Naujoji šalies valdžia pasisako prieš giliavandenį uostą Melnragėje

Uostas ir jūra

Denis Kišinevskij
2020-12-10

Komentarų: 3

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad išorinio giliavandenio uosto statybos Melnragėje projektas nėra tikslingas. Tokios pat nuomonės yra ir paskirtasis susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Dėl išorinio uosto mano asmeninė nuomonė yra neigiama. Manęs dar niekas nėra įtikinęs, kad šitas projektas turi kokią nors prasmę. Aš nesu gera aplinkosaugininkė ir negaliu įvertinti tų pokyčių, kurie kiltų pakrantei. Galiu suprasti, kad kada kyla kažkokia rizika žmonių nuosavybei, tai žmonės paprastai visada būna nepatenkinti ir tai yra universali problema, bet manęs labiausiai kol kas neįtikina pati ekonomika. Negaliu įsivaizduoti, kaip, netapdama Kinijos krovinių aptarnavimo tašku, Lietuva gali šitiek padidinti krovą, kad tai turėtų kažkokią ekonominę prasmę“, – Seime atsakydama į klaipėdietės parlamentarės, valstietės Ligitos Girskienės klausimą sakė I. Šimonytė.

„Todėl tikrai nebūčiau niekaip pasiryžusi balsuoti už jokį sprendimą, kuriame šis sprendimas būtų numatytas. Manau, kad uosto plėtra turi kitų alternatyvų“, – pridūrė ji.

Panašaus požiūrio laikosi ir paskirtasis susisiekimo ministras M. Skuodis, išdėstęs jį Seimo Ekonomikos komiteto posėdžio metu.

„Asmeniškai neturiu atsakymo, ar išorinis jūrų uostas mums tikrai reikalingas, nes jo pastatymas turės didelį poveikį Klaipėdos uostui. Kalbant apie jo krovos apimtis ir galimybių ribas, jos toli gražu dar visiškai neišnaudotos. Pastačius išorinį uostą, turėsime suprasti, kas atsitiks su dabartiniu uostu. Ar tikrai didieji laivai norės plaukti į dabartinį uostą?“ – pareiškė jis.

Duodamas interviu „Atvirai Klaipėdai” paskirtasis aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigė, jog išorinis uostas neturi finansinio pagrįstumo ir kad naujajame Lietuvos bendrajame plane turi būti pažymėta ir Būtingė kaip galima vieta tokiam objektui atsirasti.

3 Comments

  1. Pagaliau

    Susitvarkis su grubliausku ir neniškiu ir Klaipėdos Taryba kurie pasirašė ir leido statyti uosta Melnėrageje

    Reply
    • Anonimas

      Tiek metų valstiečiai su Vaitkum stūmė išorinio upsto idėja, o kalti pasirodo tai tos idėjos atsisakancios partijos. Turekit sazines

  2. GintarasR

    Pagaliau išsiblaivom nuo metų metais varyto melagingo piaro ir ekonomio šarlatanizmo. Tik keista, kad iliustracijai panaudotas tas pats melo įrankis, juk turite ir tikro brėžinio vaizdą su tikrais matmenimis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Siekia stiprinti jūrų transporto ryšius su Egiptu

Lietuva ir Egiptas ketina glaudžiau bendradarbiauti, gerindami šalių tiesioginį susisiekimą oru ir plėtodami jūrų transporto ir logistikos jungtis. Tokias galimybes ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This