Koronavirusas: nesikeičia nei sergamumo, nei mirčių tendencijos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį Lietuvoje ištyrus 9540 mėginių nustatyta 1122 naujų susirgimo koronavirusu atvejų (ketvirtadienį jų buvo 1149, ištirti 9842 mėginiai).

Klaipėdoje per parą šia liga susirgo 76 žmonės (ketvirtadienį tokią diagnozę išgirdo 62, trečiadienį – 83 klaipėdiečiai).

Tiek visoje Lietuvoje, tiek uostamiestyje tęsiasi naujų ligos atvejų mažėjimo tendencija – lyginant praėjusiu penktadieniu jų Klaipėdoje sumažėjo 35 proc. Šalyje naujų atvejų – 31,6 proc. mažiau.

Tačiau mirčių nuo COVID-19 skaičius šalyje ir toliau nemažėja – per parą mirė 28 žmonės, o bendras mirčių skaičius yra 38, nes pridėta dar 10 ankstesnių mirties atvejų. Iš viso šalyje mirusiais nuo SARS- CoV-2 ligos jau laikomi 2414 žmonių. Ši liga nusinešė 80 klaipėdiečių gyvybių.

Pasveikusių asmenų skaičius šiuo metu šalyje yra jau 104 047, vis dar serga 59 048 šalies gyventojai.

Klaipėdoje per parą pasveiko 185 žmonės ir tokių jau yra 5476, dar serga 4600 žmonių.

14 dienų naujų ligos atvejų rodiklis 100 000 žmonių uostamiestyje šiuo metu siekia 939,5 atvejo ir vis dar yra gerokai didesnis nei atitinkamas Lietuvos rodiklis – 762,1.

Tarp Klaipėdos apskrities ligos židinių Nacionalinis visuomenės sveikatos centras mini Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, šios ligoninės Psichiatrijos departamentą Švėkšnoje ir Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Čia užfiksuota po du naujus susirgimus koronavirusu.

Per penktadienį nuo SARS-CoV-2 paskiepyti 5896 asmenys ir iš viso tokių šalyje jau yra 45 475.

3 Comments

  1. Stefanija

    Kodėl nėra taikomi vaistaideksametazonas tocilizinmabas kodėl niekas netaiko nuo artrito vaistų kodėl nori mirčių

    Reply
  2. Anonimas

    TAIP SAKYKIT REIKIA BABKIU

    Reply
  3. Jūra

    Tai juk rašoma kaskart ,kad kai kurie mirties atvejai ne šiandienos, o yra anksčiau mirę žmonės. Vadinasi arba mirties priežastis nustatyta po mirties arba „išdalinami” tas 1000 higienos centro neįtrauktų į statistiką mirčių nuo covido. Jei jau rašote, tai pasistenkite kuo tiksliau parašyti. Ar taip sunku?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This