Pasiviešino vienas iš potencialių naujo sporto komplekso statytojų

Svarbu, Verslas

Didžiausia Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytoja save vadinančios bendrovės „BaltCap“ fondas „BaltCap Infrastructure Fund“ paskelbė, jog kartu su architektų įmone „2L architects“ dalyvauja uostamiesčio savivaldybės paskelbtame sporto ir laisvalaikio komplekso statybos, valdymo ir naudojimo perdavimo pagal koncesijos sutartį konkurse. Fondas ketvirtadienį numato surengti viešą savo pasiūlymo pristatymą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigia, jog tokio žingsnio tebevykstančio konkurso sąlygos nedraudžia. Kas iš dviejų konkurso dalyvių bus paskelbtas nugalėtoju, turėtų paaiškėti po keleto mėnesių.

„Atvira Klaipėda“ jau nekart rašė, jog pirmą kartą konkursą išrinkti koncesininką, kuris naują objektą ne tik valdytų, bet jį ir suprojektuotų bei pastatytų, paskelbusi savivaldybė sulaukė dviejų pasiūlymų (pirmą kartą konkursas neįvyko, nes norą jame dalyvauti buvo pareiškęs tik vienas dalyvis).

Sąlygose buvo numatyta, jog konkurso laimėtojas turi buvusios II vandenvietės vietoje Paryžiaus komunos gatvėje suprojektuoti, pastatyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą, o Klaipėdos savivaldybė savo ruožtu įsipareigotų 23 metus iš komplekso valdytojo pirkti atitinkamą kiekį paslaugų. Preliminariai numatyta, kad savivaldybė už perkamas paslaugas kasmet galėtų sumokėti po daugiau nei 800 tūkst. eurų. Skaičiuojama, jog konkurso laimėtojas į naujo objektą turėtų investuoti apie 12 mln. eurų.

„BaltCap Infrastructure Fund“ trečiadienį paskelbė, kad siūlo statyti trijų aukštų pastatų kompleksą, kurį sudarytų ledo arenos, transformuojamų sporto aikštelių ir verslo moduliai. Tris atskirus pastatus jungtų erdvus vestibiulis ir vidinis kiemelis su terasa, kurios erdvė būtų skirta bėgimo mėgėjams šiltuoju metų laiku, o žiemą terasoje būtų įrengta čiuožykla.

„Komplekso dalių integralumas atspindi mūsų norą Klaipėdoje pastatyti sporto centrą, jungiantį ne tik sporto bendruomenės bet ir visų miestiečių poreikius. Viešiname siūlomas projektinių pasiūlymų detales konkursui dar nepasibaigus, tikėdamiesi visuomenės nuomonės ir atgalinio ryšio. Po viešos diskusijos dar turėtume laiko atsižvelgti į gautas pastabas ir pasiūlymus. Taip pat tikimės, kad dialogas su bendruomene bei viešumas taps gerąja praktika ir kitų koncesijos konkursų ankstyvosiose stadijose“, – pranešime cituojamas „BaltCap“ partneris Šarūnas Stepukonis.

„2L architects“ vadovaujantis partneris Paulius Latakas tikina, kad kuriama išraiškingos architektūros, atviro miestui ir aukštos energetinės klasės komplekso vizija.

„Atsižvelgiant į smulkaus mastelio gretimų sklypų užstatymą, visas kompleksas skaidomas į tris tūrius, apjungiant juos vestibiuliu su vidiniu kiemu. Tokiu būdu sukuriama erdvė, kurios tikslas ne tik apjungti pagrindines komplekso funkcijas, bet ir įtraukti į sporto veiklą kiekvieną miestietį. Be to, atsižvelgiant į darnaus planavimo principus, labai norėjome išsaugoti sklype esančius vertingus medžius ir praplėsti komplekso žaliąją zoną, kuri, pagal sumanymą, turėtų įsilieti į Klaipėdos žaliąsias erdves. Norėtųsi, kad sporto kompleksas būtų ir miestui, ir mieste“, – cituojamas P. Latakas.

Ledo arenoje projektuojamos dvi Tarptautinės ledo ritulio federacijos IIHF reikalavimus atitinkančios ledo aikštės. Kitų sporto šakų modulyje suprojektuotos aikštelės gali būti pritaikytos krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui ir kitoms sporto šakoms.

„BaltCap“ ir „2L architects“ savo pasiūlymą visiems besidomintiems gruodžio 17 dieną, pristatys „Facebook“ paskyroje.

Pasak E. Simokaičio, koncesijos konkursas tebevyksta, jo dalyviai iki sausio pabaigos turės pateikti galutinius pasiūlymus ir tada bus galutinis vertinimas, po kurio paaiškės, su kuriuo būtų deramasi dėl sutarties sąlygų.

Pašnekovo teigimu, konkurso sąlygos leidžia jo dalyviams viešinti projektus, tartis su visuomene – tai jų pačių apsisprendimo reikalas.

3 Comments

  1. Nuomonė

    Vainoriui užvirė kraujas iš pavydo, kad BaltCap yra labiau atviresnis nei AtviraKlaipėda?

    Reply
    • Vainorius

      Tenka tik apgailestauti, kad sugebėjote susidaryti tokį įspūdį. Mane asmeniškai toks atvirumas džiugina, būtų sveikintina, kad taip pasiviešintų ir antrasis konkurso dalyvis.

    • Prijauciantis

      Martynai, šanuolis! Viešink viską! Ypatingai valdininkų nenorą dirbti! ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai nenori įstaigų ir įmonių atiduoti vien mero valiai

Ne visi Klaipėdos miesto politikai yra linkę tenkinti mero pageidavimą vienasmeniškai valdyti savivaldybės biudžetines ir viešąsias įstaigas bei įmones: trečiadienį ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėda svetinga rusiškoms organizacijoms

Trijų nevyriausybinių organizacijų patalpų panaudos sutartys su Klaipėdos miesto savivaldybe baigėsi: su Antihitlerinės koalicijos šalių Antrojo pasaulinio karo dalyvių Klaipėdos ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Kazino lošėjo ataskaita rinkėjams*

Konkurse, kuris politikas pateiks rinkėjams trumpesnę ataskaitą už savo triūsą žmonių labui, kol kas pirmauja Steponas Venckus, į Klaipėdos miesto ...
2024-02-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This