Simonas Gentvilas: „4000 specialistų iš Baltarusijos pasirinko Lenkiją, o ne Lietuvą”

Politikų tribūna

Seimas antradienį priėmė keturių įstatymų paketą papildymą, kuriuo sudaromos sąlygos Lietuvoje kurtis ir investuoti iš Baltarusijos bėgančioms verslo įmonėms.

„Dėl pavėluotai priimto įstatymo apie 4000 informacinių technologijų specialistų iš Baltarusijos pasirinko Lenkiją, o ne Lietuvą. Kaimynai lenkai pirmieji atvėrė koridorių bei sudarė sąlygas šiems specialistams atvykti, registruoti įmones. Šį įstatymą Liberalų sąjūdis siūlė priimti Seimui dar praeitoje kadencijoje, gaila tuomet palaikymo neužteko. Nuo diktatūros bėgantis Baltarusijos verslas, dabar galės lengviau steigti įmones Lietuvoje ir integruotis į darbo rinką”, – pranešime spaudai cituojamas klaipėdietis liberalas, Simonas Gentvilas.

Įstatyme numatoma leisti įvairių teisinių formų įmonių ir įstaigų kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ir elektroninių pinigų įstaigose.

Teigiama, kad S. Gentvilo inicijuotos įstatymo pataisos sudarys sąlygas užsienio, šiuo atveju, Baltarusijos, kapitalo bendrovėms savo kaupiamąsias sąskaitas atsidaryti ne tik banke, bet ir elektroninių pinigų įstaigose. Tokiu būdu visoms užsienio kapitalo įstaigoms esą bus lengviau įsikurti Lietuvoje bei bus skatinamas finansinių paslaugų konkurencingumas.

4 Comments

  1. R

    Labai gerai, Lietuvoje turime savo specialistų. Tiktai mokėkite normalias algas !

    Reply
  2. siaip

    Gal oligarchams Gentvilo sūnelio tipo geros iniciatyvos įdomios ir jas finansuoja prastūmimui bet ne daugiau, tuo labiau smulkiam verslui ir aplamai lietuviams, na įskyrus tiems lietuviams kurie sudaro ta 1 procentą

    Reply
  3. Oi,oi

    Oi kaip neįdomus šis aplinkos naikintojas, su džiaugsmu ir plojimais perkeltume už rubežiaus.

    Reply
  4. .....

    Fui….koks liberalas rūpestingas baltarusiams …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Siūloma pratęsti draudimą retransliuoti rusiškus ir baltarusiškus TV kanalus

Vyriausybė pritaria siūlymui pratęsti draudimą retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos kanalų programas. Šiuo metu numatyta, kad pastarasis ribojimas galioja iki 2024 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This