Gatvių remontas Klaipėdoje: šių metų planai

Miestas, Svarbu

Beveik pusė visų Klaipėdos gatvių remontui ir priežiūrai skirtų lėšų šiemet atiteks Baltijos prospekto estakados statybai.

Šiemet Baltijos pr. ir Šilutės plento žiedo rekonstrukcijai numatyta apie 12 mln. eurų. Didžioji jų dalis bus skirta iš valstybės biudžeto. Bendra šio projekto vertė siekia apie 30 mln. eurų, pernai padaryta darbų už maždaug 2 mln. eurų.

Daugiausia pinigų šiemet pareikalaus Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šiemet planuojame panaudoti visus skirtus pinigus. Šiais metais turi būti baigti visi požeminiai darbai ir prasidėti estakados statybos. Turėtų pasirodyti kojos, ant kurių dėsis pati estakada. Tikiuosi, kad viskas vyks sėkmingai ir tas ilgai diskutuotas objektas bus realizuotas“, – vylėsi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcija visiškai baigta turi būti 2023 metais.

Šiemet pavasarį planuojama baigti laikinos Lypkių pervažos įrengimą. Laikinas kelias turėtų pagerinti susisiekimą, kai bus uždarytas eismas rekonstruojama Baltijos pr. ir Šilutės pl. žiedine sankryža.

Anot G. Neniškio, šis laikinas kelias turėtų tarnauti penkerius metus. „Gal per tą laiką atsiras poslinkių ir su kitomis Baltijos prospekto sankryžomis“, – svarstė G. Neniškis.

Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane iki 2023 metų numatyta, kad 2022-2023 metais bus nutiestas Statybininkų pr. tęsinys nuo Šilutės pl. per Klaipėdos LEZ teritoriją iki Šilutės kelio. Plane numatyta, jog Statybininkų pr. tęsiniui 2022 metais bus skirta 10, o 2023 metais – 12 mln. eurų.

G. Neniškis pripažino, jog veikiausiai įsivėlė klaida. „Pasitikslinsime, kas čia įrašyta. Diskusija dėl tęsinio vyksta, bet realybė tokia, kad šansų nėra. Nors smagu, kad Lietuvos bendrajame plane šita jungtis atsirado. Tai tikimės, kad jis pajudės į priekį, nes visą laiką tai buvo laikoma kaip miesto jungtis, todėl nesisekė gauti valstybinio finansavimo“, – aiškino G. Neniškis.

Šiemet taip pat planuojama baigti Pajūrio gatvės rekonstrukciją, Tilžės gatvės remontą nuo geležinkelio pervažos iki Šilutės plento.

Šiais metais gatvių remonto darbai užvirs senamiestyje. Numatoma pradėti Teatro, Sukilėlių, Žvejų, Daržų, Aukštosios, Didžiosios Vandens ir Vežėjų g. rekonstrukcijos darbus. Esminis laukiamas pokytis – lauko rieduliai bus pakeisti tašytais akmenimis, todėl gatvės taps patogesnės. Visus darbus planuojama baigti 2023 metais, o bendra planuojama jų vertė siekia apie 3,5 mln. eurų.

Nors šiemet įjungtas taupymo režimas, ištisinio asfaltbetonio dangai gatvėms lėšų planuojama tiek pat, kiek pernai – 600 tūkst. eurų. Numatyta, jog ištisinio asfaltbetonio nauja danga bus klojama labiausiai pažeistose Mogiliovo gyvenamojo rajono gatvių vietose, o taip pat – Herkaus Manto gatvėje bei Vingio gatvėje nuo Smiltelės g. iki Šilutės pl.

Šiemet bus tęsiami Tauralaukio gyvenvietės gatvių remonto darbai. Numatoma pabaigti remontuoti Klaipėdos ir Virkučių g., o pradėti Slengių, Lietaus, Vaivorykštės, Griaustinio, Arimų, Vėjo (II dalis), Žvaigždžių gatvių remonto darbus. Juos numatoma baigti 2023 metais, o planuojama išleisti apie 4,5 mln. eurų.

Šiemet Klaipėdos gatvių remontui ir priežiūrai numatoma apie 26 mln. eurų, o pernai ši suma siekė maždaug 24,5 mln. eurų.

10 Comments

  1. Antanas

    Bus įrengtas kelias Statybininkų gatvės tęsinys per LEZ 5 metams,kodėl po to žmonės negalės naudotis keliu.Isleisti didžiuliai pinigai aplinkkelio kad po to sunaikinti.Ponas Neniški reikėtų galvoti ir pietinio aplinkkelio galimybę Uostas turėtų padėti.

    Reply
  2. Gyventojas

    Baisi Vėjo gatvė, galima tik su tanku pravažiuoti. Brangieji, valdininkai, kada baigsit kankinti šios gatvės gyventojus?! Žadate sutvarkyti tik po dviejų metų ir taip jau dešimt metų žadate meluodami!

    Reply
  3. Statybos parodija

    O kada jaku žiedas bus sutvarkytas state state nedastate vilniečiai nusitiesė nuvažiaviną į palangą kitas atšakas užklijavo ir paliko

    Reply
  4. asas

    kada bus baigta tvarkyti Joniskes gatve prie Klaipedos baldu?

    Reply
  5. Emilija

    Bet tai kada jau nusimato Švyturio gatvės, sportininkų gatvės, bei aplinka prie clasko sienos teritorijos? Švyturio gatvė tik pakopos ir tiek, jau nuo Tarase ičiaus laikų, nieko naujo.Kur pats blogiausias žmonėm rajonas, taip ir paliktas likimo valiai. Pernai buvo suveżę gausybę gražių plytelių antSportininkų šaligatvių .Bet pagilėjo jos kokį pusmetį ir dingo, tai kur jas tada išvežėt, net nepradėjęs keisti į senas. Išgaravo, džiaugėsi žmonės kad pagaliau bus patogiau vaikščioti, bet deja.

    Reply
  6. Oho

    neblogai „pusė visų Klaipėdos gatvių remontui ir priežiūrai skirtų lėšų šiemet atiteks Baltijos prospekto estakados statybai” – tegyvuoja centrinis krovinių terminalas ir pirmaujantis Achemos uostas su fantastinėmis darbo vietomis ir kuriame investicijos anot Vaitkaus atsiperka per pora metų. Pasiimkite ir tą kitą pusę sekančiai sankryžai, kam mums ta gatvių priežiūra.

    Reply
    • baisu

      Klaipėda- kioskas prie uosto, kurio priežiūra Vilniui visai nerūpi. Tik duokit pinigų….

  7. Anonimas

    Ponai valdininkai nuo 2015 rašinėjo atsakymus dėl Paupių Spindulio gatvės elektrifikavimo ir jos remonto. Gatvės apšvietimo nėra jau 30 TRISDEŠIMT METŲŲŲŲŲŲŲ pati gatvė purvynas , buvo žadama pradėti remontuoti 2016-2017, po to 2018-2019 it t.t. dabar jau visiškai nebeaišku , nors Šienpjovių gatvė sutvarkė kapitaliai, ten tikriausiai gyvenama valdžios žmonių arba jų gyminaičių.

    Reply
  8. Faktas

    Žada ir Baltijos pr. Ir Statybininkų pr. Bet darbas neverda , nes antras mėnuo nesimato niekur nei vieno dirbančio

    Reply
    • klp

      Gal dėl to, nes žiema?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This