Nuo pirmadienio grįžta įprastas registruotų siuntų pristatymas

Verslas

Laisvėjant karantinui, nuo vasario 15 d., pirmadienio, Lietuvos paštas praneša keičiantis kai kurių paslaugų teikimo tvarką – grąžinamas įprastas registruotų siuntų bei laiškų pristatymas, kai jie įteikiami gavėjui į rankas. Be to, atsiimant siuntą iš kurjerio, už siuntą bus galima atsiskaityti grynaisiais.

Siekiant išvengti riziką keliančio kontakto, registruotos siuntos iki šiol buvo dedamos į pašto dėžutes, o jeigu netilpdavo ar pašto dėžutė būdavo netvarkinga, būdavo paliekamos pašte arba nukreipiamos į paštomatą.

Siuntų srautai vis dar yra labai dideli. Palmiros Mart nuotr.

Nuo pirmadienio paslauga bus teikiama įprasta, iki karantino taikyta tvarka: registruotos siuntos bei laiškai bus įteikiami gavėjui į rankas, atsiimant gavėjas per saugų atstumą turės pasirašyti planšetėje. Tuo atveju, jeigu gavėjo nebus namuose, registruotas laiškas ar siunta bus nukreipta į gavėjo adresui priskirtą pašto skyrių, kai kurios siuntos, ant kurių nurodytas gavėjo mobilaus telefono numeris, bus nukreiptos į artimiausią LP EXPRESS paštomatą – gavėjui apie gautą siuntą bus paliktas popierinis pranešimas (jeigu siunta nukreipta į pašto skyrių) arba trumpoji SMS žinutė.

Taip pat nežymiai keičiasi siuntos atsiėmimo iš LP EXPRESS kurjerio tvarka.

Nuo pirmadienio vietoje siuntos gavimo kodo pateikimo per saugų atstumą galima pasirašyti planšetėje; siuntos su išperkamuoju mokesčiu (COD) galės būti apmokamos tiek grynais, tiek banko kortele. Dėl saugumo rekomenduojama naudotis mokėjimo kortele, kuri turi bekontakčio mokėjimo galimybę.

Laiškininkai ir kurjeriai gyventojus aptarnauja laikydamiesi principo „iki slenksčio“. Jeigu aptarnaujamas daugiabučio gyventojas, paslaugos teikiamos laiptinėje, jeigu nuosavo namo gyventojas – kieme. Siunta ar laiškas įteikiamas gavėjui ar pasirašoma per saugų, ištiestos rankos atstumą. Laiškininkai ir kurjeriai su savimi turi dezinfekcinius skysčius, todėl po kiekvieno kliento aptarnavimo, priemonės, kurias lietė klientas, yra dezinfekuojamos.

Skelbiama, jog siuntų srautai vis dar yra labai dideli, taip pat yra pandemijos sukeltų trikdžių, kurie labiausiai liečia užsienio siuntas, ypač gaunamas iš trečiųjų šalių, pavyzdžiui, Kinijos, taip pat kai kurias siunčiamas, pavyzdžiui, į JAV, Kanadą, Izraelį, Kiprą.

Lietuvos paštas atsiprašo klientų už šiuo metu galimus nepatogumus, daroma viskas, kad siuntos gavėjus pasiektų kaip galima greičiau.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos pašte pirmos dienos datos spaudu žymės naują ženklą

Penktadienį Lietuvos paštas išleidžia menininko Arvydo S. Každailio kurtą pašto ženklą Lietuvos jūrinės istorijos tema. Pašto ženklo nominalas – 1,4 ...
2023-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This