Antroji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 4-oji

Klaipėdos senamiestyje stovintį daugiau nei 100 metų senumo pastatą numatoma išardyti, jo vietoje pastatyti naują ir didesnį – jame bus gydomi priklausomybių turintys žmonės, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje COVID-19 liga diagnozuota 1361 asmeniui, tiesa, ėminių buvo ištirta vos 4950. Klaipėdoje susirgo 88 žmonės. NVSC pranešė vis dar tikslinantis mirčių statistiką, o per parą užfiksuotos 25-ios mirtys. Tuo metu policijos pareigūnai ir sveikatos specialistai įspėja nesusigundyti viešoje erdvėje pasirodžiusiais skelbimais, siūlančiais įsigyti vakcinos nuo COVID-19. 

*** 

Naujus kalendorinius metus Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalas praneša pasitikęs perkopęs 200 SGD krovos operacijų, skaičiuojant nuo SGD terminalo veiklos pradžios, o tarptautinių kompanijų kapitonai Klaipėdos uostą vertina palankiai.

***

„Ir laikinųjų pastatų įrengimas, ir vaikų iškeldinimas vėluoja, nes buvo problemų dėl modulinių pastatų prijungimo prie tinklų. Matyt, toms problemoms didžiausią įtaką turėjo kovidinė situacija. Dabar problemos jau baigiamos išspręsti, todėl planuojame, kad sausį moduliniai pastatai bus visiškai įrengti ir galės funkcionuoti. Tuomet į juos iškelsime „Svirpliuko“ auklėtinius“, – situaciją dėl modulinių darželių „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Sausio 5-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog netoli Naujosios perkėlos Klaipėdoje ketinama pastatyti naują restoraną.

***

Per praėjusią parą šalyje nustatyti 1510 nauji susirgimo COVID-19 atvejai. Klaipėdoje tokių buvo 112. Per parą atlikti 10 138 tyrimai, neištirti 1844 ėminiai. Mirė 27 žmonės, tačiau dar 19 mirusiųjų pridedama iš ankstesnių neapskaitytų atvejų, tad bendras mirusiųjų skaičius šalyje jau siekia 1996. Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad 3 mėnesius kas savaitę Lietuvą pasieks kiek daugiau nei 20 tūkst. vakcinų.

***

„Mirtys mane labai liūdina, jų užregistruota beveik 300 daugiau nei ankstesniais metais. Tačiau nesakyčiau, kad jų skaičius labai didelis, nes nuo 2006 metų kasmet mirčių registruojame po daugiau nei 2000. Mane labiausiai liūdina tai, kad praėjusiais metais mirčių buvo net 548 daugiau nei įregistruotų gimimų”, –  oficialiąją praėjusių metų statistiką komentavo Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

***

„Vakarų laivų gamyklos” įmonių grupė skelbia, kad jos dokų rikiuotę papildė ir savo darbą pradėjo antrasis „Panamax“ laivams remontuoti skirtas plaukiojantis dokas, o Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigta tvarkyti Ąžuolyno giraitė.

***

Paaiškėjo, kad šiemet miesto biudžete Europos jaunimo sostinės programai bus skirta 850 tūkst. eurų.

Sausio 6-oji

Kas supykdė antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje dalyvavusį jos narį, Klaipėdos universiteto rektorių Artūrą Razbadauską, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Per praėjusią parą šalyje naujų susirgimų COVID-19 liga, ištyrus 15 330 ėminių, nustatyta 2717 žmonių. Klaipėdoje susirgo 153 žmonės. Mirė 27 žmonės, tačiau dar 13 mirusiųjų pridedama iš ankstesnių neapskaitytų atvejų, tad bendras mirusiųjų skaičius šalyje jau siekia 2036.

***

Policijos pareigūnai nustatė, jog ne visi žvejai laikosi karantino reikalavimų. Tuo metu prokuratūra pranešė apie baigtą dviejų verslininkų sukčiavimo bylą.

***

„Šį mėnesį planuojame su Turto banku pasirašyti perdavimo aktus ir 12 ar 15 metų trukusi kova bus baigta. Miesto rotušę Klaipėdos savivaldybė siekė perimti nuo tada, kai buvo panaikintos apskričių administracijos. Tai istorinis pastatas, istorinė miesto rotušę, todėl ir siekėme, kad ji priklausytų savivaldybei. Dabar jau miestas galės rūpintis savo reprezentaciniu pastatu, nes Turto bankas rodė mažai noro juo rūpintis. Ir tai suprantama, nes jis valdo daug pastatų visoje Lietuvoje“, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

***

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys „Atvirai Klaipėdai” tvirtino iš pareigų atsistatydinęs ne dėl įstaigoje atlikto savivaldybės kontrolierių audito, nustačiusio keletą pažeidimų, o Jūrų muziejaus direktorė ketvirtadienį patvirtino, jog jis įsidarbino muziejuje.

***

Nors turgaus aikštės ir jos prieigų sutvarkymo projektas artėja pabaigos ir statybų leidimo link, patys rekonstrukcijos darbai planuojami tik po dvejų metų, teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė antrą kartą paskelbė konkursą Skulptūrų parko (senųjų miesto kapinių) sutvarkymo darbams su darbo projekto parengimu pirkti bei pranešė saugomų kultūros paveldo objektų tvarkymui šiais metais numačiusi skirti daugiau lėšų.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija uostamiesčio savivaldybės valdomą „Klaipėdos energiją“ apdovanojo „Už mūsų Klaipėdą“ – kaip įmonę, daugiausiai dėmesio skyrusią visuomeninėms ir socialinėms iniciatyvoms.

Sausio 7-oji

Kas pasikeitė, praėjus metams po „Grigeo Klaipėda” skandalo, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policija pranešė apie įvykį, kuriame trečiadienį buvo priverstas sudalyvauti „Atviros Klaipėdos” žurnalistas Martynas Vainorius ir jo šeima.

***

Per trečiadienį šalyje, Statistikos departamento duomenimis, diagnozuotas 2331 naujas susirgimas COVID-19 liga. Klaipėdoje susirgo 158 žmonės. Mirė 30 žmonių, tarp kurių – vienas labai jaunas žmogus, priklausęs 20-29 metų amžiaus grupei, ir dar vienas 30-39 m. amžiaus žmogus. Bendras mirusiųjų skaičius šalyje pasiekė 2046.

 ***

„Buvo fantastiniai metai, kažkoks kosmosas. Žiūrint į tai, jog aplinka įsitempusi, daug iššūkių ekonomikai, transportui, kitoms rūšims, labai džiugu, jog Klaipėdos uosto rodikliai išliko labai geri ir pasiektas rekordas“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje džiaugėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

 ***

Ketvirtadienį Vasaros estrados architektūrinio konkurso rezultatus aptarusi Klaipėdos savivaldybėje sudaryta darbo grupė nusprendė neįgyvendinti klaipėdiečių bendrovės laimėto projekto, tačiau neatmetė galimybės jų idėjas panaudoti, tvarkant estrados aplinką. Tuo metu Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pristatė pokyčius kapinių priežiūros srityje.

***

„Niūresnis skaitytojas gali paklausti: ar tikrai mums būtina išlaikyti 600 tarnautojų, kurie tikrina restoranų virtuves? Juk daugiau mažiau tą užduotį atlikdavo ir fizinis asmuo Andrius Užkalnis, neprašydamas biudžeto lėšų”,- nuomonių rubrikoje sarkastiškai rašo Linas Poška.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė, kad ketvirtadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bendrovės „Orlen Lietuva” Būtingės terminale į Baltijos jūrą išsiliejusios naftos.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinėje krepšinio lygoje be trijų starto penketo žaidėjų namuose rezultatu 59:76 ketvirtadienio vakarą nusileido Kauno „Žalgiris-2“ komandai.

Sausio 8-oji

Klaipėdiečio verslininko Rimanto Cibausko advokatui nepavyko pasiekti nei kad būtų sustabdytas dar vienas dėl jo kliento nelegalios ir valstybinę žemę užtvėrusios tvoros prasidėjęs teismo procesas, nei kad jis būtų uždaras, informuoja „Atvira Klaipėda”. Taip pat rašoma, jog negyvos bendrabučio kambaryje rastos 2,5 mėn. mergytės mama už nužudymą dėl neatsargumo atsipirko lygtine laisvės atėmimo bausme.

***

Ketvirtadienį Lietuvoje, Statistikos departamento duomenimis, diagnozuoti 1993 nauji susirgimai COVID-19 liga, ištirti 12 754 mėginiai. Klaipėdoje per ketvirtadienį susirgo 113 žmonių.

***

„Juk neįsivaizduojama, kad turgus būtų be žuvies uodegos. Žmonės manęs jau seniai klausinėjo, kada turguje vėl bus galima įsigyti žuvų. Seniai šito laukta, tad džiaugiamės, kad galime pasakyti, jog prekyba žuvimis jau prasidėjo“, – „Atvirai Klaipėdai“ kalbėjo laikinasis bendrovės „Senasis turgus“ vadovas Viačeslavas Karmanovas.

 ***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi, kodėl artimiesiems nepavyksta gauti informacijos apie Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje nuo COVID-19 gydomų ligonių būklę bei domėjosi konfliktu, kilusiu tarp nakvynės namų gyventojo ir darbuotojų.

***

Prokuratūra pranešė teismui perdavusi šnipinėjimo bylą, o Klaipėdos apygardos teismas skelbia kreipęsis į Konstitucinį teismą dėl jam abejonių sukėlusios antstolės išieškotos sumos dydžio.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino 25-erių metų kūrybinę sukaktį atšventusį teatro solistą Artūrą Kozlovskį.  

***

Triuškinamą pergalę „Huawei Moterų lygoje“ penktadienio vakarą pasiekė Klaipėdos „Neptūnas“, namuose 82:51 nugalėjęs Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ klubą. Tuo metu nė vienos pergalės iki šiol neiškovojusios LCC tarptautinio universiteto krepšininkės vakarą namie į savo sąskaitą įsirašė devintąjį pralaimėjimą, rezultatu 41:74 pralaimėjusios Kauno „Aistėms-LSMU“.

Sausio 9-oji

Pirmojoje šių metų „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopo” ciklo dalyje pasakojama apie Oto Biotcherį, ūkininką ir Klaipėdos krašto direktorijos pirmininką, „uždirbusį” labai svarbią tarptautinę bylą.

***

Penktadienį Klaipėdos ligoninėje mirė 33 metų vyras, kuris buvo sumuštas dar Kūčių vakarą.

***

Per penktadienį patvirtintų naujų koronaviruso atvejų skaičius konkretiems žmonėms siekia 1641, ištyrus 12 195 ėminių. Klaipėdoje susirgo 126 žmonės, šalyje mirė 52, iš jų 38 – per praėjusią parą, 14 – anksčiau.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinėje krepšinio lygoje šeštadienį namuose po atkaklios kovos rezultatu 70:75 nusileido „Sūduvos-Mantingos“ ekipai ir patyrė septintąjį pralaimėjimą iš eilės.

Sausio 10-oji

Per šeštadienį šalyje, ištyrus 8162 ėminius, nustatyti 1490 nauji Covid-19 atvejai, tuo metu Klaipėdoje naujų susirgimų skaičius išaugo iki 133, o tai yra 29,1 proc. daugiau nei prieš savaitę. Mirė 26 žmonės, iš jų dvi mirtys – iš anksčiau.

***

Antrą kartą šiais metais bandyta apgauti Klaipėdos „Regitros” darbuotojus, šį kartą bandant su suklastotais dokumentais užregistruoti automobilį.

***

Savaitgalį nuo COVID-19 ligos mirė ilgametis Klaipėdos psichiatrijos ligoninės vadovas Algirdas Narinkevičius, pastaruosius 12 metų vadovavęs Respublikinės Klaipėdos ligoninės Psichiatrijos filialui.

***

Prieš tris dienas lengvą pergalę Lietuvos krepšinio lygoje prieš „Šiaulius“ iškovojęs Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienio vakarą namuose buvo priverstas pripažinti Antano Sireikos auklėtinių pranašumą. Atkakliame mūšyje „Švyturio“ arenoje uostamiesčio krepšininkai krito 88:94 (24:23, 19:22, 23:26, 22:23).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This