Klaipėdos valdžia egzaminavo miesto valytojus: prabilta ir apie baudas

Miestas, Svarbu

Gatvių, šaligatvių ir kiemų valytojai Klaipėdos valdžią įtikino, kad žiema jų neužklups netikėtai – esą jai tinkama pasiruošta, tad nei pėstieji, nei vairuotojai nepatogumų neturėtų patirti.

Reikia tikėtis, kad šiemet žiema gatvių valytojų neužklups netikėtai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybėje ketvirtadienį vyko pasitarimas dėl gatvių, šaligatvių ir daugiabučių namų kiemų priežiūros žiemos sezono metu. „Pagrindinis jame nagrinėtas klausimas, ar visi rangovai yra tinkamai pasiruošę, kai žiemą prasidės žiema. Iš miestą valančių įmonių atstovų išgirdome, kad jie turi sukaupę pakankamai smėlio ir druskos mišinio, kad technika ir darbuotojai jau yra pasirengę, komandos suformuotos, jau pradėtas budėjimas“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Klaipėdoje gatves žiemą valo bendrovės „Ecoservice“ ir „Vakarų švara“, o šaligatvius ir pėsčiųjų takus – „Klaipėdos želdiniai“.

„Pasitarime atkreiptas dėmesys, jog visada turi būti tinkamai nuvalytos ir pabarstytos įvažos į autobusų stoteles, nes yra buvę atvejų, kai autobusai užklimpdavo sustumtame sniege ir atsilikdavo nuo grafiko“, – teigė A. Dobranskis.

Daugiabučių namų kiemų valymas yra namo administratorių – namų valdų ar bendrijų – atsakomybė. Sutarta, jog Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius susisieks su visais administratoriais ir jiems primins apie jų pareigas.

„Viešosios tvarkos skyrius kasmet sulaukia gyventojų skambučių apie nevalytus kiemus. Botagą turime, galime skirti baudas, tačiau nesinori, todėl bandome iškart įspėti, kad administratoriai turi išvalyti ir pabarstyti kiemus. Tačiau jei tvarkos trūks, teks skirti baudas“, – tvirtino pašnekovas.

Klaipėdos savivaldybės vadovai pasižadėjo kreiptis ir į šveitimo įstaigas, kurių teritorijos yra praeinamos, kad jos būtų tinkamai prižiūrėtos.

„Nepaisant visų šių priemonių, gyventojai ir patys turi pasisaugoti. Miestas yra didelis, rangovai tikrai nespės tą pačią akimirką būti visose vietose, kad jas nuvalytų, todėl patys klaipėdiečiai turėtų neprarasti savisaugos ir budrumo“, – teigė A. Dobranskis.

Paklaustas, ar gatvių ir šaligatvių valytojai prognozavo, kada jiems gali tekti pradėti realiai dirbti, o ne budėti, A. Dobranskis nusijuokė: „Visi norėtume žinoti, ar Kalėdos bus su sniegu. Tačiau prognozės yra labai nedėkingas reikalas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pakuotes ir antrines žaliavas Šilutės rajone toliau rinks „Ecoservice“

Šilutės rajono savivaldybėje pakuočių ir antrinių žaliavų surinkimu toliau rūpinsis aplinkotvarkos bendrovė „Ecoservice“. Įmonė laimėjo konkursą išrūšiuotoms stiklo, plastiko, popieriaus ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Šluoti gatves vietomis trukdo gyventojų nuolat laikomi automobiliai

Kasdien ankstyvą rytą, nuo 3-4 valandos, į pagrindines uostamiesčio gatves išvažiuoja UAB „Klaipėdos paslaugos“ vakuuminės šlavimo mašinos, iš kelkraščių surenkančios ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This