COVID-19: mažėjimo tendencijos išlieka

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį ištyrus 7057 mėginius, nustatyta 717 naujų susirgimo SARS- CoV- 2 ligos atvejų. Sekmadienį tokių buvo tik 476, tačiau ir tyrimų tądien atlikta beveik perpus mažiau – 3583.

Kad tiek naujų susirgimų, tiek teigiamų COVID-19 testų skaičius pastaruoju metu šalyje mažėja, konstatuota ir pirmadienį vykusiame Vyriausybės ir ekspertų pasitarime, kuriame visgi kol kas nerekomenduota švelninti karantino sąlygų.

Klaipėdoje per parą susirgo 52 žmonės (sekmadienį – 19, šeštadienį – 71). Per savaitę susirgimų skaičius uostamiestyje sumažėjo net 38,8 proc., šalyje – 20,7 proc.

Pranešama, kad nauji susirgimai yra susiję ir su protrūkiais Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Giliukas“ bei vienoje uostamiestyje veikiančioje baldų gamybos įmonėje.

Per parą mirė 18 žmonių, tačiau bendras mirusiųjų skaičiaus nurodomas 25, pridėjus 7 mirtis iš anksčiau. Bendras mirusiųjų skaičius nuo COVID-19 ligos jau siekia 2494.

Ši liga iki šiol nusinešė 82 klaipėdiečių gyvybes – jau kelias paras iš eilės mirčių uostamiestyje nedidėja.

Klaipėdoje šiuo metu serga 4571, išgijusiais laikomi 5629 žmonės. Šalyje šie skaičiai atitinkamai siekia 57 945 ir 107 021.

Paskiepyta didžioji dalis globotinių ir personalo

Per praėjusią parą pirmu skiepu vakcinuoti 2334, antru – 1438 asmenys. Iš viso jau gavusių bent vieną skiepą yra 50 933 gyventojai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė, kad jau paskiepyti beveik 85 proc. socialinės globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia, taip pat daugiau nei 75 proc. šių įstaigų darbuotojų. Artimiausiu metu bus baigti paskiepyti ir likusių 14 įstaigų gyventojai bei darbuotojai.

Socialinių globos įstaigų gyventojai ir personalas nuo koronaviruso pradėti skiepyti prieš savaitę, tam skirta 20 000 vakcinų. Skiepijimas nuo COVID-19 ligos vyksta pačiose socialinės globos įstaigose, darbuotojus ir globotinius skiepija pirminės sveikatos priežiūros centrų specialistai.

COVID-19 liga persirgę globotiniai ir darbuotojai nėra skiepijami. Prieš skiepijant, kiekvienam asmeniui atliekami COVID-19 testai, – taip tikrinama, ar sutikę skiepytis asmenys 3 mėnesius iki skiepijimo dienos nesirgo ir šiuo metu neserga koronavirusu.

Preliminarus atsisakiusiųjų skiepytis globotinių skaičius yra apie 7 proc.

Socialinės globos įstaigose nuo pandemijos pradžios koronavirusu persirgo daugiau nei 5 tūkst. – beveik 40 proc. – visų globotinių.

Socialinės globos įstaigose visoje Lietuvoje rūpinamasi apie 13 tūkst. garbingo amžiaus ir negalią turinčių gyventojų. Šiuo metu socialinės globos paslaugas teikiančiose 202 įstaigose dirba per 8,5 tūkst. darbuotojų.

Labiausiai kenčia socialiai pažeidžiami vaikai

Pirmadienį vykusiame Vyriausybės ir ekspertų pasitarime konstatuota, jog net 25 tūkst. (8 proc.) socialiai pažeidžiamų vaikų neturi galimybių mokytis nuotoliniu būdu: arba neturi kompiuterio, arba internetinio ryšio, arba namų sąlygos tam nėra pritaikytos. Jie labiausiai kenčia nuo karantino.

Rekomenduota šiems vaikams nedelsiant sudaryti galimybes nuotoliniu būdu saugiai mokytis mokyklose, kartu jiems užtikrinant ir maitinimą.

Švelninant karantino sąlygas, ekspertai Vyriausybei rekomendavo pirmiausia tai pradėti daryti nuo visų lygių švietimo sistemos ugdymo įstaigų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This