Ragina Palangos valdžią pagaliau pradėti tvarkyti S. Nėries gatvę

Regionas

Dar 2018 metais Palangos miesto savivaldybei buvo pristatytas S. Nėries gatvės rekonstrukcijos projektas – buvo numatyta, jog bus pakeista gatvės asfalto danga, pakeisti šaligatvių borteliai, tinkamai įrengti pėsčiųjų takai. Tačiau iki pat šiol jokie darbai iš vietos nepajudėjo, o kantrybę praradę gyventojai kreipėsi į savivaldybę. Gyventojai ir aplink įsikūrę verslai skundžiasi, kad dėl prastos gatvės būklės ja važiuojantis transportas skleidžia daug triukšmo, o šaligatviais pavojinga judėti dviračiais, paspirtukais, taip pat ir mamoms su vežimėliais. Be to, S. Nėries gatvė prastai apšviesta, o prie buvusios kavinės „Paparčio žiedas“ nuolat renkasi apsvaigę asmenys, tad gyventojai jaučiasi nesaugiai.

Visi šie argumentai buvo išdėstyti bendrame kreipimesi į Palangos miesto savivaldybę, kurį pasirašė dvidešimties gatvėje esančių namų atstovai – tiek gyventojai, tiek verslai. Kreipimąsi inicijavo šioje gatvėje veikiančios Ilzenbergo vilos valdytojas UAB „Belvilis“.

Į gyventojų užklausą atsiliepusi Palangos miesto savivaldybės administracija administracija žada teikti siūlymą tarybai įtraukti į S. Nėries rekonstrukcijos darbus į 2021-2023 m. strateginį planą. Tačiau UAB „Belvilio“ vadovas Martynas Laukevičius teigia, kad tai tarsi šakėm ant vandens parašyta, nes jokių įsipareigojimų ar terminų nėra.

„Dėkojame, kad savivaldybė gana operatyviai atsiliepė, tačiau kol kas nėra nei jokių konkursų, nei darbų pradžios terminų, tad gatvė ir toliau lieka apleista neapibrėžtam laikui. Tai, ko gero, paskutinė Palangos centre nesutvarkyta gatvė. Kaip šaukštas deguto gali ir visą medaus statinę pagadinti – tokią situaciją dabar turime populiariausio šalies kurorto centre“, – žiniasklaidai išplatintame pranešime cituojas M. Laukevičius.

Savivaldybės atsakyme pat pažymima, kad projektas rekonstrukcijai jau yra parengtas ir leidimai statybai gauti. Tiesa, projektas parengtas finansuojant S. Nėries g. 44 sklypo investuotojams pagal infrastruktūros plėtojimo sutartį. Gatvės rekonstrukcijos darbai planuoti vykdyti kartu su statybos darbais sklype, buvusio baseino „Jūratė“ teritorijoje.

Šį sklypą valdo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė UAB „Vastint Lietuva“, o vietoje buvusio baseino turėjo išdygti pasaulinio tinklo „Marriott“ viešbutis. Projekto vertė būtų siekusi apie 30 mln. eurų. Tačiau šią vasarą viešbučio tinklo atstovai pranešė, kad dėl pasaulinės pandemijos „Marriott“ statybos Palangoje atidedamos neribotam laikui.

„Dabar nėra pats geriausias laikas investuoti į turizmo ar sveikatingumo paslaugas, tad natūralu, kad viešbučio statybą investuotojai atideda. Tačiau pati gatvė nėra skirta tik tam viešbučiui, bet ir gyventojams, ir kitiems verslams, tad būtų tikslinga šiuos projektus atsieti. Netikime, kad per artimiausius keletą metų buvęs baseinas viena ar kita forma atgimtų“, – teigė „Belvilio“ vadovas M. Laukevičius.

Anot jo, net jei statybos darbai buvusio baseino teritorijoje ir bus pradėti anksčiau, tarnybinis transportas, sunkvežimiai statybų metu vis vien judės aplinkinėmis, jau sutvarkytomis Naglio al., Jūratės al., Birutės gatvėmis, todėl nėra prasmės laukti darbų pradžios baseino teritorijoje, kad būtų galima pradėti S. Nėries gatvės rekonstrukciją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This