3-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 11-oji

Kokias gatves Klaipėdoje numatyta remontuoti šiais metais ir kurioms bus skirta daugiausia lėšų, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Sekmadienį ištyrus tik 4269 ėminius nustatyti 775 nauji susirgimai COVID- 19 liga, Klaipėdoje – 50. Mirė 32 žmonės, bet bendras mirusiųjų skaičius yra 35, nes trys mirtys registruotos anksčiau.

***

„Garsi sostinės odontologijos klinika skiepija Vilniaus universiteto dėstytojus, kurie esą tą kliniką konsultuos artimoje ateityje. Šilalėje medikams skirta vakcina paskiepytas ne tik vietinės greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas, bet ir Vilniuje gyvenantys jo šeimos nariai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Klaipėdos vanduo“ informuoja, kad nuo šių metų įmonėms yra perskaičiuojamas mokestis už padidėjusią ir specifinę taršą: taršiausioms įmonėms už nuotekų valymą teks mokėti daugiau. 

***

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teisme įvyko parengiamasis posėdis civilinėje byloje, kurią inicijavo bendrovė „Klaipėdos dienraštis”, ginčijanti Darbo ginčų komisijos įpareigojimą buvusiam žurnalistui Č. Kavarzai sumokėti už darbą sekmadieniais, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos universiteto atstovai pirmadienį uostamiesčio savivaldybės specialistams pateikė ataskaitą, kaip sekėsi įgyvendinti projektą „Danės senvagės pritaikymas rekreacijai“.

***

Pirmadienio vakare vykusiame priklausomybių ligoninės projektinių pasiūlymų viešame svarstyme gyventoji audringai reiškė savo nepasitenkinimą ir siūlė tokią ligoninę statyti miesto pakraštyje, o ne centre.

Sausio 12-oji

Per pirmadienį šalyje ištyrus 7601 ėminį nustatyti 902 naujo susirgimo koronavirusu atvejai, iš jų Klaipėdoje – 92. Per parą mirė 27 žmonės, bet bendras mirusiųjų skaičius yra 40, nes 13 mirčių registruota anksčiau.

***

Klaipėdos universiteto mokslininkai antradienį žiniasklaidai pristatė atliktą tyrimą, kaip pirmasis karantinas paveikė verslą.

***

Pagal Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos duomenis, tarp penkių didžiųjų miestų sausį už šilumą daugiausiai mokės klaipėdiečiai.

***

Klaipėdos dramos teatras pristato pokalbį su aktore Kamile Andriuškaite, dirbančia su vaikais latvių režisieriaus Elmaro Senkovo kuriamame spektaklyje „Varovai“.

***

Nors Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai ir atmetė skundą dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano rengimo procedūrų, architektas Edmundas Benetis „Atvirą Klaipėdą” tikino nepasiduosiantis ir skųsiantis tokį sprendimą.

***

„Grigeo Klaipėda“ pranešė, kad oficialiai kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, Aplinkos ministeriją, Aplinkos apsaugos departamentą ir Aplinkos apsaugos agentūrą, prašydama organizuoti ekspertų diskusiją, siekiant nustatyti aplinkai padarytos žalos dydį, kai į „Klaipėdos vandens“ kolektorių buvo leidžiamos nepilnai valytos nuotekos.

***

Antradienį posėdžiavusi Jūrinė kultūros koordinacinė taryba pateikė pasiūlymus Dangės upės atgaivinimui, tačiau jos nariai sutarė, kad pasiūlymai dar yra tobulintini. Taip pat buvo aptarti ir kandidatai, pretenduojantys gauti jūrinės kultūros apdovanojimą „Albatrosą“.

Sausio 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas dalinasi liudininkų prisiminimais apie tai, kas ir kaip vyko prieš 30 metų, sausio 13-ąją, Klaipėdoje ir Vilniuje.

***

Statistikos departamento duomenimis, per antradienį šalyje nustatyti 1694 nauji susirgimo COVID-19 atvejai, iš jų 104 – Klaipėdoje. Tuo metu uostamiestyje nuo COVID-19 ligos mirė dar vienas gydytojas.

***

Trims Klaipėdoje nugaišusioms gulbėms nustatytas pavojingasis paukščių gripas, todėl Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija trečiadienį mieste paskelbė ekstremalų įvykį ir įvedė ribojimus. Be to, Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime diskutuota, kur įrengti vieną ar kelias viešas jaunimo erdves, skirtas Europos jaunimo sostinės renginiams.

***

Baltijos pr. šalia arenos prancūzų prekybos tinklo „Decathlon“ parduotuvę bei verslo kotedžus planuojantys statyti investuotojai trečiadienį savo planus pristatė Klaipėdos savivaldybės vadovams bei vyriausiajai miesto architektei.

***

Minint Laisvės gynėjų dieną, Sausio 13-ąją, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla tradiciškai prisidėjo prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“.

Sausio 14-oji

Dėl ko susiginčijo bendrovių „Fortum Klaipėda” ir „Klaipėdos energijos” vadovai, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog ketvirtadienį sprendimą trauktis iš pareigų atšaukė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas bei į rajono administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas sugrįžo buvusi parlamentarė, konservatorė Rasa Petrauskienė.

***

Trečiadienį Lietuvoje ištyrus 10 182 mėginius nustatyta, kad koronavirusine infekcija susirgo 1371 žmogus, iš jų Klaipėdoje – 83. Per parą mirė 29 žmonės, bet pridėjus anksčiau fiksuotas mirtis, bendras mirusiųjų skaičius siekia 32.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, kodėl šiais metais Uosto direkcija skirs mažiau pinigų miesto gatvėms tvarkyti.

***

„Imigracija tikrai nėra kažkokia panacėja tvaresnei demografinei raidai, tai labiau skylių užkamšymas einamuoju momentu, artimiausioje perspektyvoje, tai savotiškas gelbėjimosi ratas kai kuriems ekonominiams sektoriams”, – komentuodamas Statistikos departamento pateiktus praėjusių metų demografinius šalies rodiklius kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto Demografinių tyrimų centro darbuotojas, prof., dr. Domantas Jasilionis.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninė praneša, kaip jų Akušerijos ir ginekologijos departamente aptarnaujamos koronavirusine infekcija užsikrėtusios gimdyvės.

***

„Pristabdęs pokerio lošėjo karjerą su Darbo partijos chebra į Seimą išrinktas personažas vos per keletą metų spėjo pabūti tuo metu Lietuvos krepšinio lygoje žaidusio krepšinio klubo „Sakalai“ vadovu, Lietuvos krepšinio federacijos funkcionieriumi, Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) lyderiu, kito Vilniaus krepšinio klubo – „Rytas“ prezidentu. Ir iš visur neįtikėtinai greitai pasitraukė”, – apie Antano Guogos ne tik politinius viražus nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje po dramatiškos kovos rezultatu 80:82 ketvirtadienio vakarą turėjo pripažinti „Šilutės“ komandos pranašumą. Tuo metu Klaipėdos „Neptūnas“ irgi išvykoje rezultatu 77:73 nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

***

Klaipėdos savivaldybė paskelbė jai priklausančios Trilapio gatvėje esančios viešosios pirties vadovo atranką.

Spalio 15-oji

Kodėl bendrovė „Nidos turtas“, dar 2013 metais laimėjusi Turto banko paskelbtą aukcioną ir įsigijusi miesto centre apleistus pastatus, yra priversta varstyti teismų duris, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį Lietuvoje ištyrus 9842 mėginius nustatyti 1149 nauji susirgimo koronavirusine infekcija atvejai, iš jų 63 – Klaipėdoje. Mirė dar 30 žmonių, bendras mirusiųjų skaičiaus šiuo metu jau siekia 2376.

***

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla penktadienį, Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos dieną, iškilmingai kėlė Lietuvos valstybės bei Mažosios Lietuvos vėliavas bei sukilimo dalyvius pagerbė prie jiems skirto paminklo Skulptūrų parke.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninė pranešė sėkmingai baigusi pirmąjį koronaviruso vakcinacijos etapą ir pasirengusi pradėti antrąjį.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog vis daugiau gyventojų ir įstaigų kyla į kovą prieš tai, kad Klaipėdos senamiestyje, Bangų g. būtų statoma Respublikinio priklausomybių ligų centro Klaipėdos ligoninė.

***

Penktadienio vakare Klaipėdoje pagerbti geriausi praėjusių metų uostamiesčio sportininkai, sporto kolektyviai bei treneriai. Tuo metu išvykoje iki šiol nė vienos pergalės nelaimėjusias LCC krepšininkes rezultatu 79:47 sutriuškino Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ komanda.

Sausio 16-oji

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” tęsia pasakojimą apie ūkininką Oto Biotcherį (Otto Böttcher), kuris itin subtilaus politinio spektaklio dėka prieš 89 metus tapo Klaipėdos krašto direktorijos pirmininku ir sugebėjo įsivelti į tarptautinį skandalą.

***

Statistikos departamento duomenimis, penktadienį Lietuvoje ištyrus 9540 mėginių nustatyta 1122 nauji susirgimo koronavirusu atvejai. Klaipėdoje per parą šia liga susirgo 76 žmonės. Per parą mirė 28 žmonės, o bendras mirčių skaičius yra 38, nes pridėta dar 10 ankstesnių mirties atvejų. Iš viso šalyje mirusiais nuo SARS- CoV-2 ligos jau laikomi 2414 žmonių. 

***

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai po ilgos pertraukos Lietuvos rankinio čempionato rungtynėse išvykoje sutriuškino Panevėžio „Grifo“ rankininkus rezultatu 50:23.  Tuo metu „Neptūnas-Akvaservis“ Nacionalinėje krepšinio lygos rungtynėse namuose rezultatu 56:68 nusileido Joniškio „Delikateso“ ekipai.

Sausio 17-oji

Denis Kišinveskij kalbina klaipėdietį jūrų kapitoną Denis Legenzov.

***

Pranešta, kad šeštadienį Lietuvoje nustatyti 836 nauji susirgimo koronavirusine infekcija atvejai, tačiau ir mėginių ištirta tik 5428. Klaipėdoje susirgo 71 žmogus. Mirė 26 žmonės, o bendras mirčių skaičius yra 31, nes pridėta dar penki ankstesni mirties atvejai. Iš viso šalyje mirusiais nuo SARS- CoV-2 ligos jau laikomi 2445 žmonės. 

***

Sekmadienio vakarą antrosiose Klaipėdos „Neptūnas“ namie Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynėse nusileido „Šiauliams” rezultatu 77:88 (17:21, 28:22, 14:21, 18:24), tačiau to užteko, kad klaipėdiečiai patektų į pusfinalį. Pirmų ketvirtfinalio rungtynių metu „Neptūnas“ svečiuose šiauliečius buvo įveikęs rezultatu 91:76.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This