaiką davė Ramūnas Mika, pakeičiantis mandato atsisakiusį Steponą Venckų, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Steponas Venckus atsisako Tarybos nario mandato

„Ačiū visiems už darbą kartu: šis posėdis man buvo paskutinis”, – antradienį Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu pranešė Steponas Venckus, ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This