COVID-19: mirtys vis dar skaičiuojamos dešimtimis

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamentas praneša, kad šeštadienį Lietuvoje nustatyti 836 naujo susirgimo koronavirusine infekcija atvejai (ištirti 5428 mėginiai). Penktadienį ištyrus 9540 mėginių buvo nustatyti 1122 koronaviruso atvejai.

Klaipėdoje šeštadienį tokią diagnozę išgirdo 71 žmogus (penktadienį COVID-19 susirgo 76 klaipėdiečiai, ketvirtadienį – 62, trečiadienį – 83).

Tiek visoje Lietuvoje, tiek uostamiestyje ir toliau tęsiasi naujų ligos atvejų mažėjimo tendencija – lyginant praėjusiu šeštadieniu jų Klaipėdoje sumažėjo 44,5 proc., šalyje – 43,9 proc.

Tačiau mirčių nuo COVID-19 skaičius šalyje ir toliau skaičiuojamas dešimtimis – per parą nuo šios infekcijos mirė 26 žmonės, o bendras mirčių skaičius yra 31, nes pridėta dar penki ankstesni mirties atvejai. Iš viso šalyje mirusiais nuo SARS- CoV-2 ligos jau laikomi 2445 žmonės. Ši liga nusinešė 82 klaipėdiečių gyvybes – per parą užgeso du uostamiesčio gyventojai.

Pasveikusių asmenų skaičius šiuo metu šalyje yra jau 104 188, vis dar serga 59 683 šalies gyventojai.

Klaipėdoje per parą pasveiko šeši žmonės ir tokių jau yra 5482, dar serga 4 649 klaipėdiečiai.

14 dienų naujų ligos atvejų rodiklis 100 000 žmonių uostamiestyje per parą nukrito nuo 939,5 iki 910,7 atvejo, tačiau vis dar yra gerokai didesnis nei atitinkamas Lietuvos rodiklis, per parą sumažėjęs nuo 762,1 iki 747,8.

Per šeštadienį nuo SARS-CoV-2 paskiepytas 1041 asmuo ir iš viso tokių šalyje jau yra 46 923.

6 Comments

  1. Ieva

    Tegul visur laikosi sanitarines higienos liga tiek greitai neplis poliknoje tegul rankenas dizinfekuoja grindis parduotuves taip turetu laikytis sanitarines higienos sutuo reikes susitaikyti liga taip greit nedinks kur daugiausiai uzsikritimu ligonienese globos namuose kur tokiose neturetu buti tai rodo kad blogai laikuosi sanitariniu reikalavimu

    Reply
  2. artiomas

    Netinkintiems, kad yra virusas reikia filmo ”Užkratas” – aiškus pasiūlymas. Ką siūlysite tiems, kurie aiškina, kad yra priimtos netinkamos priemonės suvaldyti epidemiją. Vienas pavyzdys – Švedija. Kitas, kad žmonės per didelius vargus patenka su sunkiais lėtiniais susirgimais į ligoninę, negauna reikiamo gydymo ir miršta. Diabilas Seimo narys Žemaitaitis per televiziją diabilams aiškina, kad jo artimas giminaitis sirgo, kvietėsi net keletą kartų medicininę pagalbą, kai galų gale paėmė į ligoninę, tai numirė nuo Covid -19. Žemaitaiti, jei kvietė greitąją, tai ne sloga, tai sunkus susirgimas ir niekas negydo, laukia ligos paumėjimo, paaiškina, kad negydome, nes koronavirusas. Tokią tvarką kitaip, kaip žmonių žudimas, negalima pavadinti. O kokią išvadą dėl tokios tvarkos padaro Žemaitaitis? Tikiu, kad yra koronavirusas.

    Reply
  3. Medikė

    Tie,kas matome kas vyksta iš arti ir kiek dar daug abejingų,galime pasakyti,kad statistikos skelbimai nepakankama priemonė,kad žmonės patikėtų šios baisios ligos egzistavimu.Panašu,kad pas mus reikia filmo ”Užkratas”scenarijaus.Kol gatvėje žmonės negriūva,kol giminėj nieks nenumirė,tol didelė dalis tautos išlieka abejingi.Gaila.

    Reply
  4. Anonimas

    Kaip sako vienas iš žinomiausių ( gerąja prame) virusologų, Virusologijos inst. Direktorius prof. H.Streeck ” Nelaukit, kad pavyks išvengti mirčių ir Korona užsikrėtusių. Virusas dar ilgai gyvens su mumis, tad neverta gąsdintis ir skleisti panikos”

    Reply
  5. Runkelis

    Su nekantrumu laukiame daktaro titulą pasiekusio gydytojo p. Raugelės straipsnio apie taip, kaip Švedijos valdžia ” žudo ” savo gyventojus Covid akivaizdoje. Jeigu ką: Švedija yra 17, o Lietuva yra 20 vietoje Europoje pagal mirtingumą nuo Covid.

    Reply
  6. Talk

    Ir skaičiuos. Per parą Lietuvoe miršta virš šimto žmonių, o kas ten pasigavo virusa, o kas ne nesvarbu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This