Klaipėdoje – nauja „Maxima“

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje planuojamas dar vienas prekybos centras. „Maxima“ tinklo parduotuvę iki metų pabaigos numatoma pastatyti pietinėje miesto dalyje.

Projektuotojų vizualizacija

Paviešintuose naujo prekybos paskirties pastato projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad jis planuojamas 49,43 aro ploto sklype, esančiame Laukininkų g. 15. Dabar šis sklypas yra neužstatytas, tik mažą jo dalį užima prekybos centro „Vyturys“ pastatas, kuriame veikia vaistinė ir optikos parduotuvė.

Planuojamas naujo prekybos centro pastato plotas bus 1338,3 kv. m, iš kurių prekybos salės plotas – 777.15 kv. m. Pastatas planuojamas vieno aukšto, 7,8 m aukščio.

„Sklypo neužstatytoje šiaurinėje dalyje projektuojamas prekybos paskirties pastatas – maisto prekių parduotuvė, šalia įrengiant automobilių stovėjimo aikštelę, kuri bus naudojama ir sklype esančių pastatų poreikiams. Šalia pastato numatomas konteinerinio tipo taromatas (kilnojamasis daiktas). Į sklypą numatyti du pagrindiniai įvažiavimai lengvajam transportui – iš Vingio ir Vyturio gatvių, bei trečias – parduotuvės aptarnaujančiam transportui iš Vyturio gatvės. Sklype išsaugomi trys brandūs kaštonai, vienas beržas kertamas“, – rašoma paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „Mak group“ (projekto vadovė Rasa Paulauskaitė).

Pastačius parduotuvę į sklypą numatyti du pagrindiniai įvažiavimai lengvajam transportui – iš Vingio ir Vyturio gatvių, bei trečias – parduotuvės aptarnaujančiam transportui iš Vyturio gatvės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Automobilių stovėjimo aikštelėje numatomos 47 vietos – realiai tiek, kiek reikalauja teisės aktai.

Projektinių pasiūlymų vizualizacijose matyti, kad naujame prekybos paskirties pastate veiks prekybos centras „Maxima X“. Tačiau pastato statytoja yra Skuodo rajono prekybos ir paslaugų įmonė „Solneta“, kuriai ir priklauso Laukininkų g. 15 esantis sklypas. Anot įmonės vadovo Mariaus Markaičio, „Solneta“ pastatą pastatys ir jį „Maximai“ nuomos.

„Mes ne pirmus metus dirbame su prekybos centrais, esame ne vieną pastatę. Tiesa, Klaipėdoje tai bus pirmas mūsų projektas“, – teigė M. Markaitis.

Jis vylėsi, jog statybas pavyks pradėti gegužę, jei bus gauti visi reikiami leidimai, o baigti jas planuojama iki metų pabaigos.

„Iš praktikos žinome, kad pastatyti tokį pastatą galima per 5-6 mėnesius“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, investicijos šiam projektui siekia apie 1,5 mln. eurų.

Projektuotojų vizualizacija

Klaipėdiečiai pakankamai skeptiškai reaguoja į naujienas apie naujų prekybos centrų atsiradimą. Tačiau M. Markaitis įsitikinęs, kad ši parduotuvė tikrai bus reikalinga ir naudinga.

„Taip, sutinku, kad greta yra prekybos centras. Tačiau „Maxima“ turi tam tikrus skyrius, kurie skaičiuoja, analizuoja žmonių srautus, tikrai nėra taip, kad čia eitų aklai. Be to, šioje teritorijoje „Maxima“ savo prekybos centro neturi. Manau, kad jie tikrai padarė visus namų darbus, atliko analizes, nes nebūtų pasirašę sutarties dėl statybų. Be to, čia realiai bus tik maisto prekių parduotuvė, kito prekybos ploto yra gal 100 kvadratinių metrų, kur būtų galima kokiomis gėlėmis prekiauti. Sutvarkysime aplinką, atsiras parkavimo vietų, tad aplinkiniams gyventojams blogiau tikrai nebus“, – pabrėžė M. Markaitis.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki vasario 1 d. adresu Herkaus Manto g. 11, 12 kabinetas, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val., tel. (8686) 07289 arba internetinėje svetainėje.

Pasiūlymus galima teikti iki vasario 1 d. raštu Drobės g. 62-307, Kaunas, arba el. p. rasa.makgroup@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks vasario 1 d. 15 val. nuotoliniu būdu. Prisijungimo nuoroda. https://shorturl.at/pYZ13

43 Comments

  1. Marius

    Ten jokios parduotuvės nereikia parduotuvių koncentracija didžiulę. Plius jie nori srautą mašinų ciut ne pro kiemus pakeist keliukas skirtas išvažiavimas iš kiemų neįmanoma prasilenkti dviem madinom. Ir šių keliuku paleisti furas aptarnaujančias parduotuvę plius jai kelią atvertų iki Maximos ten labai stipri išaugtų mašinų srautas tai iš kiemo į kiemą būtų baisu pereit .šito keliuko nepraplatinsi nes nuo namo iki gatvės yra labai nedaug vietos. Ir manau , kad savivaldybė visai neseniai pakeitė sklypo paskirtį visai neseniai ir ne už ačiū.

    Reply
  2. Niekotokio

    Gaila, kad atšaukė, tai matyt projektuos kažką kito, šiaip jau smagiau kai yra pasirinkimas. Jaučiu tos pačios bobulkos labiausiai prieštaraujančios ir bus dažniausios lankytojos, nes su lazdele kuo arčiau eiti tuo geriau.

    Reply
  3. Sl

    Da eikit jus nh su savo ta maxsima !!! Geriau mashinu aikshtele padrikit !! Vienam rajone iki rimi gruste norfa dar bliat pretruko jumms maksima !!!o kaip zalioni zona jau nelimpa shems pardatuvie.s ar kaip !!! Vaikams aikshtele padarikit pidarsaj

    Reply
  4. Ale

    Džiugu!bus pasirinkimas!!

    Reply
  5. Benas

    Gerai, bus daugiau darbų ir šiame miesto gale. Liuks.

    Reply
  6. K

    Liuks,trūko maksimos?iki brangoka

    Reply
  7. Klaipeda

    Renovuokit maxima sportininku gatveje. Ten maza parduotuve ir to vienintele salia, o kiek pensininku senjoru ten gyvenanciu kurie vos pavaiksto. Jei jau tera viena parduotuve, tai nors padarykit ja zmoniska o ne kaip kaimo, ten susisiekimas ir to prastas, kas be masinu nuosalus rajonas

    Reply
  8. Laukininkai

    O kam ją statyt? Rimi Vingio išsikelia į naują pastatą ir lieka tuščios patalpos, gali kurtis ten ..?‍♀️

    Reply
  9. Klaipedetis

    Vaikams zeidimo aiksteliu nera…bet oligarhams vieteles visa laika rasim … te givoja maxsima ?

    Reply
  10. Mergina

    Siūlyčiau statyti maximą šalia debreceno gatvės taikos pr. Prie vaikų pasaulio. Ten tuščias pastatas stovi nežinia kiek metų. Bardakas šalia nėra maximos, tik vienintelė IKI ,kurioje pastoviai pusę produktų nėra ir eilės visalaik didelės. Atsibodo važinet autobusu link artimiausios maximos, nes per toli nešt sunkų pilną maišą. Klp kaip kaimas koks kai kuriems rajonams

    Reply
    • Klaipedietis

      Ten jau knibžda darbininkai, kas bus nzn

  11. Kukutis

    Parduotas miestas, kas jį pardavė, kas tie didvyriai?

    Reply
    • Klaipedietis

      Is kur tokia paranoja? Ar tiesiog pavydas?

  12. Klp

    Gamyklas statykit velniai..

    Reply
    • Klaipedietis

      LEZe statomos 2 gamyklos.

  13. J

    O man seniai jau norėjosi maximos šalia namų.

    Reply
  14. Gyventoja

    Jūrininkų prospekto pradžioje prie Šilutės pl. nėra nei vienos normalios parduotuvės.Dar prieš 27 m
    žadėjo pastatyti vaikų darželį. Visai netvarkingas kampas, mokyklų stadionas apgriuvęs viskas apleista Nėra kur nei su vaikais išeiti, vien šunų kakučiai ir išvažinėti kiemai.

    Reply
  15. Klaipedoje svente

    Kiekvienam skersgatvyje po prekybcentri, Klaipeda tampa prekybcentriu ir autoplovyklu super miestu. Straipsnis pirmuosiuose puslapiuose.

    Reply
    • Klaipedietis

      Verslas mato, kad yra poreikis tai ir stato. Reiskia zmones turi daug pinigu ir nezino kur juos deti.

  16. Klaipedietis

    Kaip gali mieste būti privati žemė,kada ji buvo pardavinėjama asmenims gyvenantiems Mažeikiuose,Skuode,ar dar kitur.Idomu.Klaipedos pietinis rajonas jau ir taip atrodo monolitu džiunglės,be medžių ,parkų ir kitokių žalių augmeniju.

    Reply
    • To Klaipedietis

      Įmonė senai nusipirkus sklypą. Ką nori tą stato. O kad medžių nėra , tai jau jums su galvele kažkqs negerai. Gal neišlendate iš savo bloko? Kas jums neleido nusipirkt sklypo ir padaryt žalio ploto pvz ą? Slabo?

  17. Pppp

    O tai kaip dėl žalios zonos mieste??? Ar jau tokio dalyko nebera??? Gyvensim EKOLOGIŠKAI dumuose!!!

    Reply
  18. Fui

    O kam tu Maximu statyt, jei žmonių greit neliks? Kam tie prekybcentriai bus reikalingi jei žmones palieka Lietuvą? Kas benores gyventi tokioj šaly, kurioj žmonės vadinami gyvulių ūkių? Manau kad niekas nenori būti vadinamas gyvulių. Užsieny žmogų vertina, o lietuvoi žmogus šiukšles vietoj.

    Reply
  19. 2 naujienos

    Bloga naujiena – gyventojų mieste mažėja. Gera – daugėja prekybos centrų! Manau reikia jau nafig griauti likusias mokyklas, darželius ir kultūros įstaigas. Daugiau erdvės Maximoms, Banginiams (pardon, Megoms) ir Akropoliams. 2030 metais Klaipėda taps Europos prekybos centrų sostinė. Šimtai tūkstančių, nors ką ten tūkstančių, milijonų žmonių iš visos Lietuvos ir viso pasaulio važiuos čia įsigyti pigesnių kiaušinių, dešros ir skalbimo miltelių. 3 kart valio!

    Reply
    • :)

      O ko jūs jaudinatės dėl privačių statybų ? Dėl privačių verslų ? 🙂 Dėl manęs nors kiekvienoje gatvėje tegul stato . Gyventojai – pirkėjai pasirinks 🙂

    • 2 naujienos

      Jums tikrai patiktų gyventi tarp daugybės vienodų skardinių dėžučių? Tokios Klaipėdos jums reikia?

    • Juzė

      Maximos reikia Trušeliuose, gyventoju ten tikrai daug.

    • :)

      Ko man reikia aš pasirinkau 🙂 O parduotuvės kur norėtumėte ? Pilyje ? Seniai stato tik ” dėžutes ” ir ši būtų ne pirmoji ir manau ne paskutinė .

    • Klaipedietis

      Gyventoju skaicius mieste pernai padidejo.

  20. Nusėda

    Dabar suprantu kas yra gerovės valstybė, kiekvienam po maksimą 🙂

    Reply
  21. Paulius

    Man tai prekybos centras netoliese, jau įprastas ir pageidaujamas objektas. Jie dabar gražūs, patogūs ir ten gali susitvarkyti daug reikalų, ne tik apsipirkti. Tiek mokesčius sumokėti, tiek vaistų ar kitų paslaugų gauti. Nenorėčiau gyventi ten, kur reikia važiuoti į prekybos centrą.

    Reply
    • Anonimas

      Nelabai didele parduotuve, bus patogu. Konkurencija „IKI”. Tik „Grustė” bus nekas.

  22. ...

    Tikrai nereikia. Prejybcentriai neleidžia vystytis smulkiajam, vidutiniam verslui. Be to, tai prekyba. Nudžiugintumėt, jei atsidarytų gamybos įmonė. Prekiaut ir „affikose” prekiauja, tačiau nieko negamina.

    Reply
  23. Anonimas

    Aš tai šalia gyvenu ir tikrai džiugu kad atsiras dar viena parduotuvė kuo daugiau konkurencijos tuo geriau mums pirkėjams

    Reply
    • Loni

      Tai, kad nesimato tos konkurencijos. Mes tapome akcininkais, perkame tik akcijines prekes.

  24. Anonimas

    Man tai atrodo viskas čia normalu žmonės įsigiję žemės sklypą planuoja projektuoja stato kuria darbo vietas reikėtų tik pasidžiaugti.

    Reply
  25. Nereikia statybų

    Klausimas ar negana yra jau pristatytų parduotuvių? Štai yra didžiulės patalpos buvusios RIMI prieš sveikatos priežiūros centrą prie balticumo. Tegul ten ir įsikuria. Kam dar statyti ir gadinti žaliuosius plotus.

    Reply
  26. Savivaldybės

    administracija leisdamas pradėti projektuoti ir viešinti tokius projektinius pasiūlymus pažeidžia šiuo metu galiojantį miesto bendrąjį planą (svarbiausias miesto planavimo dok.): 1priedo, 8.1.8 punktą – draudžiamas esamų gyvenamųjų teritorijų tankinimas nauju užstatymu. Tai ypač skiriama pietinėms gyvenamosioms teritorijoms kurių gyventojams ir taip trūksta norminių parkavimo, vaikų žaidimų, želdynų vietų ir iki šiol dar neprasidėjusi kvartalinė renovacija kuri savo ruožtu gali pareikalauti vietos šioms problemoms, klausimams spręsti. Ar miesto BP sprendiniai skirti tik eiliniams mirtingiesiems, o maksimom ir visokiems lidlams „pamirštama” tai taikyti ir negalioja? Ką apie tai kalbės į miesto tarybą gyventojus atstovauti išrinkti politikai? Tokią pastabą gyventojai galite pateikti raštu viešo svarstymo ar susirinkimo metu, o jeigu bus tradiciškai nereaguojama, palaukite kol bus faktiškai pažeistas viešas interesas (realiai pastatyta) ir tada parašę skundą prokuratūrai dėl viešo intereso gynimo galėsite pareikalauti nugriauti ir kompensuoti žalą iš konkrečių valdininkų ir kaltų asmenų asmeninės atsakomybės.

    Reply
    • Anonimas

      Galbūt galite pateikti šaltinį. Ačiū.

  27. na

    O kaip su apželdinimu? Triukšmo sienelėmis, nes šalia penkiaaukščiai? Po langais viskas vyks
    Ar bus mokamos aikštelės per naktį? Savivaldybės klerkai iškelkite normalias sąlygas tokioms dėžutėms

    Reply
  28. Anonimas

    Erdvė – yra kažkieno nuosavybė.

    Reply
  29. Xxc

    Kur tik nors kazkokia erdve likusi reik ikisti prekybcenti.

    Reply
  30. Anonimas

    Dėžė, dar viena

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This