Ragina uždegti Caritas žvakelę

Kultūra

„Šie metai įtraukė mus į visai naujas patirtis, kurios, deja, nėra džiugios. Plintančio viruso grėsmė, nežinia, kasdien besikeičianti situacija, didėjantys pagalbos reikalingų žmonių skaičiai, socialinio artumo bei gyvo bendravimo stoka mus lydi nuo pavasario. Tačiau artėjant metų pabaigai norisi žmones sutelkti ir pakviesti uždegti ar pastiprinti viltį, paskleisti šviesą ir šilumą vieni kitų širdyse. Tamsa yra bejėgė prieš šviesą, o Caritas žvakelė yra simbolinis „įrankis” įnešti kuo daugiau šviesos vieni kitų gyvenimuose”, – sako Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Šiais metais Caritas kviečia katalikiškos bendruomenės narius bei visus geros valios žmones paaukoti ir uždegti žvakelę ne tik savo namuose, bet ir virtualiame žvakelių žemėlapyje, kuris neturi sienų, apribojimų ir griežtų reikalavimų dėl atstumų išlaikymo.

Šiųmetinę iniciatyvą paryškina ne tik atsinaujinusi žvakelė, virtualus jų žemėlapis, bet ir pagrindinė žinia – Visi esame viena šeima.

Caritas žvakelių iniciatyva prasidėjo nuo advento pradžios ir tęsis iki Šv. Kalėdų. Tikimasi, kad bent 50 tūkst. žvakelių bus uždegtos žmonių namuose ir bent 10 tūkst. žvakelių įsižiebs virtualiame žemėlapyje.

Praėjusiais metais vykusios iniciatyvos metu visoje Lietuvoje buvo paaukota 71 tūkst. Eur ir padovanota apie 70 tūkst. žvakelių.

Šios surinktos aukos padėjo aprūpinti vargstančias šeimas su vaikais įvairiomis prekėmis, priemonėmis, įranga, prisidėjo prie Caritas vaikų dienos centrų veiklos įgyvendinimo, pagelbėjo organizuojant senelių aplankymą ir pagalbą jiems namuose bei prisidėjo prie kitų, kasdienės pagalbos reikalingų žmonių poreikių visoje Lietuvoje.

„Šiemet aktyvūs pasiryžimai adventui bus žymiai santūresni. Vargu ar galėsime aplankyti vieni kitus, susitikti su senai matytu, pavaišinti, apkabinti, eiti pasivaikščioti. Tačiau ką tikrai galime – tai melstis vieni už kitus, paaukoti, uždegti tikrą ar virtualią žvakelę vieni kitiems siųsdami linkėjimus, nepaisant mus skiriančių atstumų, prisiminti užmirštą, susitaikyti, „aplankyti“ sau brangius žmones nuotoliniu būdu. Šių galimybių iš mūsų neatėmė virusas, todėl rūpinkimės, dalinkimės ir švieskime“, – kvietė D. Bukeikaitė.

Paaukoti pagalbai vargstantiems bei gauti dovanų Caritas žvakelę galima:

  • bažnyčiose, parapijose bei Caritas centruose.
  • uždegant žvakelę virtualiame Caritas žvakučių žemėlapyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Teiks nemokamas teisines konsultacijas

Neišgalintys susimokėti už teisines konsultacijas metų pabaigoje tai galės padaryti nemokamai. Aštuntus metus iš eilės rengiamos Lietuvos advokatūros ir Lietuvos ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Verslas

Vaikams padovanos 300 bilietų į Lietuvos jūrų muziejų ir delfinariumą

Siekdama turiningesnio vaikų iš socialinės rizikos šeimų laisvalaikio „Lidl Lietuva” kartu su Lietuvos jūrų muziejumi suteikė organizacijoms Lietuvos Caritas, „Gelbėkit ...
2023-07-21
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ukrainiečiams aukojama vis mažiau

Nuo karo Ukrainoje pradžios praėjus daugiau kaip keturiems mėnesiams klaipėdiečiai ir rajono gyventojai vis dar aukoja karo alinamai šaliai, tačiau ...
2022-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This