Pristatys elektroninę Dalios Kiseliūnaitės knygą apie vietovardžius

Kultūra

Gruodžio 3 d., ketvirtadienį, 17.30 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į nuotolinį Lietuvių kalbos instituto vyresniosios mokslo darbuotojos dr. Dalios Kiseliūnaitės el. knygos „Klaipėdos krašto toponimai. Istorinis ir etimologinis registras“ pristatymą, vyksiantį per ,,Zoom“ platformą.

Dalia Kiseliūnaitė (kairėje) – aktyvi lietuvininkų bendrijos renginių dalyvė. Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdos krašto vietovardžiams skirtoje knygoje supažindinama su moksliniais kaimų vardų ir vandenvardžių kilmės aiškinimais, pateikiamos įžvalgos apie regioninę vardų formų specifiką, samprotavimai apie normines vardų formas, abejotinus ir klaidingus rekonstrukcijos ir vartosenos atvejus.

Tyrimo medžiagą sudaro esami ir buvę buvusios Klaipėdos apskrities gyvenamųjų vietų vardai ir vandenvardžiai (dabartinių Klaipėdos ir Kretingos rajonų „prūsiškoji“ dalis). Renginio dalyviai kviečiami ne tik susipažinti su knygos idėja, bet ir su techninėmis jos naudojimo galimybėmis, užduoti rūpimus klausimus. Knygos redaktorės dr. Dalios Jakulytės sukurta el. versija prieinama bet kuriam kompiuterio ir interneto vartotojui, todėl į susitikimą nuotoliniu būdu kviečiami įvairaus amžiaus ir išsilavinimo Klaipėdos krašto mylėtojai.

Renginys nemokamas. Registracijos nuoroda čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Arvydas Vaitkus - medkirtys!*

„Prieš ką kovoja Klaipėdos miesto valdžia? Ko labiausiai nekenčia? Istorinio ikisovietinio paveldo. Medžių. Gyventojų. Šiandienos renginys – susidorojimas su Donelaičio ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

D. Kiseliūnaitei įteikta Liudviko Rėzos vardo premija

Šeštadienį, minint Martyno Liudviko Rėzos 248-ąsias gimimo metines, Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje klaipėdietei profesorei dr. Daliai Kiseliūnaitei įteikta Martyno Liudviko ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Liudviko Rėzos premija - Daliai Kiseliūnaitei

Penkioliktoji Kuršių nerijoje gimusio Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premija Neringos savivaldybės tarybos sprendimu skirta klaipėdietei prof. dr. ...
2023-12-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This